2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Persiapan kahwin : Kain bulu beli mana?
Thursday, November 21, 2013 posted at 12:02 ♥

Salam all. Just a fast entry here. Merujuk entri ini. Engagement Day Review : Mini Pelamin.

http://3.bp.blogspot.com/-AEWiRvybYaw/UEfAoGJD53I/AAAAAAAAEkg/7wj8iyGWKhY/s1600/IMG_1864.JPG


http://3.bp.blogspot.com/-2_2kk074rLY/UDz308xVf4I/AAAAAAAAEiU/6Za1jtaTxRQ/s1600/IMG_1897.JPG
 Mini dais / Mini pelamin + Hantaran Tunang

Inilah dia hasil kerja tangan I setahun lepas, tak berapa semenggah tapi dihasilkan dengan penuh kasih sayang.



Baik, menjawab soalan si cantik manis namanya Ayu (hai ayu!). Dan of course, if ada yang tercari-cari dan tersinggah blog ni boleh baca sekali.

Ada 2 jenis kain bulu di dua gambar paling atas ni. Sampai 2 jenis kain bulu aku beli tu. Gara-gara aku ni nakkkk sangat kain bulu putih. Gara-gara blogwalk banyak sangat time buat persiapan. Bakal tunang (sekarang ni dah sah jadi husband) time tu pun sangat sporting, ikutkan saja. Sabarlah wahai para bakal pengantin lelaki, time-time nak majlis tak kiralah majlis tunang or nikah, perempuan memang agak lain sikit jadinya. Jadi bridezilla. Itu nak ini nak, cepat drooling macam-macam. Kenangkan duit saja baru terbantut sikit nafsa mengada-ngada tu wakaka.

1) Yang balut sofa tu beli dari KAMDAR. 4-5 kali gak pergi Kamdar 1Borneo update stok diorang. Gigih sungguh. Jenuh tunggu. Hari-hari google mana nak dapat kain bulu tu. Diorang cakap memang stok cepat habis. Last-last after beli #2 baru dapat. Kebetulan saja-saja singgah manatau ada, dan gila excited kami berdua sebab stok diorang dah sampaiiii. Saya excited sebab nak beli, bakal tunang excited sebab? Tak payah dengar bunyi 'kain bulu' hari-hari XD. Saya sambar juga dalam 3-4 meter walaupun dah beli #2. Kononnya nak bikin tutup sofa hijau tu (sofa hijau di atas di sebalik kain bulu Kamdar) :P

Siapa yang nak cepat-cepat pergi Kamdar berdekatan. Dalam RM20 plus2 semeter lepas diskaun. Bidang besar.

2) Yang sebelah kiri dan kanan dan cover lantai tu kain bulu jenis yang sama. Actually kain bulu dekat lantai tu dekat bawah dia ada carpet colourful sama saiz dengan saiz kain bulu tu. If tak buat macam tu nanti kain bulu tu cepat terbongkar sebab takda base. Dari jauh nampak lg berbulu dari #1 kan. Saya suka #2 ni. Tebal sikit dari #1. Ini, saya beli dekat Wah Yoon di Sinsuran Kota Kinabalu. Err maaf saya tidak pasti dekat semenanjung Wah Yoon ada dekat mana. Tapi mestilah kedai textile lain pun ada jual kan. Saya beli di Wah Yoon RM30 plus2 semeter. Bidang kecil sikit dari #1.

Update
  • #1 murah sikit dari #2
  • #1 lembut dan gebu dan rasa mewah dan hampir-hampir macam baldu tapi bukan macam baldu (apakah). #2kasar sikit tapi bulu panjang dan jarang-jarang so dari jauh nampak dah kebuluan iteww.
  • #1 mungkin senang sikit nak cari sebab Kamdar ada serata negara. Banyak cawangan.
  • #1 bidang besar sikit
  • #1 nipis sikit dari #2

Hope this will help.*smile*

Labels:


8 Comments:

Blogger C.M.A @ CikMoonAdnan said...

cantik mini pelamin...simple tp cantik :)

21 November, 2013 12:18  
Blogger Fina Sophie said...

C.M.A @ CikMoonAdnan,
alhamdulillah.. thank you! dah setahun dah pic ni hehe

21 November, 2013 12:23  
Blogger ayuyusoff said...

Thank you so much sis. Lap u <3.Puas menggogle baru tau nak cari mana.

21 November, 2013 14:03  
Blogger Fina Sophie said...

ayuyusoff,
welcome lap u too haha.. tlg stkt termampu sj. ^^

21 November, 2013 15:38  
Blogger Ieka XieaRf said...

comellah awak punya mini pelamin tu. kiut je since benda lain sekeliling dia besar besar. haha.

btw, da follow awk, mohon klu rajin blogwalking balik eh. thanks. :)

21 November, 2013 16:59  
Blogger Coffee Girl said...

simplicity is always the better way to go. cantik apa. :)

22 November, 2013 16:53  
Blogger Azhafizah Md Nor said...

less is more..kreatif,simple yet nice :)

24 November, 2013 15:31  
Anonymous Anonymous said...

Ade lg x kain bulu tu??if nk jual bleh email saya asmasyaiful@yahoo.com

21 September, 2014 07:52  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish