Pages

Overthinking.

Tuesday, November 24, 2015

Where do I begin.

Baru start menaip, tapi sudah mula rasa untuk berhenti. Seriously, where do I start? Nothing interesting. Hari ni baru rasa betul-betul free, dan esok pun free. Dan lusa belum tentu. Actually, sudah tentu mungkin. Ada kursus. So tak free dah. Free or tidak free ni? Ahhh entah malas pikir XD


[i]
Airasia freeseats.
Saya adalah kuchiwa. Sebab apa? Sebab route from Kota Kinabalu semua naik harga. No new route, and route sedia ada makin mahal somemore which is wtf?? Excuse me but within KL dan domestic (semenanjung) route lain boleh dapat RM10, then why la too expensive just to go to Sandakan? Iskk. And route BKI - KUL sekarang RM99? How come? Kalau macam tu promo bukan freeseat lagi murah T______T Oh well what do I know right. Terima sajalah. Stress. Tapi, tahun depan saya dah penuh dengan travel plan anyway so just wait untuk 2017 punya dulu lah. Stress for nothing.


[ii]
Tari Kirana.
Yes I'm bringing back what once was my passion. This 28th got another show at hotel in 1Borneo KK. Belum update lagi details Tari Kirana ke mc majlis tu since I still have lots of thing going on. We're hiring new dancers, we're going to set up our own bamboo orchestra (boleh ke??), we're planning on monthly or once every 2 months showcase around Ranau and Kota Kinabalu (macam busking diorang cakap - just jump anywhere, set up a bit and perform lol), booth for fund rising etc. We already got one showcase at Donggongon coming up on early December. We also going to collaborate with new restaurant in Ranau (start tahun depan jika tiada aral melintang) untuk show tiap malam waktu operasi.


[iii]
ALANAH's Home.
New penginapan coming up. Family's. Maybe will try to set up small office there for KundasangTrips. And lepas ni untuk budget package, boleh letak guest di situ. I think tahun depan baru fully operating.


[vii]
Little friends.
The kitties, Dom and Daisy membesar dengan sihat alhamdulillah. And kucing-kucing yang lain saya nak letak semua dalam sangkar dah. Dom and Daisy's big cage also I want to give to the cats outside. Including kucing yang liar-liar tuh. If I can umpan diorang masuk sangkar lah kan. Reason is, anjing-anjing liar selalu kacau/buli, dan makanan pun selalu anjing-anjing tu yang habiskan. Tu macam tidak cukup makan dah kucing-kucing ai T_______T


[vi]
Diet.
Diet! Haha rasa mau tampar diri sendiri. Hari tu elok dah turun dari 65KG ke 57KG. Pastu naik balik sebab lupa daratan ke 59.4KG like wtf? Sekarang ni 58KG dah tapi ya ampun, banyak dah masa terbuang. Konon target new year new body wakakakkk. Okey takpa sempat lagi nih :)



And all in all, 5 benda ni just few small things going on in my life right now. I have bigger issues and bigger responsibilities to cope with, at this very moment. It's just that I didn't choose to share all about it here. Bye, til meet again. Entah bila XD






2 comments:

Thanks for simply being here! *love*

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS