2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Kehilangan.
Wednesday, March 26, 2014 posted at 03:16 ♥

Banyak sangat benda yang berlaku, bermula, dan segala ber akhir-akhir ni, jika saya rajin menulis untuk setiap satunya pasti banyak kemajuan dah blog ni. Bukannya buka balik-balik nampak page yang sama. Balik-balik nampak post yang sama. Apakan daya, atas kemalasan diri sendiri jua. Kata janji manismu bak kata Aishah.

Sejak hujung Februari tahun ini, saya dengan rasminya setelah diperkenan suami kini telah memegang status suri rumah (walaupun dalam keadaan separuh rela tapi ini yang terbaik hikss). Tiada yang berbeza sangat pun, cuma of course lebih banyak masa mengurus diri heh dan mengurus makan minum (tapi selalu makan luar) dan entah rasanya sebagai isteri saya belum dapat melaksanakan tanggungjawap dengan sempurna. Masih banyak kekurangan di sana sini maka pada suami saya mohon masa..

Setelah berpakat dengan partners in crime, juga kini sedang berusaha capai target untuk kuruskan badan. Masing-masing dah set target dan cara masing-masing lain tapi target sama ; kurus. Haih la perot. Apsal lah tulisan malam ni macam tengah tulis berita. Taulah dah 2 pagi. Hmph.

Sebut pasal berita.

#MH370.

*sigh*

Suami pulang dari kerja lewat semalam, balik saja terus update me pasal tu. Sambut depan pintu sambil terpinga-pinga. Malam tu serius tak dapat tidur. Berjam-jam tidak dapat lelap. Bukan kerana video ngerilahsangat yang suami prank me. Mula-mula suruh tengok katanya orang dalam video tu buat macam betul-betul. Tapi sebenarnya memang betul. Err okey memang sangat ngeri sebab video orang potong kepala orang hidup-hidup. Ya Allah bertuah. Huhu. Buat I takut supaya malam tu I tidur peluk dia la tuh :P Haha. But seriously lepas tengok adalah rasa mental breakdown sikit. But.. Thinking about the plane, I was crying inside my heart that night.. Hilang semua ingatan tentang video prank whatsoever. How the family doing tonight. Are they scared? Can they accept? How was the passengers' and crews' when the plane first crashed (or what ever things happen that it end up in the ocean). What, why, how. Is all in my my mind. Saya teringat banyak tahun yang lepas. The feeling of being lost.




Ku mengerti perpisahan ini
Bukan kerana kau membenci
Tapi kasih yang pernah ku beri
Tiada lagi bersama
Sering kala aku terlihatkanmu
Impian nan indah
Bersulam bahagia
Ku harungi
Hari demi hari
Bersama wajah tak mungkin akan kembali
Tapi hati masih tak terima
Ditinggalkan sengsara
Keraguan ini bukanlah padamu
Perasaan hati masih rindu
Kekalutan ini hanyalah untukku
Tercari-cari bayangan mu
Tak sanggup aku kehilangan


I used to hear this song all over again, silently crying - air mata jatuh laju bak hujan di padang pasir (eh camana tu). Curled myself on the bed til I fall asleep. Even during taking my shower, dan paling simple waktu makan. The feeling of something is not there, and everything feels wrong. As for MH370, I can't imagine the loss felt by the family members and friends. I can't imagine the things beyond my knowing. I won't try to understand, sebab walaupun saya juga pernah mengalami kehilangan, but the degrees might vary. Apa pulak main degree-degree ni. But it's true. It's different. Nobody turned down and being walked away, like what I experienced many years ago. Because nobody ever loved me that much *emo*. Err. Sorry. I just couldn't get over some little things in my life. Harhar *embarrassed*

Surely we belong to Allah and to Him shall we return. I believe there must be something Allah want us to learn.

Til we meet again. 

Btw nah janji manis lagi. Lepas ni try update selalu. NOT! 💋
 

Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish