2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




The Five Circles
Monday, September 23, 2013 posted at 16:05 ♥

My experience with Tari Kirana and the bamboo orchestra we joined throughout the year of 2011 were almost one of the best years. We traveled a lot. And since then, it trigger something in me. I developed real interest towards traveling. Haha. Real interest? Kononnya dulu-dulu suka jalan-jalan tu main-main lah ye.

Waktu zaman kampus, ada jugalah jalan-jalan with friends. Study dekat Sintok, Kedah so jalan-jalan pun sekitar tu jugak. Langkawi, Penang, around Kedah such as Baling, Kulim, Sungai Petani, Yan etc etc. Changlun, Jitra dan Alor Setar tuh jangan cakaplah tu memang selalu. Tidak terkira. Termasuklah Perlis. Selalu ke Kuala Perlis melantak makanan seafood. Lagi-lagi saya sendiri bawa kereta waktu dekat sana. Dapat kawan jenis kalau free rajin merayap dan suka pula makan. Kalau 2 minggu at least langsung tidak keluar dari hutan Sintok (UUM kan dalam hutan Sintok haha) masing-masing mengggelupur. Apa lagi kan. Haha.


Dalam kenangan

Dalam kenangan

Dalam kenangan

HAHAHAHAHAHA THIS CAR. CANNOT GO LA XD

Paling jauh sampai Kampung Aceh di Pahang tapi tu sebab program Baktisiswa dengan JPM. Langkawi datang dua kali. Pertama sebab vacation kononnya. Kedua sebab ikut program BTN. Masuk Thailand pun pernah, tapi just dekat sempadan. Just untuk pergi makan. HAH.

I have 4 circles of friends. Empat-empat circles ni sangat-sangat saya sayang. Semua 1 kepala. Semua ni la spesis yang saya cakap tadi. 1st-3rd circle tu semua budak kampus ai. Jenis yang tiba-tiba boleh menggelupur kalau tak keluar dari UUM lebih dari 2 minggu. Ni susun secara random eh. Tak pilih-pilih siapa yang dulu.


Circle 1 : The JPM sisters

Ni JPM sisters yang terrrrapat tapi ada ramai juga yang rapat tapi tiada dalam gambar. Yang snap gambar ni Cuya. Dalam gambar : I, Dayah, Trexx, dan Yulie. Time ni tiba-tiba tengah malam ada yang kemaruk nak keluar minum dekat kedai mamak. Muka so fresh. Seriously. Keluar time lepas meeting kot ni.. (- -") Done so much projects and programs together. Millions of meeting hours. Bergelumang dengan paperworks. Time tu sampai rasa nak muntah hari-hari meeting tapi sekarang rindu pula. Dari sekadar ahli organisasi JPM, terus jadi rapat sampai di luar office JPM. You guys are ones of the awesome people in my life. :)



Circle 2 : It's Beatrice Wong yo!

Haha the picture! Kami dalam Kbox. Dia tengah nyanyi and I took a snap. It's just me being me and her being her. Tidak sangka pula this is the last time kami dapat keluar sama-sama. I love this girl and all her craziness. Sinonim dengan campus life so ada juga entri-entri terrrrrrsebut nama dia. I call her Beat. Satu kolej dan sama-sama kenal sebab satu kumpulan Self Development Group (SDG). I've wrote here some times ago about how rare she is. Dia bukan jenis yang boleh get along dengan semua orang sebab dia tak give a damn to entertain orang yang dia takda rasa nak berkawan, and I guess that's why we were close back then. Haha.




Circle 3 : Partners in Crime

Atau bahasa melayunya, kawan-kawan buat jenayah. Niza, Fiza dan Chu antara manusia paling gila pernah jadi kawan ai. Tengoklah muka-muka 4 orang ni mintak penampar. Tak boleh mention lebih-lebih pasal diorang nanti teremosi nanti jadi sayu pastu nanti tiba-tiba muncul dekat wall FB diorang I tengah mengadu sebab rindu. Hahahaha.

Can we consider Tari Kirana as the fourth circle?

 : Tari Kirana

The youngest circle of friends I've been in. Haha. Tapi ai nampak macam one of the kids kan. HAHAHAHA. 1st picture, Tari Kirana bergambar kenangan dengan orkestra bambu KMS. 2nd picture, artis-artis tetap Tari Kirana semuanya 7 orang. Wah artis gitu.Dari kiri, Widha, Jima, Ana, Nanak, Dana (my minta puji young sister), Feezah dan kanan sekali tu nama dia Jija. 3rd picture, baru nampak muka I with 6 Tari Kirana. Yang sorang jadi tukang gambar. Siapakah yang jadi mangsa? Oh si Dana. Hee.

Anyone still remember Audirasari. My dance team back in campus? Lama tidak naikkan nama Audirasari ni. I guess dah terkubur dah group ni once I dah tak ada. They are one of the circle too. Cuma tak berapa rapat sangat sebab I lebih mainkan peranan as exco BKK dan ketua kelab. But we do had our moments. *smile*

Why I tiba-tiba bring up pasal 4 circle ni? Because I miss them all. And because since recently, I've found the 5th circle I can go crazy-crazy with.


With this guy.
Circle 4 : The Husband + The Wife

Two years knowing each other through the bamboo orchestra, we had a great time and learned that we make pretty good travel partners. We’ve done a fair amount of traveling around Sabah - especially Kota Kinabalu. Cuma entah ya kenapa pasal jalan-jalan dating-dating jarang update pula. TAPI SEBELUM NI MEMANG JARANG UPDATE APA-APA PUN. Huahua. By this, since template blog sudah bertukar dan blog rasa dah tak bosan, maka saya tetap tidak akan berjanji saya akan update blog selalu. Hahahahahaha.

I'll try anyway. *smile*
With this last circle, here's our next destination. Insya-Allah. Still several months to wait, but I tak kisah. This is our travel itinerary.


Kalau nak list, I want to go to every place in this world termasuklah ke Mekah. Ada yang nak guna sehabis masa bujang untuk travel banyak-banyak kan but I think I prefer to do it once I'm married. Now insya-Allah after lebih setahun perkahwinan, akhirnya nanti ada rezeki pergi jalan-jalan luar Sabah, dan luar negara juga. Singapore tu kira luar negara juga kan. Haha. Apapun, alhamdulillah, ada juga peluang tu walaupun terlambat sikit, bagi saya tidak mengapa. Tidak perlu rush. Ada rezeki, adalah kan. 

Next year first destination is Johor and Singapore. Since ada masa 3 hari saja (and 2 nights), so little time to be around there. So, based on my survey, I think we will just settle for hotels around Danga Bay. Banyak hotel dekat situ so boleh pilih. Okey kot kan. I hope we'll experience what Johor has to offer. In just 3 days! Haha. Untung-untung boleh jumpa kawan-kawan blogger orang Johor. Like that time majlis bertandang sebelah suami pada 16 Februari 2013 lepas. Salah seorang cantik manis ala-ala wajah nurulism, tegur macam ni. "Sophiesm?". Hoh. Another things that made my day that day - one of my blog followers happen to be one of my husband's relatives. Aiseh.. Thanks Atin sebab tegur hari tu. *smile*

Okey better off sebelum buka cerita yang tiada kena mengena. Will find time to write about what I got so far for our coming late honeydays :P

Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish