2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Transit in Penang
Monday, May 04, 2015 posted at 21:30 ♥

Day 8 : Transit in Penang
Previous Entry : Hatyai to Penang


Kami turun di Komtar sekitar 3PM dan ambil teksi ke hotel kami di Armenian Street Heritage Hotel at RM12. Rehat-rehat sambil admiring the room.

Just to remind. This trip was on June 2014. Do check my sidebar under 'Plan A Trip With Me'. Actually jika ada siapa-siapa nak ikut/bawa saya berjalan, you can always ask me in case I have the time. But please note I am only available during working days, sebab hari cuti / school holiday / weekends saya sibuk urus trip orang, but if betul-betul nak, kena plan way ahead so that I can block the date. My time is flexible. ^^

Aktiviti malam tu, kami ke Komtar. Masuk mall area situ. Tidak silap, kami masuk 1st Avenue Mall. As per requested by Dana. Kali ni jalan kaki saja. Sebab tidak jauh pun. Only few minutes away. Actually kami pergi awal sikit waktu masih cerah, sambil-sambil tu saya take a few glimpse at the buildings along the way. Time tu memang fall in love terus. No wonder masuk dalam list UNESCO World Heritage Centre. Walaupun ada merancang nak pergi Penang Hill untuk night view, tapi saya memang tak larat dah. So last day masa untuk istirahat. Ke 1st Avenue Mall jalan-jalan, makan Nasi Pulut Mangga for the last time (sedap!), dan pulang sekitar 9-10PM rasanya sebab banyak kedai tengah bersiap nak tutup time kami keluar. Jalan kaki pulang.


Ihsan Google lagi XD

Malam tu kami packing one last round and have a good night sleep. Esoknya flight kami balik ke Kota Kinabalu jam 10.25AM, so kena gerak dari hotel around 8AM (perjalanan dari Georgetown ke airport sekitar 45 - 60 minit bergantung trafik).

End of Day 8.


Belanja (tidak termasuk makan & shopping) :
Taxi from KOMTAR to Armenian Street Heritage Hotel RM12.00
Armenian Street Heritage Hotel RM127.59
.........................................................................................
TOTAL : RM139.59 (RM69.80 seorang)
.........................................................................................

Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish