2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




JB + USS Trip : Hollywood (Part 4)
Monday, March 31, 2014 posted at 22:22 ♥


This is the map you have to grab before the entrance

So boleh nampak ya. USS ada tiga belas district dan Panem terletak dekat globe biru bawah map tu ceh. Ingat ni The Hunger Games? Fanatik THG here (- -")

Ulang suara, USS ada tujuh DISTRICT. *degil*

Nampak globe biru paling bawah tu? Dari situ titik mula ya. Senang saja. Jangan malu buka peta tu besar-besar waktu tengah berjalan sebab SEMUA orang buat macam tu (untuk yang first time macam kami la). Kau round saja start dari HOLLYWOOD. Sebab Hollywood road section yang pertama kita akan jumpa. Nak balik pun akan lalu Hollywood punya road kelaur tempat yang sama waktu mula-mula masuk tadi. Macam bentuk lollypop. Hollywood tu batang lollypop. Bulatan tu kepala lollipop. Terserahlah start dari kanan atau kiri dulu. If start kiri, after Hollywood kita akan jumpa Madagascar dulu. If start dari kanan, akan jumpa New York dulu.

Macam kami, kami start dari New York dan pusing sampai Madagascar, dan lepas tu another round sebab nak pergi Sci-fi City sebab nak repeat ride Transformer. Haha! Lepas repeat tu kami jalan lagi sampai Egypt hingga Madagascar balik (untuk ambil gambar).

Sebab kami pergi hari Rabu (weekdays), so parade takda. Buat hujung minggu saja. Selain parade, banyak lagi yang tiada waktu weekdays. Maybe next time la nak merasa.. Haha. Perarakan tu bawa watak-watak movie setiap district to come to life. Beberapa hari sebelum pergi tu, Niza (one of my partner in crime, bff, sama2 ex-UUM, dan jiran dekat Whatsapp haha) cakap if lucky weekdays pun ada saja those character bersiar-siar sekeliling tu. Samada terserempak atau tidak saja waktu dia keluar.

Special character appearances in Hollywood include : Po from Kung Fu Panda, Frankenstein's Monster, Woody Woodpecker, Winnie Woodpecker, Marilyn Monroe, Charlie Chaplin, Beetlejuice and Betty Boop.

I was so lucky sebab masuk saja terus nampak one of them ; Frankeinstein hewhew. Tapi tak pergi bergambarlah. See below :


Mula-mula dia keluar tu saya tengah duduk sorang-sorang dekat bench tepi jalan. Dia lalu. Okey takpa aku perhati sebab amusing gila. Cara jalan sama macam dalam movie. Frankeinstein ni zombi eh?? Haha. I forgot. Only remember the name. Dalam lalu tu tiba-tiba dia sergah omakkau. Tapi I gelak sajalah sebab tak seram pun.

And lepas tu datang Marilyn Monroe. Amboi skirt terbang-terbang. I rasa dekat lantai dia berdiri tu macam ada angin tiup-tiuplah. Hehe. Gambar ada tapi maaf tak dapat tunjuk. Wakakak.

Yang lain tak sempat sebab waktu nak pulang (dah petang) baru lalu Hollywood balik.Enjoy the pictures!

Hollywood road

Hollywood road

Hollywood road


Hollywood road. Kereta antik kalau tengok dari sebelah kanan/kiri dia jual snacks!

Ayam turki punya kaki, Marilyn Monroe dapat nama. Ke ayam turki yang sebenarnya dapat nama?

Pantages Hollywood Theatre : Broadway-style! Dua orang depan tu tourist. I amik gambar waktu I tengah kebetulan lalu wahaha.

Main attraction in Hollywood

Hollywood road. Masih mood Chinese New Year sebab tu ada tanglung.

Posto posto!

Ahh the buildings

Even benda simple macam ni I tertarik. Totally love!

The Dark Room

Again, the buildings!


Dynamic architecture.


Hollywood Boulevard replica


Beratur nak bergambar dengan characters

Ada juga di Asia benda ni. Btw I pakai stokin kaler kulit sebab takut melecit kaki. Banyak berjalan. :)




Take a break. :)

READ NEXT ON PART 5

Labels: ,


1 Comments:

Blogger Mrs Mikko said...

anduuuu...
jeles aku tingu ko rajin mengudate ni naaaa..
aku mau aktif la jg.
mau tukar background dlu spya smangat...

01 April, 2014 10:13  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish