2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




JB + USS Trip : Sci-fi City and Encient Egypt (Part 6)
Thursday, April 03, 2014 posted at 16:19 ♥

Entrance gate, Hollywood, turn left to New York and walk a lil further just beside the subway, then you will find the SCI-FI CITY.

Sci-Fi City is themed after what cities and metropolis may look like in the future, equipped with space-age technologies and the ultimate modern conveniences.
Lots and lots of signboards around USS

WELCOME TO THE SCI-FI WORLD *Robotic sound effect*


Hahah ni lah dia yang kami masuk dua kali tu. 1st time wa okey. Memang rock habis sebab wa okey. Tapi second time dah pucat dah. Dah tak rock balik. Second time tu pergi lepas naik roller coaster yang dekat Ancient Egypt. Lajunya macam nak lompat keluar time tu juga. Huu. Apapun first time masuk tu okey lagi sebab ni game pertama kami main lepas masuk USS. Best. Rasa macam sama-sama dengan Tansformer tu lawan robot jahat. Hahahahaha.



Hai sorang saja?

Setiap tempat ada cafe ikut tema masing-masing. Cafe ni namanya Starbot Cafe: Human Refueling Center. Human refuel tuh. Hebat kan??

Ni salah satu attraction. Tengok trail dia biru dan merah tu pun seram. Tapi tidak beroperasi waktu kami pergi ni. I rasa game ni dah closed.



Hmm. Tidak ambil banyak gambar. Setakat ni saja yang ada. You all pergi sendiri baru dapat tengok. Everything is amazing ;)

Dua game ada dekat sini, dua-dua kami main. Transformer Ride dan Accelerator. Accelerator tiada dalam gambar. Mainan budak-budak. Tapi pening juga lepas keluar. Masuk dalam huge teacup pusing laju-laju. Tak pegang kuat-kuat boleh terpelanting. Macam funfair biasa tapi lagi best.

Next, ANCIENT EGYPT! Ni jumpa lepas Sci-fi City.

The Ancient Egypt zone is themed after the rich Egyptian architecture and artifacts found during the Golden Age of Egyptian Exploration in the 1930s. It features obelisks and pyramids which are typical of Ancient Egypt. Also featured are Pharaohs' tombs which were commonly discovered during that era.

Structures are very the fantastic.




Masuk ride dalam ni kena simpan barang dalam locker dulu sebab dalam ni ride dia ganas sikit takut berterabur barang-barang. Upside down gitu. Haih seram bila ingat balik. Locker ni 1 jam pertama free. Jam seterusnya ada bayaran. Tapi tak perlu risau, unless korang repeat ride or masa menunggu dalam tu terlalu panjang, 1 jam tu cukup sangat. Ni nampak saja macam eleh eleh tapi sangat berteknologi. Biasa orang kampung kan jakun ngehehe

Lepas simpan barang, naik ride tu. The first attraction here. Revenge of the Mummy: The Ride. Mula-mula slow saja. Sampai masa dia laju, fuhhhh.. Suara pun dah tak terkeluar.

A high-speed dark ride that sports sharp turns and fast reverse sections, built within a complex that is partially lighted. This ride was inspired and developed from the The Mummy film franchise.

Husband and I duduk side by side. He let my left hand hugs his right arm. Dia memang tahu sangat I takut benda-benda macam ni. Tapi masuk juga sebab tapi takkan nak biar dia masuk sorang kan. Laju berdesup, ada part macam jatuh ke bawah. Huwaaa.. Time part rasa jatuh tu baru I lepaskan my left hand hugging dan pegang palang kuat-kuat dengan dua2 tangan. Kalau tengah pregnant confirm terberanak even baru sebulan. Begitu sekali dasyatnya. Padan muka. Padahal sendiri drive kereta bukan main LAJU. Ada masa tu my husband keep on checking me by his side sebab dia cakap senyap sangat takut dah tak ada dekat sebelah. Most of the time I senyap tutup mata kening berkerut. Memang buruk. :)



Vintage jeep


Ni second attraction. Treasure Hunters. Gambar atas tu the exact mini-car we both rode. Naik ni at leisure. Sekejap saja perjalanan. Tidak sampai 10 minit rasanya. Bawah ni pemandangan yang ada. Banyak lagi tapi saya malam nak up.







Done ride! Hehe. Balik tempat tadi untuk ambil gambar dari jauh, so boleh nampak ya macamana besarnya dan luasnya dan tingginya patung-patung tu banding dengan manusia.



Sini pun ada characters, cuma nampak satu saja tapi tak amik gambar dan tak sure nama. Padan muka after almost 2 months baru update. Huu. Okey nexttt.. Far Far Away dan Madagascar pula ;)

READ NEXT ON PART 7

Labels: ,


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish