2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Kenapa blog bvlgarigirl sebenar tutup?
Saturday, March 30, 2013 posted at 15:54 ♥

Eh, apsal blog bvlgarigirl-sebenar.blogspot.com dah tutup. Aisehmen.. Tak bestla macam ni. Okey kantoi ikut perkembangan blog bvlgarigirl milik Arianna Melissa. Orang cakap dia ni fake. Semua cerita dalam blog dia adalah rekaan semata-mata, and turn out, she's a makcik yang imaginasi dan penceritaan dia mampu tibu bulat-bulat ramai orang. Dan saya adalah antara beratus or mungkin ribu orang yang frust bila dapat tahu kebenaran tu. Ikut cerita dia dari 2009, so dah berapa tahun tertipu tu?

Oh by the way. Kalau yang ikut perkembangan kisah si Arianna ni, do you remember lagu yang kononnya jadi lagu tema diorang? Saya hafal lagu tu, sekali dengan melodi. Yes. Because I was so into this song, and knowing that this is written as a real story. Touching gila. Time tu la. Sekarang ni sangat tertipu. Tapi tidak apalah Arianna. Terima kasih sangat-sangat :P

Tajuk, BICARA CINTA ARIANNA. This is the lyrics :

Bermula dengan senyuman
Bicara mesra
Ku sangka kawan
Rupanya cinta

Ku sedar
Dunia kita berbeza
Tapi kau sedia
Terima segala

[chorus]
Ku ukir namamu di langit tinggi
Awan berarak membawa pergi
Ku tulis namamu di pasir pantai
Ombak menghempas membawa pergi
Lalu ku tulis di dalam hati
Semoga ia kekal abadi

Tuhan,
Tolongah,
Restui cinta
Untuk kami
Kekal bahagia..

Ciptaan : Wanpok @ Cats Do Cry band
Lirik : Arianna


Amacam, best tak? Menyentuh hati tak? Arianna dikatakan penulis lirik lagu ini, dan penggubah lagu
yang best ni adalah someone yang saya pernah juga mesej-mesej through PM, tapi tak banyak kali pun. Last time he (yes he's a he) asked me to write a song lyrics juga macam Arianna buat tapi saya tak ada idea langsung even time tu aktif juga berblog.

And, one thing I actually found out about Arianna, bila beberapa tahun lepas waktu saya surf-surf internet cari puisi inggeris yang best-best tentang love and friendship, saya jumpa satu puisi. Puisi pendek dalam bahasa inggeris, yang bila diterjemahkan bulat-bulat maksudnya sama macam perenggan chorus lagu Bicara Cinta Arianna ni. Wow Arianna..?

Jason Graham wrote the poem if I am not mistaken. It's called "I Wrote your Name into my Heart".

I wrote your name into the sky,
But the wind blew it away.

I wrote your name into the sand,
but the waves washed it away.

I wrote your name into my heart,
And forever it will stay.







Okey. There. I don't know the whole truth. Sorry if I offended anyone.

2 Comments:

Blogger cikpia said...

haha.... tak abes lagi isu bvlgarigirl? tapi the song sangat sweet, takleh deny.

01 April, 2013 08:43  
Blogger NIL syaffieyna said...

wahhhh .. awasomee

12 June, 2013 17:25  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish