2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Cerita biasa
Sunday, January 18, 2015 posted at 19:37 ♥

Seems like all my scheduled entry semua dah publish dekat blog without me have the time to schedule another new entries. Been away for days, laptop pon tidak bawa. Nak bawa pun berfikir tau sebab besar. Maybe it's time for me to buy a tablet. Tapi tetap, without an attached keyboard, tetap ngerasa gak lengkap gitew. So meh lah kita coba-coba belajar untuk menselesakan diri menaip dalam handset as Samsung Note punya actually dah cukup besar untuk entry setakat 2-3 perenggan. Oh?? Dalam instagram kau boleh karang panjang-panjang siap post gambar tapi blog yang kau bela dari 2006 ni kau rasa berat pulak. Monolog sendiri. Pedulikan orang gila ini.

One of my wishlist (to-buy list) for this year, eh dah tercapai. Alhamdulillah. Dapat dengan cara paling cheapskate. The reason I went to Keningau last time. Sebenarnya dah lama start survey-survey tapi belum ada dalam kepala otak nak beli dalam waktu terdekat ni. Mula-mula tercari-cari juga sebenarnya apa yang sesuai. Salah satu kriteria nak yang wide angle, tapi 25MM lens ke bawah semua dah start mahal. Terlalu banyak kamera dalam pasaran, terus menjadi buntu dan malas fikir haha.. Lepas tu kenal satu blogger ni suka tengok gambar dalam blog dia. Dapat tahu, the lens is 23MM new set now 1.2K ke bawah. Mula-mula keluar dulu tidak silap 1.8K. Then the same model secondhand punya saya jumpa yang dekat Selangor. RM650 and paling kurang pun RM600. Lepas tu nak rush. Saya tidak gemar rush-rush if beli barang ni sebab mesti silap beli. Mula-mula memang nak confirm. Tapi at second thought, saya decide untuk try cari dekat Sabah saja, around here, supaya senang COD saja. Bila cari-cari dekat GAKEPS, eh, ada yang jual. Nego punya nego dapat RM500. Tu pun saya masih fikir lagi sebenarnya. Apapun, proses urusan jual beli digital kamera yang agak singkat tapi alhamdulillah puas hati. COD so boleh belek-belek sampai muntah.

Lepas ni nak kena fikir ganti duit untuk kecederaan XD

A lot of things going on right now but I guess for tonight kena batalkan niat taip panjang-panjang. Sekarang ni pun dah rasa mengantuk gila-gila. Few days spent on the road. Tidur lewat, bangun awal. Now that I'm home, semua penat tu datang sekaligus. Even waktu drive pulang dari Kota Kinabalu kena tahan juga mengantuk tu. Take five di Pekan Nabalu. End up dekat sejam dekat sana sebab konon nak take time bagi badan segar bugar. Pusing-pusing pergi look out point berhampiran dan kemudian start balik enjin kereta sambung balik perjalanan til sampai rumah. Sampai rumah dengar suara Dana nyanyi lagu Adele - Someone Like You ; if I'm not mistaken. Lantas join the siblings menyanyi-nyanyi. Pipie main Adi's new electric guitar. Kili already set up a room months ago untuk aktiviti macam tu, dengan his PA systems, computers dan external hardisk (karaoke 50K lagu okey). Microphone pun yang bunyi sedap tu. Apa lagi kan, aku ni dah feeling-feeling retis time tu padahal mengantuk. Ngamlah kan. Dana as vocalist, me as latar suara wakakakkk, Adi with his instruments, Pipie main guitar, Kili set up a studio.

Malam ni setelkan receipt payment (ada guest buat payment petang tadi) dan buat quotation setakat yang sempat. Sebab nak cuci kain dan kemas bilik. Want to sleep early tonight X[

Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish