2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Mode : matahari please terik sampai petang!
Tuesday, October 14, 2014 posted at 11:49 ♥

Sebab baju dari 2 minggu lepas tengah bersidai. Kahkah!



Nampakk?


Tengah jalan-jalan di Instagram Mall(?) cari kedai kad bisnes dan instant geram bila terserempak dengan ZA (bukan nama sebenar) pastu breakfast sama-sama. Wo wo breakfast? Mimpi gila. Memang tidaklah. Jumpa gambar saja ahaha. Eh eh. Tiba-tiba terkeluar nama artis dalam blog ni. Wakakakk.

I find this man, Zul Ariffin (artis) a lil bit different. Err I tak tengok cerita dia. I tengok Rindu Awak 200% dua kali saja tu pun sebab kebetulan TV tengah pasang, kalau tak pasang memang taklah. Tu pun tidak tengok sampai habis. I saw him in Awan Dania, and saw him in telemovie waktu raya/puasa hari tu. That's all but penilaian I adalah muktamad. This man is different! Haha. Sebab apa? Entahlah susah nak cakap. Malas nak elaborate. Pendek kata, sesuai jadi hero malaya sejati. Standard novel-novel watak suami romantik nak mampus. Tahap  Yang lain? How to put this. Kaku dan control macho saja yang lebih heh (- -") Tidak dinafikan  Bagi yang pura-pura tidak tahu, ZA ni artis, bukan scandal atau apa. Ketuk karang. Jarang tengok TV sebab I ada banyak benda nak buat hari-hari. Even husband lebih suka tengok TV dari I. I tengok TV untuk tengok AF saja. Erk. WHHUAT? AF? Lame! I sangat-sangatlah lame. Baru tahu? XD

Mula-mula nama Zul Ariffin naik di pendengaran ini waktu dia dengan Abby. First time tengok, terus dalam hati, eh hensem jugaklah. Makin naik nama dia lately terus fikir finally true film and drama hero is raising ahaha.. Bila fikir-fikir, ah patutlah nampak macam familiar.. I teringat dulu time zaman rajin tengok TV (zaman sekolah menengah) saya rajin tengok cerita kantonis selalu main di TV jam 7PM. Zul Ariffin ada iras-iras salah seorang pelakon cina yang pernah I obses kejap. I dah lupa nama pelakon cina tu but during my secondary school years.

I sebenarnya tak berapa taste dengan artis lelaki tanah air. Hello I pun pernah muda dan gadis-gadis gitu, pernah usha-usha artis lelaki artis tempatan yang boleh digilai macam kawan-kawan I yang lain but end up I only gila with Siti Nurhaliza. And that is for as long as I remember! Dari awal sekolah rendah sampailah ke tua-tua bangka ni. Walaupun apa kontroversi dia dari dulu hingga sekarang, I cuma pandang sebelah mata thinking that it's her personal life. When most of my friends beralih arah dari peminat jadi pembenci gara-gara perkahwinan dia dengan Datuk K, I tetap releks tiada perasaan because I am her die hard fan and I feel her sincerity. Ahakk. Now, Even lelaki pun actually I tak pandang sangat pun. Dah tak heran bukan macam waktu muda mudi kan. Walaupun taklah menggedik sangat tapi bila lepak dengan kawan-kawan, sometimes keluar juga isu tentang.. Well.. Guysss. One of fav subject sebab enjoy kongsi cerita dengan kawan-kawan. Tu saja. Sekarang pandang pun tak, tengok macam tiada perasaan dan cakap pun asal ada. Dah macam lesbian. Dan aku memang rasa ajaiblah kenapa orang tergila-gila dengan watak hero cerita-cerita filem atau drama yang malas I nak petik nama. Tak ikut sangat pun. Kebanyakan sama. Badan saja besar ketak-ketak tapi watak lembik dan kaku.

Seriously I cannot watch cerita tempatan kecuali some of them. Sorry I think I have the right to criticize. Cerita dan konsep actually bagus but sayangnya script always out. Tiada atau hampir tiada pengisian yang bagus dan info menarik. Talking about quality film/drama here. Bukan filem yang asal ada atau setengah masak.

I am very serious type of girl yet I really love to play and go crazy sometimes. That's why I love informative fictions, instead of biography or documentaries. And that's the reason why banyak-banyak novel I really love Ramlee Awang Murshid's. Sebab apa yang ditulis bukan sekadar imaginasi semata-mata, tetapi most of the facts written are very useful. Tak percaya tengok indeks, sumber rujukan dan glosari di muka surat belakang buku-buku penulis ni. Mesti penuh. Maknanya penulis ni banyak buat research, malah menyeluruh. Wild imagination, perkataan-perkataan baru, penuh info dan saya percaya penulis menulis bukan sekadar untuk hasil jualan novel, tetapi juga untuk mendidik. Untuk memberi maklumat dan pengetahuan yang bukan sedikit. Aku bukan intelektual sangat, but just my two cent. If ada anugerah tempatan untuk penulis novel terhebat, I would nominate Ramlee Awang Murshid instead of Ahadiat Akashah from Ombak Rindu. That kind of film doesn't worth screening kecuali jika skrip memang betul-betul bagus but no body listen to you anyway so shut up your mouth Fina XD

Anyhowwww, I started my day today doing hardcore (bukan lagi house core hahaha). Dapur, toilet, kain-kain basuhan, and partly biliks (s to be plural) I dah setel. Jap lagi nak masak lauk untuk makan tengahari (nasi dah masak) dan dah setel boleh tengok Runningman ep 216. Petang karang nak ajak husband beli barang-barang dapur di Ranau. Dan malam masa untuk balas emel dan whatsapp customer. Maybe extra work untuk update iklan KLT.

Speaking about KLT, I cannot wait baju Kundasang Leisure & Tours almost done I think! Sabar-sabar. Nak cepat-cepat tu macamlah kau ada masa nak pick-up sekarang heh.

Gonna update our recent 10 days trip soon but before that I HAVE to finish Sisters Trip dulu. Now I'm getting excited to write EVERYDAY... ;) Okey bye for now. See you guys (actually I meant girls) later. Thank you for keep coming!!

Labels:


1 Comments:

Blogger Bbwana adienia said...

Hai..singgah petang sini

14 October, 2014 13:26  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish