2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Gegaran di Ranau Sabah 1 Februari 2014
Saturday, February 01, 2014 posted at 23:45 ♥

10.35PM

3 hours ago saya tengah tengok movie sorang-sorang dalam bilik. Bilik tingkat atas in room sweet room taking my sweet time since this is my very first day being sweetly(?) jobless. Yes, no longer working, I'm happy at the same time not happy. Not happy because of how blinded people can be because of money. Not happy but.. I have more time to do things I wanna do. But not today. I feel a bit lost today haha.. So there I was. Lazing around. Well tomorrow I'm going to be busy until end of this months so better rehat-rehat dulu.

So dalam rehat-rehat tu tengoklah movie The Hunger Games. Baru start maybe dalam 10 minutes. Tiba-tiba pintu-pintu almari yang tidak pernah rapat gerak-gerak. A bit loud. Daun jendela juga. Saya tengah duduk atas lantai and laptop atas katil. And..

For 3 seconds previously I ignored the signs. I paused. Trying to justify why would everything in my room bergegar as if kucing besar tengah berlari-lari atas bumbung. Tapi tiada kucing and tiada apa jenis kucing pun mampu gegar rumah sedemikian rupa kan. Pelik. Then lantai yang saya tengah duduk macam beralun (I was sitting in the middle of my room). Macam sedang berjongkang jongkit. Saya terus berdiri ok. Wondering if saya yang pening-pening. Haha. Then sekali lagi bergegar. I gasped terus ke bilik sebelah sebab ingatkan Dana ada dekat bilik but there's no one. I terus lari turun and found Dana.

The first thing I asked her, 'Ko ada rasa gegar ka tadi??'
'Ah?' Dana looking calm.
So I tell her. Then she said, 'Patutlah sini tadi pinti bergegar pastu almari kaca pun gegar juga.'
'Check FB!' Suddenly Dana got excited (- -")

Then I checked FB la kan. Ramai orang Ranau dah update status. Ikut betul manalah saya ingat nak update FB. Sempat lagi fikir.. These people.. Macamana boleh sangat laju mengupdate status. Fuh. BTW taknak kalah kan. So ai pun update lah har har har..


Something happen down there.. I malas nak baca dan tengok kajian saintifik. Masih lagi consumption awal and malas nak bebankan fikiran atas benda yang tidak pasti. So lets wait til tomorrow at least for full explanation. 

Wow. Suddenly I remember 23 years ago when I was little but I still remember it clearly. @_@

0 Comments:







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish