2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




More and more and more ........in pink wth
Saturday, September 28, 2013 posted at 17:58 ♥

Updated : 100%

This is just me blabbering. Tak baca entri ni pun tidak apa. Nothing important, really. Seriously. Honestly.

PINK.

Atau lebih tepat lagi,
DUSTY PINK.




Dulu agak terkawal lagi sebab dulu asal beli apa-apa barang, prefer hitam tapi sekarang hitam dah bosan. Then beli barang pergi kepada putih pula but bosan juga kalau asyik putih saja. Lepas tu putih combine dengan warna-warna pastel. Lepas tu white combined with a lil bit of soft pink. Aww. Lepas tu mula pula dengan all PINK. Ouch!

But this doesn't means I will love every single thing in pink. No lah. I suka kaler dusty pink, lain-lain kurang sikit. And bukan semua barang in pink. Bagi contoh bajulah. My clothes mostly, black, red, brown, white. Sometimes khaki. And actually I suk lgi satu jenis warna. Keluarga yellow. But lain sikit kuning dia. Dah lupa apa jenis yellow. But that kind of yellow lah. Ahahahahaha.

I used to hate pink so much, especially during my secondary school years. And I love black quite for a long time hahaha. I wonder why..Okey biarlah. Jom layan picture. Try-try kamera handset Galaxy Note 1 ni. *smile*

Actually warna kasut ni dusty pink but too much la camera360 ni :P

Powerbank in white. Mama belikan time pergi Jakarta Julai lepas.

Mouse, face towel, tali handset, purse, earphone semua ada pink. Ni baru sikit haha :P

Ni husband belikan tadi. Ubat gosok, fungsi macam minyak cap kapak tu tapi sebab hari ni sakit, dapat layanan best. Upgrade sikit dari minyak cap kapak biasa :P

Semalam husband tolong cari handset yang tali pink atas tadi (but turned out handset tu semalam tertinggal di tempat kerja). Bila selak beg ni (hari tu shopping semua ambil barang PINK), husband cakap, WOW SEMUA PINK. Hahaha. See? I am not always like this. Bagi can lah kahkahkah.

BTW, hari ni tak berapa sedap badan. Tiba-tiba. Need to go.



Update : Enough about pink-thingy. Let's talk about the camera.

I'm using :
Samsung Galaxy Note 1 (8 MP)

I've used Sony Ericsson C905 before (an old phone waktu Sony masih collaborate dengan Ericsson before forming Sony Xperia all by Sony), dengan jumlah pixel yang sama macam Note 1 ni. But I honestly think that, with the same pixel (8 MP), I think I like Sony's camera more. But Samsung is a bit alluring because of the S Pen function in Note series and its' large size. Camera, I suka Sony. DSLR dah tiada dalam tangan so.. Cari handset tinggi pixel. Bukan sebab I suka take picture. Tapi lebih kepada sebab I suka good quality pictures. Macam kualiti DSLR. Rindu itu Canon. But buat masa ni I suka something yang 3 or 4 or 5 or even 100 in one. Beli DSLR untuk take picture semata-mata? Errr maybe not.




Here's where I write during my hiatus. Since end of March, until now. Kononnya diari, but end up only jotting down tips, financial records, to-do list, to-buy list, targets etc. Pendek kata, more as an organizer. That's why la I agak suka Note 1 yang I baru beli ni. All in one. Lepas ni I tak payah dah bawa buku atas ni ke hulu ke hilir. Eceh.. I think, if you are planing to buy Samsung smartphone, go for Samsung Note. Tidak kisahlah Note 1 or 2 or 3. Worth it. Resale value not dropping so fast.

Samsung not bad, but too common nowadays eh. And I heard funny rumors about Samsung users VS Apple user. Seriously, I pun rasa agak offended even I guna Nokia. Hahaha just a silly thought. Okey move on.

I rasa I jatuh cinta pada Sony Xperia Z1 lah. :P

Labels:


2 Comments:

Blogger Mrs Mikko said...

waaaaaaaaaaaahhhh..
makin girly ko skrg naaa..
hihi

08 October, 2013 23:01  
Blogger Fina Sophie said...

Mrs Mikko,
wakakaka terus mcm mau terjun bangunan o. malunyaaa hahahaha

12 October, 2013 17:06  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish