Pages

Showing posts with label Wasn't that funny!. Show all posts
Showing posts with label Wasn't that funny!. Show all posts

Silly

Tuesday, December 16, 2014





Just wanna have fun
sometimes ;)

Tension?

lazy la like dis.

Wednesday, May 28, 2014

Assalamualaikum.

Pernah tak rasa kecewa dalam kehidupan tapi dalam masa yang sama masih ada bahagian dalam life yang masih kita syukuri? Pernah tak rasa down atas bencana yang menimpa tapi kita masih ada masa untuk menikmati life apa adanya? Pernah tak ketawa walaupun dalam hati masih ada sisa tangisan yang masih membara? 

YES! YES! Pernah kan?

Soooo...

Don't expect me to do all the crying just because my life turn out this way. I am certainly not in my best condition regarding to what's happening right now, but I am fine enough. Tak paham bila sedih orang suruh sabar suruh go on suruh jangan cakap bukan-bukan cakap itu ini tapi bila kita okey-okey dan macam nampak fine sebab semua setakat simpan jauh-jauh dalam hati saja, kena cakap tiada perasaan. La.. Letih hadap benda macam ni. Nak ai tunjuk nangis depan kau eh?

kbye.

This is what Gary oppa MIGHT rap about Ji Hyo

Friday, October 04, 2013

..... in Runningman :D

Latest episode 165 edisi Search For The Little Girl (I baru tengok tak sampai separuh) sempat lagi Gary tulis lirik untuk sambil isi masa bosan dalam vending machine runningman. So that inspire me to this whole idea. HAHAHA.




Just to release the tension.


You're not friends
You'll never be friends
You'll be in love till it kills you both
You'll fight, and you'll shag
And you'll hate each other until it makes you quiver
But you'll never be friends
Love isn't brains children - it's blood

Love is an entity unto itself
There are patches of it all over the place
It's not really tangible, but it's there, pools of it
Blue pockets swirling like eddies
Some people are lucky enough to bump into each other in the middle of the patch of love
People don't fall in love with each other, they just fall in love
My advice is just don't fall into one alone
It's devastating
It wells in you, and there is no outlet
No place for it to go
It aches, it aches
 



Yo!

Already old at heart.

Monday, September 09, 2013

You are old when you :
  1. you’re happy shopping alone because you don’t waste time.
  2. all the famous pop stars and actors are now younger than you.
  3. you feel scared or annoyed around rowdy teenagers.
  4. people start asking their kids to call you “auntie”. You kick up a fuss and they say “oh ok kakak then” but look at you disgusted.
  5. you can’t get to sleep much past 11am anymore on weekends because you’re too used to waking up early for work.
  6. you start preferring vegetables to fried chicken.
  7. you’re too tired to do anything on Friday night except watch a DVD or read to sleep.
  8. you stop wearing earrings.
  9. you don’t know 70% of the bands on hitz.fm now.
  10. you realize you’ve stopped worrying about whether you look cool for some time now.
  11. you don’t mind eating alone.
  12. you wondered how it would feel like of having gold ring on your finger.
  13. you're serious at getting married and your parents have no objection about that
  14. you never liked children, and now you're dreaming to have one
  15. you get annoyed easily, especially with the youngsters XD
  16. you go out with less friends

I'm positively have an OLD decease. WHATEVER! EMBRACE ALL THE AGE! XD

THE LUNCH

Friday, May 23, 2008

aku di meja makan. pipie juga. lunch. usai makan, aku melihat pipie.

"Pipie.. mkn pelan2", pesanku bila melihat anak itu makan agak rakus.

aku mencapai gelas dan minum. mata masih tertancap pada anak itu. masih lagi seperti tadi. berpura tidak mendengar. aku yang sudah biasa dengan keadaan itu cuba lebih bertegas.

"makan pelan-pelan pie." mata dibulatkan sedikit merenung gerak geri pipie. sebenarnya lucu juga dengan reaksi anak itu selepas itu.

dia buat muka mr Bean ke arahku, muka curious. aku tidak bereaksi melihat anak itu begitu - sebab da biasa sangat. kemudian dia menyuap nasi ke mulut dengan gerakan yang slow motion. amat slow. rasanya semut berjalan lagi laju. kunyahan di mulutnya jgn cakapla. agaknya kalau dibiarkan 5 minit pun belum lagi ditelannya. agaknya dah berkuah di dalam.

"kenapa lambat betul tu?"

"ckp tadi pelan2."

aku senyum. geram sdkt. loyar buruk budak ni..

aku kemudiannya perasan pipie masih lagi menggunakan tgn kiri ketika menyuap mknan. lalu berpesanlah lagi seorang kakak..

"makan guna tangan kanan bah pie..."

and after giving me that mr Beans strange look.. again, die masukkan tgn kanan dan kirinye ke dalam baju tshirtnya. menyilangkan kedua-dua tangannya d dalam, dan tangan kirinya keluar dari celah bahu tshirt sebelah kanan. kemudian sambung makan tanpa rasa bersalah.

aku terbahak seorang sedang pipie masih begitu. bingkas ke ruang tamu pening bercampur lucu dan sedikit geram memikirkan telatah budak2 zaman sekarang.

BALIK FREE

Saturday, February 23, 2008

teman itu ketawa terbahak2 sambil berguling2 d atas katilnya yang berdekatan dgn dinding bilik kerana sangat seronok dapat balik free menjelang cuti pilihanraya nanti. aku membelek2 wajah di hadapan cermin bila..

'ahahahahahahahahehehhehehohohoho...~~~~auww!' tiba2 teman itu mengadu kesakitan.

aku menjenguknya dari tepi. mengangkat kening.

'sy termakan dinding ni wktu sy gelak td..' terang teman itu tanpa diminta.

dan aku membayangkan dia gelak smbil guling2 atas katil tu smpai tak sedar wajahnya dah dekat kat dinding bilik, then mulut yg tengah ternganga tu terus tertancap kat dinding tersebut. hohoho.. aku rasa sgt lucu.

aku belek wajah lagi skali dengan senyuman yang melebar, dan teman itu menyambung smula keseronokannya dpt balik free dengan bergelak ketawa..

"BABAI MAK..."

Wednesday, January 30, 2008

Suatu petang di sebuah ' supermarket ' ....

Seorang lelaki muda tengah berjalan di bahagian barang-barang dapur apabila dia terperasan seorang perempuan tua yan g tengah memandangnya dengan mata yan g tak berkelip-kelip. Lelaki muda itu pun terasa pelik.. dia terus berjalan ke bahagian buah-buahan tapi dari ekor matanya dia perasan lagi yang perempuan tua tu masih juga memandang dan mengekorinya. Last-last lelaki tu pun buat dek jer, sebab dia ingat dia yang perasan.

Lepas mengambil dua tin sardin dan lima biji epal, lelaki muda tu pun berjalan menuju ke kaunter untuk pembayar barang-barangnya tetapi dipertengahan jalan perempuan tua tadi tuh cepat-cepat memintas dan berdiri di depannya.

"maafkan makcik nak!!" kata perempuan itu. "Makcik minta maaf bebanyak kiranya anak tak selesa dengan pandangan makcik tadi. Makcik bukannya apa, cuma wajah anak ni serupa macam arwah anak makcik yang meninggal bulan lepas"

Mendengarkan kata-kata perempuan tua itu barulah dia faham kenapa perempuan itu asyik aje memandangnya. Timbul rasa kesian di hati lelaki itu."Oh, begitu ke ceritanya makcik? maaflah saya tak tahu. Ada apa-apa yan g boleh saya bantu?" tanya lelaki muda itu.

"Aaaa....makcik ada satu permintaan kecil kalau anak tak keberatan" kata perempuan itu. "... bila makcik dah nak jalan keluar boleh tak anak lambai dan cakap ' babai... mak!! '? Terubat betul rindu makcik jika anak dapat tolong sebab arwah anak makcik selalu buat macam pada makcik".

"Oh boleh... takde masalah" kata lelaki muda tu. Setelah cashier memasukkkan semua barang-barangnya ke dalam plastik, perempuan tua itu pun berjalan keluar dan melambai tangannya ke arah lelaki muda itu. Lelaki muda itu pun melambaikan tangannya kembali dan melaung "Babai,mak!!!!". Setelah memerhatikan perempuan tua itu hilang dari pandangan dengan hati yang kesian, lelaki itu pun bergerak ke cashier untuk membayar barang-barangnya.

"Jumlah semuanya RM130.70 ye encik," kata cashier supermarket tuh. Terkejut lelaki tu mendengar kata-kata cashier tuh.

"Eh, kenapa mahal sangat ni cik, saya beli barang sikit jer macamana pulak sampai seratus lebih ni?" tanya lelaki itu.

"Habis tuh mak awak kata awak nak bayarkan untuk dia sekali!" kata cashier tuh.

"Haah???????!!!!"....

********


Moralnya, Buat baik berpada2, buat jahat jangan sekali. Hehe..

TEKA-TEKI YANG PERLU DIBERI PENAMPAR >

Tuesday, January 29, 2008

1) Minyak ape yang disukai oleh lelaki?

Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M

2) Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?

Answer: Kuih salah bikin...

3) Binatang ape power Karate?

Answer: Kuda belang.cube kira brape black belt dia ade...

4) Siape yang menemukan dompet kulit?

Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan kepada saye...

5) Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?

Answer: Pintu yang ade tulis 'TARIK'...

6) Saya ade 3 kepala, 4 tangan dan 5 kaki...siapakah saya?

Answer: Pembohong...

7) Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati'?

Answer: Usus...

8) Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?

Answer: Kutu rambut...

9) Nenek sape jalannya meloncat-loncat?

Answer: Neneknye si katak...

10) Knape lelaki jarang kene penyakit anjing gila?

Answer: Sbb lelaki ni kan 'buaya'...

11) Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?

Answer: - Sekretari baik...'Selamat pagi tuan' > - Sekretari kurang baik...'Dah pagi ni tuan'...

12) Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?

Answer: Dua-dua tak kenal korang...hehe

13) Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?

Answer: Tukang gali kubur...

14) Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?

Answer: Tahi hidung...

15) Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?

Answer: Dua-dua kalau dah 'kringgg' bole diangkat...

16) Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?

Answer: Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa ...gile ape...

17) Gajah terbang dengan ape?

Answer: Dengan susah payah......

********


Hahah!
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS