2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Sisters Trip Part 6 : Day 3 Makam Mahsuri, Langkawi
Saturday, September 13, 2014 posted at 11:00 ♥

Day 3 : Makam Mahsuri, Langkawi
Previous Entry : Day 3 Dataran Lang, Langkawi

Selesai di Dataran Lang, dengan bantuan Waze, kami gerak ke Makam Mahsuri. Seingat saya perjalanan dari jeti ke Makam Mahsuri ambil masa dalam 15-20 minit macam tu. Jalan lengang sangat. Langkawi macam tiada orang. Sebab paling utama maybe sebab kami datang ni bukan waktu peak season. Which is good, at the same time boring. Haha. Yang bagusnya sebab tenang dan pulau Langkawi tu bagaikan milikku seorang. Yang boringnya sebab macam syok sendiri. Hehe tapi apapun jom layan gambar cukuplah. Malas cakap banyak-banyak. :P






Oh tidakkkk. Actually this is my 3rd time datang ke Langkawi dan 2nd time masuk Makam Mahsuri. 1st waktu jalan-jalan dengan my friend Beatrice (hi Beat!) dan 3rd time datang sebab ada program BTN, dan here I am again years later. Haha. And kuciwa dengan Telaga Mahsuri ni. It looks so much lively back then. Kali ni rasa kosong. Where's the palang? Where's the timba? Where's the water? Ingat dulu saya dan Beatrice siap ambil air cara tradisional dari telaga ni (dah semua orang lain pun buat) dan kami siap basuh muka guna air tu. The water is so cold. Memang jadi segar bugar terus. Harapan semoga wajah bakal secantik Mahsuri tapi harapan tinggal harapan. Hehe..


Mana-mana pun layan kucing.


Dalam rumah yang dikatakan pernah menjadi rumah kediaman Mahsuri

Antara tempat menarik sekitar Makam Mahsuri


Rumah Mahsuri lagi

Rumah Penghulu.


Ikut arah jam. Serambi, Gamelan (Dana so excited she used to play Gamelan at school), Makam Mahsuri, dan gambaran sewaktu pembunuhan Mahsuri.


Hambik kau gedabak congkak.

End of Makam Mahsuri.


Belanja (untuk seorang) :
Minuman RM2.00
Tiket Masuk Makam Mahsuri RM14.00
Sosej (as lunch) RM7.50
.........................................................................................
TOTAL : RM23.50 (RM11.75 seorang)
.........................................................................................

Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish