2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




2 years and childless
Saturday, February 14, 2015 posted at 15:00 ♥


 I am all alone today so masak untuk makan tengahari ala bujang. Setakat apa yang ada dan senang. Biasanya banyak masa sekarang spend with husband, kecuali if masing-masing sibuk kerja. Most of our free time actually waktu Selasa-Khamis waktu orang kebanyakannya sibuk kerja. Almaklumlah kerja kami ni menuntut kerja hujung minggu. Tidak sama macam orang lain. It means, bercuti pun kena ambil weekdays. We were supposed to fly to Bali by 10th February lepas, to celebrate our 2nd wedding anniversary (10th Feb) but I guess bukan rezeki kami kali ini.

It's okey, husband cakap perjalanan masih panjang lagi.

Pejam celik, rupanya dah 2 tahun kami berkahwin. 2 years and childless. Usia pun bukan muda. Wajarlah mungkin Allah belum memberi kami rezeki memandangkan kami yang belum bersungguh-sungguh. But few days ago, we talked about it. Kami pun mahukan anak. Pasangan mana yang tidak mahu. Namun mungkin ada hikmah mengapa masih belum ada tanda. Mungkin Allah masih mahu kami berdua menghayati makna perkahwinan kami, yang saya kira masih dalam proses penyesuaian. Isu anak kami jarang bincangkan kecuali last few days, but yet it was just a brief talk, doesn't even last more that 5 minutes.

Tidak seperti beberapa pasangan yang lain (mungkin), kami tidak begitu terasak dengan pertanyaan demi pertanyaan tentang anak. The biggest reason is because, I prevent myself bergaul dengan orang yang mungkin tidak memahami saya. Simple macam tu. But it works. Tak fikir sangat tentang anak. Lagipun sekarang tinggal with only husband and kadang-kadang pulang rumah di Ranau. My life hanya di keliling ibu bapa adik beradik, dan suami. Mungkin juga Allah masih mahu saya perbaiki kelemahan saya dalam menjaga hati dan kebajikan ibu bapa, sejujurnya saya sedang berusaha ke arah itu. Saya sesungguhnya masih belajar dan bertatih dalam menguruskan hidup sendiri. Ada hikmah atas semua yang telah dan sedang terjadi.

Insya-Allah, rezeki Allah tu datang pada waktu yang terbaik. ^^

Labels:


9 Comments:

Blogger RiN nOku said...

sabar itu indah... =)

sy singgah & follow sini #388
http://nokuchemong.blogspot.com/2015/02/giveaway-7-hari-by-syira-lokman.html

14 February, 2015 23:17  
Blogger Fina Sophie said...

RiN nOku,
indeed. lagipun tak perlu fikir sangat cuz what meant to be is meant to be. thank you and good luck to you dear :)

14 February, 2015 23:23  
Blogger syikin maarop said...

Be strong and have faith with Allah, Sophie..:)

15 February, 2015 19:02  
Blogger Cik Yaya said...

AS'SALAM...
ujian Allah..
lagipun baru 2tahun perrr..ada org berbelas thun baru dpdt ank..
just think positif.. ^_^ selagi ada masa ni,boleh kmpl hrta dulu, bila ada rezki ank nti senang..semua da ckup..btul tak? setiap apa yang Allah beri itu ada hikmahnya..just cool n relax je..tp dlm mse yg sama jgn berptus asa.. =)

16 February, 2015 12:57  
Blogger Eny Abdullah said...

akak pun dh 3 tahun still mencuba but Allah knows the best dear why dia tak bagi kita rezeki lagi... :)

17 February, 2015 10:08  
Blogger tiga lalat said...

Salam .Hee semoga mendapat zuriat tidak lama lagi.

17 February, 2015 10:29  
Blogger Cik D momy the ZAs said...

Allah knows best.
Kita meminta, Dia memang akan memberi.
Cumanya, mungkin diberi segera, atau ditangguhkan sebentar atau diganti dengan yg lebih indah.

17 February, 2015 11:24  
Blogger farhanafarid14 said...

InsyaAllah, Allah sentiasa ada perancangan yang terbaik untuk you. Rezeki Allah tu macam macam jenis. Have a nice day ya sophie! Oh btw, my neighbour dah 15 years still childless and alhamdulillah dia preggy now dah 8months. Apa apa pun. Youre the best and very strong ;)

17 February, 2015 19:18  
Blogger Ivy James said...

Nana. same here. :) .. be strong, sambil pujuk hati sendiri :)

23 March, 2015 16:00  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish