2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Cara bermekap dengan bantuan kad
Friday, October 11, 2013 posted at 17:18 ♥



1.Kening

Sikat kening (ke atas sikit) dan lukis panjang sikit dari kening asal guna KAD. Hujung kening biar lebih kurus dan gelap sikit berbanding pangkal. Smudge sikit untuk kesan natural.

2. Cat eyes

Tolak kulit ke luar guna bucu KAD, biar tegang kulit tepi tu supaya senang apply eyeliner. Sesuai yang nak buat cat eye ala-ala korean.

3. Maskara

Apply maskara pada bulu mata atas dan bawah, KAD sebagai background. Trick ni sangat berguna okey. No more comot-comot bazir tisu basah :P

4. Kontur

Kontur tulang pipi macam dalam gambar. Nampak lebih edgy ;)


From Michelle Phan's blog. Boleh buat cara ni lepas ni kalau bermekap. Yeay.

Labels:


4 Comments:

Blogger Mrs Mikko said...

slalu apply maskara ja na guna kad..
waaa, tips bagus ko ni...

blogku suda guna blogskin..
tp masila dlm mo tmbh2 bnda..
hihi...suka suka!

12 October, 2013 00:59  
Blogger Khai♥Rin : anies said...

baru sy tau...guna kad rupanya bila buat cat eyes tu... terima kasih krn berkongsi...

12 October, 2013 15:14  
Blogger Fina Sophie said...

Mrs Mikko,
buat sndiri ka tu editing? sgt chomels. hehe. sy blm pernah try lg semua ni. tp lepas ni mau buat mcm ni. paling best tu maskara kan. love ittttttt..

12 October, 2013 16:33  
Blogger Fina Sophie said...

Khai♥Rin : anies,
sy pon baru tahu. welcome. michelle phan mmg bg byk tips. suka dia. hehe :)

12 October, 2013 16:35  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish