Sunday, September 21, 2014

Randomness

Semalam..

I call you, you tak answer.

Ceh. Takdalah. 18hb I rush early morning to Kota Kinabalu with adik (dia temankan) for meeting at Ocean Seafood Village (later on pindah ke Promenade) tentang trip naik gunung Kinabalu end of Novoember for 50 pax. The same day orang call nak tour 2D1N ke Kundasang, pick up us NOW katanya. Since we're free (not me, but we got empty slot for that day), so husband pick them up terus. Pergi Toyota bayarkan mother's CCM and shoot back to Ranau. Adik temankan semata-mata untuk drive area bandar. Start dari Kundasang ke Tamparuli dan Tamparuli ke Ranau I yang drive, dia tidur. Nak jadi burung hantu sangat, macam tu lah. Syukur jugalah ada yang nak tolong kan. Kalau sorang-sorang? Haha. Hari ni slow down sikit dan esok busy lagi balik. Dan seterusnya dan seterusnya.. 

Before meeting seminggu juga sakit kepala. Begitulah bila kita kena present something walaupun I don't have anything to present since kuasa bukan di tangan I. Susah nak cakap lol but alhamdulillah everything went well. Thank so much to my friend yang tidak pernah jumpa ; Yunie. Thanks! You helped me a lot!

Talk about meeting. I don't do meeting since long ago. I guess my last meeting was with Tari Kirana. And those meeting-sampai-muntah days (as Fiza put it) while we're in JPM. Dear JPM sister, paperwork and meeting and bilik JPM and office? Remember? During my 2009 - 2010 penuh dengan entri yang ada perkataan 'malam ni meeting', 'meeting jap g', ' malas g meeting'. XD But anyhow, I really am jakun at things I dah lama tak buat hampir-hampir tak tahu meting tu apa. So, LET ME! *exaggerate* Hahaha. Eee.. Bikin panas juga entri ni kan.

Makin hari dekat dengan masa nak berjalan ni terus rasa macam malas.. melankoli.. angan-angan.. khayal.. terawang-awang.. Semua gara-gara membayangkan yang indah-indah belaka sepanjang our 10 days trip to Indonesia and transit di KL 3 days. Booked almost everything tapi packing belum. Tapi nak packing macamanakah sekarang berada di rumah mentua. Atau perlukah aku pulang ke rumah esok dan angkut apa yang boleh di angkut.. Bosan-bosan di rumah boleh belek dan packing-packing secara slow motion.

Sister's trip dah cover til Day 5 right. Means that ada 4 days lagi untuk di-cover. Phew.

Baik. I got to go. Bye :)




Share:

2 comments:

  1. Habiskan tu entries Sisters Trip ah. Hihi aku tunggu kunun. Pastu bercinta kasi hanis trip Jakarta 10 hari. Pewit. Speaking of meeting, aku pun berkurun sudah x meeting ni. Etika pun lupa sudah. Sobs.

    ReplyDelete

Thanks for simply being here! *love*