2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




J Hotel Aonang, Krabi Thailand (Peta dan Review)
Saturday, January 03, 2015 posted at 15:30 ♥

J Hotel Ao Nang
19-21 June 2014 (2 nights)
THB580/~RM58.00 per night Double Room (with A/C)
Booked via Agoda
Full payment paid on the day of booking

Sebelum book J Hotel, saya sebenarnya dah book Aonang Homestay based on high review score but end up cancel sebab last minute perasan dalam peta nampak dekat tapi sebenarnya jauh sikit dari pantai Aonang. Sayang juga, but maybe next time. Sebenarnya tiada masalah if sewa motor eheh. Boleh rempit menuju ke pantai kan. But not for us two. Tidak pandai bawa langsung XD

J Hotel ni dapat hasil survey review bloggers berhari-hari, dan kebetulan ada kosong lagi beberapa bilik dan lebih 4 kali ganda lebih murah berbanding Aonang Homestay, so malas fikir lagi terus book dekat Agoda (full payment required).

So pada hari kejadian, 19 June 2014, sampai Aonang beach dalam pukul 5 ke atas (maybe dekat-dekat pukul 6) naik songthaew dari Krabi Bus Station, dan driver turunkan kami area J Hotel (walaupun dia nampak macam tidak sure J Hotel tu dekat mana). Saya rasa kebanyakan Malaysian yang suka pergi J Hotel ni semua turun dekat airport lah sebab Oktober lepas pergi Krabi lagi tapi turun dekat airport, sekali cakap saja driver dah tahu tak perlu ulang cakap haha. But nevermind, J Hotel dalam 100 meter saja dari Aonang beachfront. Dekat. Cari pun senang. 


Driver songthaew tu turunkan kami area Ocean Mart. Memang tidak jauh kami berjalan. Dari jalan besar tu tidaklah sejauh macam yang dalam peta atas ni. Dari jalan besar dah nampak J Hotel ni dan another 10 langkah dah masuk perkarangan hotel. Masuk ke Aonang dari Krabi Town or Krabi Bus Terminal or Krabi Airport either dari arah Night Food Market atau dari arah atas J Hotel. Dua-dua boleh guna. Tapi dari arah J Hotel lagi dekat. Meh tengok peta yang saya cilok dari sini pula. Blog tu post entri tentang Restoran Thai Food Bersenang-Senang which kami pun ada pergi juga on our last day tak silap but entri ni tentang J Hotel ya, fokus :P

Bulatan biru gelap : Pantai Aonang
Bulatan biru cair : J Hotel
Lain-lain info masuk link di atas (blog asal tq)

Check-in just tunjuk print-out receipt from Agoda. Sepanjang check-in staff maintain selamba dan tidak kisah, and at some point nampak macam dia tengah bosan, but still she do her job anyway. Tunggu around 10 minutes then she brief us with her thick Thai accent about the aircond, card key, and internet password (which I misheard as passport. my hearing and my English are sucks. - -') before kami proceed naik bilik. We stayed on 3rd floor. No elevator. Ala setakat beberapa floor, tidak mati jugak.





Gambar pos live di instagram, ada wifi di setiap tingkat. Rasanya setiap tingkat ada dalam 7-8 bilik. Sorry gambar yang ada bagasi pink atas ni blur due to lowlight, ini tangkap guna fon cap ayam saja. Btw bagasi tu Dana punya. I have the same exact one too. Warna sama isi sama cuma corak design depan tu saja lain. Besar gila. Kalau shopping trip lagi haruslah mengangkut lagi. Tempted to buy one more yang saiz sederhana tapi macam membazir sebab jarang guna.




Anyway! Yang saya suka, hotel sangat strategik, bilik adalah spacious (35 m²), ada balkoni with seating area dan plus point sebab view cantik, ada aircond + kipas, satisfied with the big mirrors dalam bathroom dan di dalam bilik sebab kami sangat suka cermin besar, more than enough desk/almari or tempat letak barang, bathroom besar, ada refrigerator, 2 malam stay dan 2 kali juga tukar tuala & extra toiletries dan dapat 2 mineral water 500ml lagi. Dan toiletries (sabun badan) diorang ada kolagen hahaha! Lain-lain ada TV with satellite channels (as claimed, sebab kami tidak buka TV pun), desks & closet, Tile/Marble floor, Hot/Cold Shower, Free toiletries (all as per listed in the website). The shower feels so good. Puas hati mandi.

Yang staff to brief kami tadi, tentang aircond not allowed 16°C ke bawah sebab nanti leak. Pastu after 9pm we have to use card key to get in/out to the lobby. Pastu password hotel ada lekat di dinding every floor. Saya rasa everyday she have to say the same line all over again 365 days a year. OMG patutlah muka nampak boring haha. But anyway they are helpful, if you approach them for help. If tidak approach diorang pun tidak tanya even diorang notice you need something. :D


Room features a private balcony / terrace view






Our room 301

Room given adalah bersih, teratur, bathroom bersih, aircond okey, wifi okey boleh bikin whatsapp at least haha (sebab kami tidak beli simkad, so dekat hotel saj kami boleh contact family). Overall saya sangat puas hati. Eceh. 



I got the chance to snap the view from room 201's balcony


Just walk outside and everything is there. Easy access to shops, halal restaurants, beach, banks, money exchangers, bars, spas, bus stops, 7eleven merata-rata, kedai sewa motor, and travel packages booth. As well as all the taxis, songthaews and tuktuks. Memang convenient la. Harga pun murah provided book di Agoda dan book awal. Heheh.

Second time pergi krabi waktu Oktober 2014 dan tetap pilih hotel ni tapi itu nanti kita cerita lagi. 


Ni saya petik dari website :

FACILITIES
Airport Transfer (surcharge)
Car park
Laundry Service
Safety Deposit Boxes
Internet
Wi-Fi in Public Areas
Parking
Car park
Breakfast Room
Minibar
Taxi and Minivan Service
Tours and Speed Boat Excursions
Travel Agency
Motorbike, Car and Minivan Rental

Extra bed (selected rooms only) at TB150/~RM15. Double, twin and family rooms available. Some rooms have seaview over Ao Nang bay and Poda island or the magnificient limestone cliffs. All rooms have shower unit only a few have bathtubs. Spacious, clean and comfortable air conditioned or fan rooms, all with private bathroom, hot/cold shower, refrigerator and satellite TV.


Address : 23/3 Moo 2, Ao Nang Beach, Ao Nang, 81000, Thailand
TEL . ( + 66 ) 075 637 878 / FAX . ( + 66 ) 075 637 878 / Mobile ( +66 ) 081 890 1139

Labels: ,


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish