Pages

Cara bermekap dengan bantuan kad

Friday, October 11, 2013



1.Kening

Sikat kening (ke atas sikit) dan lukis panjang sikit dari kening asal guna KAD. Hujung kening biar lebih kurus dan gelap sikit berbanding pangkal. Smudge sikit untuk kesan natural.

2. Cat eyes

Tolak kulit ke luar guna bucu KAD, biar tegang kulit tepi tu supaya senang apply eyeliner. Sesuai yang nak buat cat eye ala-ala korean.

3. Maskara

Apply maskara pada bulu mata atas dan bawah, KAD sebagai background. Trick ni sangat berguna okey. No more comot-comot bazir tisu basah :P

4. Kontur

Kontur tulang pipi macam dalam gambar. Nampak lebih edgy ;)


From Michelle Phan's blog. Boleh buat cara ni lepas ni kalau bermekap. Yeay.

4 comments:

  1. slalu apply maskara ja na guna kad..
    waaa, tips bagus ko ni...

    blogku suda guna blogskin..
    tp masila dlm mo tmbh2 bnda..
    hihi...suka suka!

    ReplyDelete
  2. baru sy tau...guna kad rupanya bila buat cat eyes tu... terima kasih krn berkongsi...

    ReplyDelete
  3. Mrs Mikko,
    buat sndiri ka tu editing? sgt chomels. hehe. sy blm pernah try lg semua ni. tp lepas ni mau buat mcm ni. paling best tu maskara kan. love ittttttt..

    ReplyDelete
  4. Khai♥Rin : anies,
    sy pon baru tahu. welcome. michelle phan mmg bg byk tips. suka dia. hehe :)

    ReplyDelete

Thanks for simply being here! *love*

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS