2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




JB + USS Trip : Far Far Away and Madagascar (Part 7)
Friday, April 04, 2014 posted at 21:35 ♥

FAR FAR AWAY.

But not too far away. Lepas Ancient Egypt, akan jumpa The Lost World dulu baru jumpa Far-Far Away.

Okey The Lost World.

The Lost World contains many traditional attractions present in most Universal Studios parks around the world and is divided into two sub areas: Jurassic Park and Waterworld. Jurassic Park, based on the popular film franchise by Steven Spielberg and novels by Michael Crichton, features the newly redesigned Jurassic Park Rapids Adventure which is based on the popular water rides in other Universal Studios parks. Waterworld, based on the film Waterworld starring Kevin Costner, is a stadium that features a live show performance

Kami lalu dan masuk tengok-tengok saja. Gambar ada ambil 1-2 keping tapi tiada yang decent enough. So let me pass them Lagipun satu pun tiada show/ride yang kami pergi/naik sebab tidak kena timing. Setakat show layan anak dinasour mengganas tepi jalan adalah hahaha. Tak boleh blah tengok. But I am sure kids would love that.

Mungkin pandangan terkabur oleh istana Far Far Away. My favvvv. Ok. Sah kecik-kecik suka main Barbie dan layan Disney. Haha.

Far Far Away is inspired by DreamWorks Animation's hit Shrek franchise which depicted how the fairy-tale characters lived in daily life. The zone consists of many recognizable locations from the film series, and the main highlight of the zone is the 40-metre tall Far Far Away Castle
Special character appearances include: Shrek, Donkey, Puss In Boots and Princess Fiona. Ada terserempak dengan Shrek dan Princess Fiona bersiar-siar siap bagi royal wave dekat orang sekeliling.

See the castle!





Masuk show ;)









Shrek's home in swamp. Cuba cek dalam cerita Shrek, rumah ni ada.

Sama kan?

Banyak juga game dekat sini. Tapi kami pergi satu saja. Shrek 4D Adventure. Tengok 3D dekat wayang tu biasalahkan. 4D sama juga. Cuma lebih rasa real berbanding 3D sebab not only visual effect. Siap efek bersin kita kena juga rembesan air tu. If ada serangga crawling kita pun rasa benda yang sama dekat kaki. The same thing over and over again sampai rasa macam lame. Guna modal yang sama. Percik-percik air. Bukan dekat sini saja. Tempat lain pun buat benda yang sama. It's like you throw the same joke to the same person. It won't be funny anymore.

All in, actually I paling suka set Far Far Away. Structures matters. Game 4D tu dalam istana tu. Isi dalam istana tu macam istana betul-betul. Rasa dia macam istana yang dah lama tinggal sebab gelap-gelap manja lampu samar-samar. Vintage feeling. Istana tu, fuh. I wish I can live there.

MADAGASCAR!

Welcome to the land of OVERDOSED happiness.

Madagascar is inspired by the hit DreamWorks Animation franchise of the same name which features four zoo animals, Alex, Gloria, Marty and Melman escaping from the Central Park Zoo and unfortunately crashing onto the island of Madagascar. The zone features lush tropical jungles as well as two rides.

Special character appearances include: Alex, Gloria, King Julien, Skipper, Kowalski, Private, Rico, Mort and Maurice. Hmm. Satu pun tak nampak. Not my luck.


Kami early dinner sini (sebelum pulang). Tapi bukan sini, dekat seat dalam.

Merry-Go-Round versi Madagascar. Salah satu attraction. Tapi kami tak naik ni.


Okey yang ni kami masuk. Hehe. Madagascar: A Crate Adventure. Naik boat ikut sungai buatan (of cos buatan). Sepanjang perjalanan tu ada characters utama Madagascar berbual-bual. Tapi patung mesinlah. Bukan yang ada orang dekat dalam. Walaupun simple tapi bestlah juga. Rasa dalam movie. Rugi tak ambil gambar keadaan dalam ni. Tengok orang lain selamba ambil gambar. :(


Ada photo booth. Hujung-hujung perjalanan rasa tiada mood pula hewhew.


Oh apakah yang tergantung itu?

Tidak silap pokok ni ada dalam cerita kartun mana entah. Tengkorak yang bergantung tu pun ada. Not sure same movie or different tapi ada. Tapi lupa. Masuk USS next time kena study all the characters dulu baru dapat menghayati huahua.

 READ NEXT ON PART 8

Labels: ,


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish