Saturday, October 26, 2013

How to get your wishlists by saving up

Blog how are you blog? I miss you blog. Instagram get a bit much of my attention lately blog. I'm sorry blog. Kita still kawan kan.. Kan. Kan. Blerghhh..

How to get your wishlists!

This post is inspired by Maria Elena's post about saving tips for those who are planning on traveling. Mine? How to get your wishlists by saving up. Termasuklah untuk traveling ka, gajet ka, books ka.. ~ anything. Maksud saya di sini, untuk kebendaan. Material. Wishlist nak dapat baby nak saving macamana kan. Jangan save. All out doa banyak-banyak pada Allah SWT. Yakin bahawa setiap ujian kesenangan dan kesusahan itu ada hikmahnya. Hmph. Cakap pasal ujian ni rasa macam nak menangis. Lepas tu rasa macam nak sink down the chair... Ahahh..

Myself. Tahun ni punya resolution adalah untuk capai wishlists that's why hujung-hujung tahun ni speed up a bit. 2 months ++ left maaaynn. Sebab tahun depan nak capai benda lain. Insya-Allah. Kita hanya merancang, Allah SWT penentu segalanya.

My current minat now is on traveling. My next trips are actually my first time being on a real trip. Dekat bawah ni ada yang trip dengan kawan-kawan. 10 of them are trips with 1st, 2nd, and 3rd circle of friends in UUM. 6 of them because of university projects and programs. 5 of them sebab ikut performance dengan bamboo orchestra. 4 of them are there because I lived there. 3 of them sebab ikut family jalan-jalan. Next trip would be with my husband. Hmm :*


For your information, saya ni jenis tak berapa nak menyimpan, kecuali ada benda nak beli, baruuu terhegeh-hegeh. Especially bila dah kahwin ni, kesedaran untuk menyimpan tu makin tinggi. And dari situlah saya dapat beberapa cara saving/earn money/dapatkan wishlists. But mind you ini cara saya. Cara orang lain-lain. Just to share my methods :)

1. Untuk gaji, bahagikan dana untuk expenses and savings. Dapat duit saja mesti bahagi duit contohnya untuk petrol, maintenance dan CCM kereta untuk sebulan dan internet sebulan. Bayar sedia the bills, dan selainnya, simpan. Macam saya, saya simpan dekat bank. Kurang spend since duit tiada dalam dompet. Saya peruntukkan gaji kepada tiga kegunaan. 50% responsibilities, 45% savings dan 5% miscellaneous. Miscellaneous tu termasuklah topup, pads dan apa-apa yang kita guna selalu. Dan savings tu mesti sentiasa ada dalam bank sebab if kita suka travel dan tiba-tiba Air Asia buat jualan murah, boleh grab terus. If you nak travel lah. :)

2. Disiplin. Jangan gatal nak beli sikit-sikit nak beli kasut matching untuk baju ni baju tu, beli makanan untuk kunyah-kunyah etc etc. Tak payah bagi contoh banyak. Orang perempuan ada saja alasan nak spend duit walau seringgit pun. Haha. Yang penting juga, yang selalu online tu, kurangkan shopping online. Window shopping tidak apa. Penting juga window shopping tu. Supaya kita boleh tahu apa yang tengah 'in' sekarang ni ihikk. Ada wishlist yang kita kena menyimpan beberapa bulan baru dapat beli so di sini disiplin tu penting. Jangan sentuh duit tu langsung! Kalau tak, lambat sikit nak merasa or worse, takkan merasa langsung.

3. Blog. Yes blog. Familiar tak if saya sebut Nuffnang? Haha. Yang rajin berblog tu, bolehlah pilih untuk letak iklan Nuffnang. Sekurang-kurangnya adalah beberapa sen. Saya letak Nuffnang dalam blog sebab nak jugak sikit-sikit sen tu. Hahaha. Next cash-out saya plan nak bikin tambah DSLR. Boleh post gambar cantik-cantik dalam blog. Hihi. BTW saya cash-out 2 tahun sekali saja. Last cash-out 2011. Tahun ni nak cash-out balik. Adalah dalam seratus. Wakakak. Btw, Churpchurp pun okey juga tapi saya tak aktif sangat yang itu.

4. Online business. Please don't just buang masa online 24 jam (bagi yang online 24 jam lah) dan masa terbuang macam tu saja. Kalau ada minat dan ada masa, why not buat online business. Paling senang, buat dropship. Tidak perlu modal. Saya cakap ni based on pengalaman. Both dah pernah buat. Ready stock and dropship. Manatau tiba-tiba di kala kesempitan atau tidak cukup wang nak beli apa-apa, tiba-tiba ada orang nak beli barang/produk kita. Bukankah rezeki tuh?

 See what I have on Facebook? Haha. 3 businesspage. 3 friendpage.


5. Tell your loved ones what you like. Haha. Punnnnn boleh. Macam last time, I dapat Catching Fire (The Hunger Games) sebab adik belikan dengan harga dekat RM50 juga. Lupa dah. RM45-47 something with love walaupun ctually dia dapat for free saja pun. Baucer Buku 1 Malaysia. Because she knows I love books. I balas balik belikan something with love dari Groupon. Asalnya around RM70 tapi bila less dapat RM28. Yess save banyak. That's the power of sisterly love hihi. :P But tak bolehlah harap sangat point nombor 5 ni. Bila ada chance, bolehlah. Takkan nak paksa. Tak rock laaa... :P


Okey that's it! What is yours?

Share:

Friday, October 18, 2013

To Love At All



To love at all is to be vulnerable. Love anything, and your heart will certainly be wrung and possibly be broken. If you want to make sure of keeping it intact, you must give your heart to no one, not even to an animal. Wrap it carefully round with hobbies and little luxuries; avoid all entanglements; lock it up safe in the casket or coffin of your selfishness. But in that casket — safe, dark, motionless, airless — it will change. It will not be broken; it will become unbreakable, impenetrable, irredeemable. The alternative to tragedy, or at least to the risk of tragedy, is damnation. The only place outside of Heaven where you can be perfectly safe from all the dangers and perturbations of love is Hell.” 'The Four Loves' by C. S. Lewis
Share:

Tuesday, October 15, 2013

What Qurban Means To Me

Prophet Ibrahim brought up his own son, not a lamb, it was his own son and then sacrificed him. And then in return, Allah granted Prophet Ibrahim a lamb for sacrificing…“that you [referring to the Prophet] attempted sacrificing your own son upon My orders, for My sake”.

Hi Assalamualaikum, how's your Eid Adha celebration? Eid Adha. The celebration of the sacrifice and its value for us muslims. The story of the Prophets Ibrahim and Ismail that deserves to be shared and remembered. It's essential. Let us remember that this Raya Qurban is more than celebrating it. What the sacrifice is supposed to symbolize. Let us avoid the waste and more importantly the wasted sacrifices.


Sacrifice (Qurban) does not directly means killing an animal but it is about performing such a deed in a way which will bring us closer to Allah SWT. Sacrificing ourselves to the extent of sacrificing our own lives JUST for the love for Allah SWT just like what the Prophets did. It's not about the rituals and festivals, but the worship and sacrifice.

What I mean by wasted sacrifice?

I am afraid that I see us, muslims, is now living in an age of ignorance. Some of us think that this is a celebration, not for the sake of worships. Now any talk regarding Qurban, people would think sacrificing animals. Yes. And when it comes to sacrificing, "You have paid too much for the animal, you have wasted your money! You've been cheated. You could get it much cheaper!”

Not at all. Performing every such deed, the aim of which is to get near to Allah, which Allah likes, is what is known as Qurban.

And what do we do to tell our children? To close their eyes?

When I was younger, I used to wonder. What exactly I have to feel in my heart to celebrate Qurban? The experience of witnessing is a bit traumatic. After the sad(?) ritual, people celebrating it like a festival. I was really confused. It's a sacred history in Islam and never should be forgotten, but why do we have to keep repeating it? But then, the time comes when I finally understand it's symbolic. Don't we forget about the lamb that let itself to be sacrificed. Tunduk dengan arahan Allah. It knows it's doing ibadah. Animal do ibadah. Allah has said in the Qur'an that every animal has its own world and its own way to do ibadah, or service, to Allah. And Qurban is one of it.

So I know. Qurban is beautiful. It reminds us to the life cycle we see almost all the time. Remember the song 'Bangau oh Bangau'? Allah created earth and everything in it in order - for good reasons. The things we eat, breath and enjoy right now didn't come out for free, yet we shouldn't close our eyes to the unpleasant side as it reminds us to respect creation and have conscious moderation based on Islam, within ourselves.

We sacrifice our wealth.
On Qurban and on Hajj.
Or Umrah as the pre-Hajj.
We sacrifice our time.
We sacrifice the uneasy feeling animal being killed because it is our and it's ibadah.
We sacrifice to perform charity.
We sacrifice, because it's ibadah.

May I, and us - by this, learn (if not much, just a bit also will do) about the real value of Qurban. May I, and us - be a better muslimah and live a more Islamic life, day by day. Amin. Amin Ya Rabbal 'Alamin.
Share:

Saturday, October 12, 2013

Wishlist : The Hunger Games Series



Someone's being sweet enough asking if I have some books I wish to have, so I requested THIS as the release date is just around the corner and I ain't got money and time to find it bhahah. See the sidebar, girls!! The wishlist have been there for weeks now theehehehe. Oh tukar topik jap. Sebelum ni ai dedicate the readers as 'guys', however sekarang tukar pergi 'girls'. I like it more *smile*

It's the countdown to the Catching Fire (The Hunger Games part 2)!  Salah satu series buku The Hunger Games. Baru beli buku pertama (after The Hunger Games part 1 release). Jom janji temu 22 November ke atas. Also got an appointment beli something dari Groupon. I malu nak bagitau or tulis. Sampai bila-bila pun malu nak bagitau so biarlah rahsia :*P

Last but not least, let's be friends on Instagram. There, I do 1 thing I almost won't do in Facebook and blog - Update pictures! Restricted area for girls, friends and relatives. Strangers especially guys are not welcomed. You follow and comment, I follow and comment you back. Wakaka. Dasar newbieeee.. Bye!



Share:

Friday, October 11, 2013

Cara bermekap dengan bantuan kad



1.Kening

Sikat kening (ke atas sikit) dan lukis panjang sikit dari kening asal guna KAD. Hujung kening biar lebih kurus dan gelap sikit berbanding pangkal. Smudge sikit untuk kesan natural.

2. Cat eyes

Tolak kulit ke luar guna bucu KAD, biar tegang kulit tepi tu supaya senang apply eyeliner. Sesuai yang nak buat cat eye ala-ala korean.

3. Maskara

Apply maskara pada bulu mata atas dan bawah, KAD sebagai background. Trick ni sangat berguna okey. No more comot-comot bazir tisu basah :P

4. Kontur

Kontur tulang pipi macam dalam gambar. Nampak lebih edgy ;)


From Michelle Phan's blog. Boleh buat cara ni lepas ni kalau bermekap. Yeay.
Share:

Wednesday, October 09, 2013

Homestay murah di Kundasang : Satinah Homestay

*Mac 2014 update.

Hai assalamualaikum. Promosi family-in-law punya business kejap. Yang plan nak pergi Sabah atau lebih tepatnya nak menikmati pemandangan majestik dan indah Gunung Kinabalu, tapi belum ada penginapan, boleh check out this page Satinah Homestay Kundasang untuk tengok gambar dan other details.

        KEISTIMEWAAN         

  1. Lokasi yang sangat strategik (atas tanah tinggi, pemandangan luas)
  2. Berhampiran dengan Pekan Kundasang tidak jauh dari Pekan Ranau juga berhampiran dengan kawasan tumpuan tarikan pelancongan dan rekreasi (Kinabalu Park, Mesilau Dairy Farm (ala-ala New Zealand), Kundasang War Memorial, Poring Hot Spring, Sabah Tea Plantation, Pekan Nabalu, Tagal Sungai Luanti dan banyak lagi.
  3. Tuan rumah yang peramah dan sedia membantu jika memerlukan.
  4. Private parking lot
  5. Sangat sesuai untuk dijadikan penginapan percutian beramai-ramai (family/group
  6. Homestay ni terdiri daripada tiga rumah bersambung-sambung tapi berlainan pintu (pintu masing-masing) so privacy tu ada.
  7. Menyediakan pakej khas yang fleksibel - Private tour sekitar Kundasang Ranau dan Kota Kinabalu untuk rombongan penginap Satinah Homestay terhad kepada 12 orang ke bawah dalam satu masa *new. more info on this email us at kundasangleisuretours@gmail.com.

     PAKEJ HOMESTAY     


BIG MOUNTAIN HOME
Rate : RM350 per night

3 bilik dengan katil saiz queen
1 tandas lengkap dengan heater
1 ruang koridor besar menghadap Gunung Kinabalu
1 ruang tamu dan televisyen dengan siaran Astro
1 dapur lengkap dengan peralatan dapur
1 mesin basuh
1 peti sejuk
Lain-lain : Sejadah dan tuala bersih disediakan
Extra tilam, bantal dan lain-lain upon request

MINI PURPLE HOME
Rate : RM250 per night

2 bilik dengan katil saiz queen
1 tandas lengkap dengan heater
1 ruang koridor menghadap Gunung Kinabalu
1 ruang tamu dan televisyen dengan siaran Astro
1 dapur dengan peralatan dapur
1 peti sejuk
Lain-lain : Sejadah dan tuala bersih disediakan
Extra tilam, bantal dan lain-lain upon request

MINI BLUE HOME
Rate : RM250 per night

2 bilik dengan katil saiz queen
1 tandas lengkap dengan heater
1 ruang koridor menghadap Gunung Kinabalu
1 ruang tamu dan televisyen dengan siaran Astro
1 dapur dengan peralatan dapur
Lain-lain : Sejadah dan tuala bersih disediakan
Extra tilam, bantal dan lain-lain upon request



  AKTIVITI YANG BOLEH DILAKUKAN 

Barbeque (pemanggang disediakan), melawat tempat-tempat pelancongan sekitar Kundasang dan Ranau, menikmati keindahan alam semulajadi, mendaki Gunung Kinabalu, photo-shoot at various places, dan banyak lagi.


   BAGAIMANA UNTUK MENEMPAH   
All subject to availability


011-14811464 (Fina)
sufilara@gmail.com
SMS only / Whatsapp
Subject : Book Homestay, Private Tour, Tour Packages


         MUST DO IN SABAH       

  1. Climb the world renowned Mount Kinabalu and enjoy the breathtaking views from the summit. (we can arrange it for you!)
  2. Take a speed boat ride to Manukan island for snorkeling as well as islands hoping. (included in our package!)
  3. Get a ringside seat and catch the sunset at Tanjung Aru Beach while enjoying the local food and drinks. Or, visit Jesselton Point Waterfront. (included in our package!)
  4. Visit the Monsopiad Cultural Village for a glimpse of KadazanDusun warriors. (included in our package!)
  5. Embark on a shopping spree for beautiful crafted local handicraft at the Filipino Market. (included in our package!)
  6. Join the locals where they shop at the Gaya Street Fair held every Sunday morning. (included in our package!)
  7. AND LOTS MORE!
See you in Kundasang!
    Share:

    Friday, October 04, 2013

    Make-Up Review : L'elan Vital Browperfect Compact by Cosway



    One of my favorite subject is make-up. I have passion in it. I can blabber the whole day about make-up thingy. Haha BTW sorry dalam picture, the colour palettes dah berkawah sikit sebab dah beberapa lama guna sebelum tulis pos ni. But before take pic, gigih ai bersihkan cermin tu hehehe dusty sikit. I personally love this L'elan Vital Browperfect Compact by Cosway, to the max. In fact, selama guna barang-barang Cosway, kebanyakan puas hati. Only few didn't reach my expectations. That thing up there is one of my favourite. Masuk ini, dah tiga kali beli. Contact lens sebelah tu baru beli dekat 1B dalam 1-2 bulan lepas. Saja letak, that kind of lens that suit me well. Haha ;)

    Due to the lighting, warna lain sikit. But trust me, it's really nice. Pakai rasa macam natural sangat. As you can see, the set comes with 2 colour palettes, 1 brow wax, 2 applicator brushes & 1 mascara-like brush. Those brushes I jarang guna sebab I guna my Bobbi Brown brushes.



    Originally a brow shaper, but I guna lebih dari tu. As a brow shaper, yes. As an eyeshadow, yes. Eyeliner base, yes. Tulang hidung, yes. Tulang pipi, yes. Tulang dagu, yes. HAHAHA. It's not that I tiada palette khas untuk semua tu, but I guess because the colour suits me damn well, just that. Siapa cakap untuk brow shaper you kena guna untuk tujuan tu saja. Lain-lain pun boleh. Boleh tiru aksi ini di rumah. As long as, 1st, mekap you guna is authentic. Never ever use fake ones. Not good for your skin. 2nd, you just have to use the right brush. Ai yang cakap. :P


    Price : RM28 (WM), RM29 (EM) *much cheaper when it's on promotion
    Buy again? : YES

    Share:

    This is what Gary oppa MIGHT rap about Ji Hyo

    ..... in Runningman :D

    Latest episode 165 edisi Search For The Little Girl (I baru tengok tak sampai separuh) sempat lagi Gary tulis lirik untuk sambil isi masa bosan dalam vending machine runningman. So that inspire me to this whole idea. HAHAHA.




    Just to release the tension.


    You're not friends
    You'll never be friends
    You'll be in love till it kills you both
    You'll fight, and you'll shag
    And you'll hate each other until it makes you quiver
    But you'll never be friends
    Love isn't brains children - it's blood

    Love is an entity unto itself
    There are patches of it all over the place
    It's not really tangible, but it's there, pools of it
    Blue pockets swirling like eddies
    Some people are lucky enough to bump into each other in the middle of the patch of love
    People don't fall in love with each other, they just fall in love
    My advice is just don't fall into one alone
    It's devastating
    It wells in you, and there is no outlet
    No place for it to go
    It aches, it aches
     



    Yo!
    Share: