Pages

27 Ogos 2015

Thursday, August 27, 2015

My blog now back to normal again.

Sadly, muka sekarang adalah seperti mak .. okey upgrade sikitlah. KAK LAMPIR. Rambut kusut masai, mandi nda dari pagi (ya ko sorang saja wangi orang lain semua busuk kan (- -'), makan nda sempat rasa macam dua hari suda tidak makan, kain terbengkalai, Dom dan Daisy masih menunggu masa untuk dimandikan. Dengan berbulu mata tengok dua orang sibling sebelah bilik tu tengah bersiap buat recording baru. Berbulu woi. Tapi berbulu pun tapi buat hari ini adalah tidak berminat berbuat apa selain menselesaikan kerja yang ada ni.


Habislah ini malam kena gunting rambut time tidur sebab pos ini gambar :P


All of us the 5 sibling semua memang suka menyanyi (merdu tidak merdu belakang kira). Cuma yang adik lelaki sorang di belakang tu lain sikit. Suka compose lagu + his friends ada yang buat lagu. For fun. Macam underground-underground gitu. Agaknya. Tapi yang sengalnya sebab tak pernah ajak pula kami merekod dengan dia kann HAHAHA. Ceritanya tiba-tiba adik perempuan ni merekod lagu, sebab dulu pernah jadi background singer salah satu lagu diorang buat. Then bila siap, diorang tertarik dengan suara dia ni. So cipta lagi untuk suruh budak ni nyanyi. Hah. Free-free orang buatkan lagu. 

Tapi ko tak dengar lagi suara ai. Nangis 44 hari kau. Sebab merdu yang hamat. Ada ONG. Masalahnya bukan ong as in Chinese. Tapi ong lain. Ong apa? Ong Ong as in bunyi katak. Wakakakkk!

Dom dan Daisy. Perasan tidak saya ada sebut tadi? Ni new kitten adopted, nama canggih sikit kali ni. Yang jantan Dominique (sebab I suka tengok french bf Michelle Phan nama Dominique tuh) pastu yang betina nama Daisybella sebab I suka bunga daisy. Gambar nanti say pos sini, sebab malas rasa mengtransfer gambar-gambar sekarang ni. Sempat transfer gambar atas ni saja. Lepas tu malas. Okey yang ni memang malas buat masa sekarang. Tapi buat kerja lain ai rajin. X)

Actually by the time I'm writing this post, my work di laptop already done 100% after 2 days. Time to shake it shake it bersihkan bilik, cuci kain yang tidak berapa melonggok (kali ini) itu, isi perut, bagi kucing makan, MANDI T_T etc. Terlanjur merendam kain, terpaksa cuci juga. Kalau tidak, 3-4 minggu baru basuh kain HAHAH.

Alright! Nanti ai datang merepek-repek lagi. Bye. ;)

Can I not care?

Tuesday, August 18, 2015

Ai adalah sangat pemalas melaundry orangnya. I will do it, like, sekali sepanjang 3 minggu. First step tu macam, 90% siap HAHAH. Sebab asal start buat, buat sampai habis, buka cadar buka selimut. Selimut bukan satu, tapi sampai 3. Cadar sampai dua yang jenis tebal tuh. Bantal pun banyak so sebulan sekali cuci sekaligus semua, maybe that's why malas dia lain macam. Sebab kena cuci semua sekaligus! Dan akan ambil masa 2-3 hari untuk setel semua. Basuh + pewangi + jemur + kering dan lipat (or pasang balik). Wahaha. Apa ni buli diri sendiri. Dan kali ni lagi hebat kerjanya sebab kena extra work sikit sebab baru adopt two new kittens (hopefully tidaklah mati macam kes sebelum-sebelum ni kalau tak mau meraung T_T). Ya kittens. Bukan baby manusia. Baby cat! 

Apapun dua tiga hari ni gembira sebab akhirnya sistem jam badan berpusing pada paksinya, di mana, mata mula mengantuk sekitar 10PM dan bangun 5AM. Sebelum ni? Serupa vampire. Bila bangun taknak tidur, bila tidur taknak bangun. Serupa orang tiada pedoman. Tidak apakan sekali sekala. Sob. Ikutkan hati memang binasa jadi dia. So mesti kuat. Kalau tidak mahu kuat, then mahu jadi apa? Hantu atau buaya? Tiba-tiba.

Ya Allah sampahnya tulisan. Sabar sajalah. Sekurang-kurangnya ai update benda non related to feelings. Kang cerita pasal feeling 77 muka surat macam biasa buat waktu remaja dahulu kala, muntah darah 40 hari 40 malam pulak. Zaman tu sudah lama tinggal. Welcome to real life. But I would love to read them sometimes anyway hiks. 




But.
May I ask?

Kalau sedih, perlukah kita menangis meraung tarik biar koyak kulit kepala tunjuk orang betapa sedihnya kita. Tak boleh senyum. Tak boleh ketawa. Tak boleh ceria. Tak boleh, tak boleh. Kena menangis sepanjang masa kalau tak kau tak cukup sedih macam what the fish? Aku rasa blog ni pun dah sinonim dengan tangisan. Tangisan is a friend to me. I jakun dengan laughters, so please, let me laugh sesungguhnya sebab ai adalah tidak tahu bila lepas ni ai sambung menangis, paham? Being strong is the only choice I have anyway. And what kind of strong is it if I keep on crying? Then let me laugh, okey? Jangan buat macam ketawa itu satu kesalahan. Jangan buat saya rasa bersalah untuk merasa sesuatu yang bernama ketawa (apakah). Because obviously you made me cry too much, so let me happy on my ownnnnnnn @_@ k cukup nanti meroyan.

Sabarlah kalian, sesungguhnya sabar itu indah. Berindah-indahlah kita sebelum blog ini membongkar satu persatu tentang apa yang saya bebelkan ni. The time will come. The old Fina Sophie might not come back anymore, but next thing you know, you'll be saying HI to the more-pain-in-the-ass me.

Takut tak? K tak cukup samseng! XD
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS