2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Homestay murah di Kundasang : Satinah Homestay
Wednesday, October 09, 2013 posted at 17:12 ♥

*Mac 2014 update.

Hai assalamualaikum. Promosi family-in-law punya business kejap. Yang plan nak pergi Sabah atau lebih tepatnya nak menikmati pemandangan majestik dan indah Gunung Kinabalu, tapi belum ada penginapan, boleh check out this page Satinah Homestay Kundasang untuk tengok gambar dan other details.

        KEISTIMEWAAN         

  1. Lokasi yang sangat strategik (atas tanah tinggi, pemandangan luas)
  2. Berhampiran dengan Pekan Kundasang tidak jauh dari Pekan Ranau juga berhampiran dengan kawasan tumpuan tarikan pelancongan dan rekreasi (Kinabalu Park, Mesilau Dairy Farm (ala-ala New Zealand), Kundasang War Memorial, Poring Hot Spring, Sabah Tea Plantation, Pekan Nabalu, Tagal Sungai Luanti dan banyak lagi.
  3. Tuan rumah yang peramah dan sedia membantu jika memerlukan.
  4. Private parking lot
  5. Sangat sesuai untuk dijadikan penginapan percutian beramai-ramai (family/group
  6. Homestay ni terdiri daripada tiga rumah bersambung-sambung tapi berlainan pintu (pintu masing-masing) so privacy tu ada.
  7. Menyediakan pakej khas yang fleksibel - Private tour sekitar Kundasang Ranau dan Kota Kinabalu untuk rombongan penginap Satinah Homestay terhad kepada 12 orang ke bawah dalam satu masa *new. more info on this email us at kundasangleisuretours@gmail.com.

     PAKEJ HOMESTAY     


BIG MOUNTAIN HOME
Rate : RM350 per night

3 bilik dengan katil saiz queen
1 tandas lengkap dengan heater
1 ruang koridor besar menghadap Gunung Kinabalu
1 ruang tamu dan televisyen dengan siaran Astro
1 dapur lengkap dengan peralatan dapur
1 mesin basuh
1 peti sejuk
Lain-lain : Sejadah dan tuala bersih disediakan
Extra tilam, bantal dan lain-lain upon request

MINI PURPLE HOME
Rate : RM250 per night

2 bilik dengan katil saiz queen
1 tandas lengkap dengan heater
1 ruang koridor menghadap Gunung Kinabalu
1 ruang tamu dan televisyen dengan siaran Astro
1 dapur dengan peralatan dapur
1 peti sejuk
Lain-lain : Sejadah dan tuala bersih disediakan
Extra tilam, bantal dan lain-lain upon request

MINI BLUE HOME
Rate : RM250 per night

2 bilik dengan katil saiz queen
1 tandas lengkap dengan heater
1 ruang koridor menghadap Gunung Kinabalu
1 ruang tamu dan televisyen dengan siaran Astro
1 dapur dengan peralatan dapur
Lain-lain : Sejadah dan tuala bersih disediakan
Extra tilam, bantal dan lain-lain upon request



  AKTIVITI YANG BOLEH DILAKUKAN 

Barbeque (pemanggang disediakan), melawat tempat-tempat pelancongan sekitar Kundasang dan Ranau, menikmati keindahan alam semulajadi, mendaki Gunung Kinabalu, photo-shoot at various places, dan banyak lagi.


   BAGAIMANA UNTUK MENEMPAH   
All subject to availability

FB Page Satinah Homestay Kundasang

011-14811464 (Fina)
sufilara@gmail.com
SMS only / Whatsapp
Subject : Book Homestay, Private Tour, Tour Packages


         MUST DO IN SABAH       

  1. Climb the world renowned Mount Kinabalu and enjoy the breathtaking views from the summit. (we can arrange it for you!)
  2. Take a speed boat ride to Manukan island for snorkeling as well as islands hoping. (included in our package!)
  3. Get a ringside seat and catch the sunset at Tanjung Aru Beach while enjoying the local food and drinks. Or, visit Jesselton Point Waterfront. (included in our package!)
  4. Visit the Monsopiad Cultural Village for a glimpse of KadazanDusun warriors. (included in our package!)
  5. Embark on a shopping spree for beautiful crafted local handicraft at the Filipino Market. (included in our package!)
  6. Join the locals where they shop at the Gaya Street Fair held every Sunday morning. (included in our package!)
  7. AND LOTS MORE!
See you in Kundasang!

    Labels:


    7 Comments:

    Blogger Mrs Mikko said...

    waaaaa, naaa, nnt aku pi sana, info ko ja la ni... :)

    10 October, 2013 17:45  
    Blogger Khai♥Rin : anies said...

    wahhhhh ni yg boleh suggest kt family ni..insya allah akn berada di sn bln depan... jumpa awk sekali boleh??? ;-)


    p/s tqvm. i follow u back..

    12 October, 2013 15:15  
    Blogger Fina Sophie said...

    Mrs Mikko,
    boleh. dtg ramai2 tawwww :P

    12 October, 2013 16:29  
    Blogger Fina Sophie said...

    Khai♥Rin : anies,
    suggestla. nti sy bagi hrga promosi. ni hrga utk display sj. hrga promosi murah lg ;)


    p/s if nak follow, tekan butang follow dkt navigation bwh header tu. thanks ;)

    12 October, 2013 16:31  
    Anonymous Anonymous said...

    Salam,

    rumah ni boleh muat 18 orang dewasa tak?

    30 December, 2013 11:19  
    Anonymous Anonymous said...

    Salam,

    homestay ni muat untuk 18 orang dewasa ke?

    30 December, 2013 11:19  
    Anonymous Anonymous said...

    Salam...
    Rumah ni bole muat 10 orang x? ada diskaun x?

    20 March, 2014 11:54  

    Post a Comment

    You can freely :
    1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
    2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
    3. Be nice.

    Thanks for simply being here! *love*







    original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish