Pages

Doakan saya datang lagi XD

Monday, September 18, 2017

Assalamualaikum,
Macam nak menggeliat berbulan-bulan blog ni akhirnya baru bangun dari tidur.

When was my last post eh? Jap cek dulu. Ohh k 5th March 2017. Previous post on 17th October 2016 (2 posting), jauhnya beza gap sampai 7-8 bulan. Tu pun update ringkas. Dalam masa 11 bulan ; hampir setahun (17 Oktober 2016- 18 September 2017), cuma ada 3 entry tidak termasuk entri ini.  Kedatangan hari ini adalah macam biasa ; membawa segunung harapan, agar diri ini MAHU menulis kerap kembali. Sekurang-kurangnya 3-4 pos seminggu tapi harapan hanyalah harapan. Kita cuma merancang, kerajinan jua yang menentukan ihiks.

Oklah sebenarnya buka blog dengan niat nak tutup blog.

Ceh gurau ok gurau T____T Sebenarnya niat, mau tengok mana-mana yang perlu update/tukar 'perabot'. Tukar profile picture, tukar banner, dan apa-apa yang perlu ditukar di sidebars etc dan paling utama adalah, ingin menukar nama glemer FINA SOPHIE ke nama timangan sebenar NANA ASLI.

NANA
is my nama timangan di kalangan keluarga dan rakan-rakan (ramai yang panggil Fina juga)
ASLI
is my ayah's nama timangan (Mohd Aslie)

Yes, Fina Sophie got to go. Welcome Nana Asli ;) Remember what I promised to you? That one fine day, I will tell everything exactly what happen. Soon, I will. Sikit lagi :)

Til then.

Just to say hi!

Sunday, March 05, 2017

2016 November, Kanchanaburi Thailand

Hello Assalamualaikum old friends, long time no see! Semua orang apa khabar? Before that, gambar atas ni I guess our 4th sister's trip me and Dana pada Nov 2016. Gambar ni gambar testing-testing. Malas cari proper pic sebab last balik dari Thailand hari tu gambar-gambar ini semua terperam macam jeruk. Sampai ke hari ni tidak terjenguk-jenguk apatah lagi nak edit, pilih gambar, upload bagai. Sangat-sangat malas. Penyakit malas dah bertahun-tahun menyerang ni, entah bila sembuh. Sangat-sangat malas update blog dah sekarang but every once in a while I show up jugaklah. Hiks!

Saw (read: read) my previous posts.. I was so misery back then. Sekarang pun agaklah, but I am happier now compared to before. I am now free from all those bullshits, I am glad I finally have guts to fight for myself.

22 Februari 2017. Tarikh pengakhiran segalanya. Tapi saya akan cari masa lain untuk cerita apa sebenarnya yang telah berlaku. Macam yang saya pernah cakap, selalu cakap, sebelum ni. Satu hari nanti saya akan cerita. Satu hari nanti. And finally, masa tu hampir tiba. I need to cerita here, for myself. Untuk look back nanti what I've been through. 

I actually stop by just to say hi. Rindu blog. But I really need to go. I'll come back again soon. :)

Take care everyone!
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS