2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Printing 50 sen sekeping, servis hampeh.
Monday, October 13, 2014 posted at 15:35 ♥

I guess I'm in pre-period right now, so many things rasa tidak kena dalam hati. And things I don't actually care too much before now I'm going to burst it out. Even tiada line internet di Kundasang ni pun rasa macam nak menangis. Last 2 days I tolong jadi fotografer untuk majlis kawan husband, nak nangis jejak kaki dalam masjid menyaksikan majlis akad nikah. Now berkumandang dari radio entah siapa-siapa lagu yang pernah terlalu menyentuh hati ini, lagu Sedetik Lebih (after that dia kawin orang lain but now dah tak kisah pun cuma ya tersentuh saja pon lol). Baru lepas mengedit video pernikahan letak lagu Tercipta Untukku dan Love Story by Taylor Swift, mengalir lagi air mata. Emotional? Entahlah.

Okey nak komplen sikit.

Kedai print dan fotostat (juga ada jual topup RM5 untuk RM5.50) berhadapan dengan 88 Market di Kundasang. Tak ingat nama, kalau ingat saya tulis saja terang-terang. Malas nak complain terus sana sebab nanti orang nampak macam perempuan gila. Apahal kan benda dah lepas tiba-tiba datang marah-marah pulak. Nak marah, marah on the spot lol.

Maaflah if ada sesiapa terbaca ni terdiri dari kawan-kawan atau keluarga mereka. Selama ni tahan lagi. Cara dua ekor perempuan tu layan customer esp perempuan, dingin gila. Jeling macam kita ni rendah kasta dari dia. Tapi bila ada customer lelaki bukan main gedik, lembut gitu. Tapi bila aku aka perempuan yang cakap, diorang tak pernah pay attention. I don't have a very loud voice you know, but kedai tu kecil saja kadang-kadang sampai 3 orang jaga, paling sikit 2 orang jaga. Standard kedai topup/booth kecil orang jual simkad. Bukan busy sangat pun. Mustahil tak boleh nak attend customer kalau tidak duduk membelakang kaunter layan korea lah, makan-makanlah, bergosiplah entah apa-apa. Customer panggil buat-buat tidak dengar. Senyum tidak, muka masam. Saya kena panggil ulang-ulang, tu pun yang seorang badan besar sikit tu jeling lain macam, tone suara transform terus. Padahal baru tadi gelak ketawa bergurau senda dengan customer lelaki. What kind of kebiolan is that, tell me? Maybe ada mode untuk customer lelaki dan perempuan agaknya like seriously s**l. Just because they're the only kedai in Kundasang yang tumpuan untuk print-print, doesn't mean they can act like that. Sudahlah mahal 50 sen 1 keping print file Word color hitam putih (boleh print 1 keping gambar saiz 4R). Mahal tu tahan lagi if memang layanan bagus. I won't mind. Tapi ini macam b***.

I'm not asking you to not come to that kedai after this, saya pun maybe akan datang lagi jika perlu sebab saya perlu print banyak benda dan printer belum ada di rumah (nak beli nanti). Tapi after this dua ekor tu buat lagi perangai gitu siap diorang.

Hope berubahlah customer serbis macam taik sebegitu. Memanglah kedai kecik-kecik, lepas tu dalam pekan kecik saja. Tapi entahlah. Annoying pulak rasa. Siapalah yang kisah sangat kan. Aku saja mungkin. Heh. Sorry sajalah but I'm not sorry.

Okey bye.

Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish