2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Of being free.
Tuesday, December 24, 2013 posted at 17:59 ♥

Less than two months and I am FREE! Bebas dari alarm. Bebas dari kekangan masa. Bebas dari melayan customer yang berperangai kurang cerdik. Bebas dari masa kerja yang membuatkan masa aku dan suami begitu terhad.

Tolong bayangkan. Hampir 2 tahun kerja dengan cuti jarang-jarang. Up to 14 hours per day. Bermula dari start enjin kereta kesayangan awal pagi hingga selamat parking depan rumah. 8 hours per day lepas tu ada cuti Sabtu dan Ahad? Lucky you. But that's life. Ulang alik 30 minit tiap hari dari Kundasang ke Ranau macam ulang alik bilik dan tandas dalam rumah. I need to arrive as fast and early as I can everyday. If not lucky jalan jammed gara-gara lori besar with no chance to potong. Duduk dekat Sabah kena pandai potong kereta dengan cara selamat walaupun jalan bengkang bengkok. Especially jalan KK-Kundasang-Ranau. If selamat saja saya akan potong, which is almost everyday akan memotong-motong. You know la kadang-kadang di tengah jalan ada kereta superslow especially lori besar. And sometimes pagi-pagi bolehlah nampak kesan lori eksiden atau apa-apa. Langgar tembok atau masuk gaung/longkang atau car crash *sedih* but again, that's life. Saya sangat memuji lori besar yang tahu dan sedar jalan sini bukan besar. Satu line sahaja untuk setiap arah. Pemisah cuma garis putih. Stereng lari sikit lori dah masuk line sebelah. Dan paling saya suka bila dia tahu ada kereta di belakang sedang tunggu turn untuk memotong, tiap kali selamat untuk memotong dia siap bagi signal sebelah kiri untuk bagi laluan. So considerate.

Oh lupa nak mention. Bebas dari duit gaji. Ahhh tidaaak...

AKAN TETAPI.

Jika dibandingkan dengan apa yang telah aku lalui sebelum ni, aku rela mengorbankan sedikit bulan (mungkin juga 5 tahun atau berapa-berapa saja wakakak) untuk berehat dan beri tumpuan pada suami, pada life, dan pada diri sendiri. Sebulan lebih yang akan datang genap usia perkahwinan menjangkau setahun namun masih banyak yang masih aku perlu pelajari. Banyak benda tak organized. Atau kerana aku yang kurang cerdik mengatur masa dan apa-apa (nampak sangat kau tengah malas fikir). Memang tengah malas. Hujan sejuk-sejuk macam ni buat sesuatu dalam diri aku ni rasa lembab dan mode untuk hibernate tu macam sedang bermaharajalela but unfortunately, still working. Even this post takes almost 4 days to finally published. And did you know I seldom lost/forgot/misplace my things but lately aku macam asyik tercari itu ini especially benda-benda kecil macam memorycards atau penutup pendrive. Maybe due to stressful life buat minda aku jadi lembik semacam. How pityful. Need to get myself on track. 

Hopefully semua akan selesai tidak lama lagi. Try harder, Nana!





0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish