2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Persiapan Tunang : Update 2/8/2012
Thursday, August 02, 2012 posted at 09:25 ♥

 سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Dari SINI.


Date
CONFIRMED!
 Nota : Insya-Allah



Time
CONFIRMED!
 Nota : Insya-Allah



Venue
CONFIRMED!
 Nota : Insya-Allah



Photographer
CONFIRMED!
 Nota : Insya-Allah



Videographer
Gedik kan.. :P
 Nota : Kena reconfirm balik tapi rasanya tiada masalah



Mini Pelamin 
  1. Bangku?
  2. Latar?
  3. Extra artificial flower dan hiasan lain??
Takut sangat tak menjadi (- -")
Nota : On going





Tunang Dress
Good bye kebaya.. Ohh sedih bila design-design kebaya yang cantik-cantik tapi tidak apalah. Ini padahnya lambat-lambat hantar kain ke tailor kannnnn.. Kami dah decide warna baju kami untuk hari pertunangan. Dah beli pun. Beli online saja - harga memang cekik darah. Bukan setakat darah, cekik segala usus dan jantung pun ada rasanya ni. Tapi tutup mata saja bank-in duit ; dengan harapan it worth. Mulanya as baju raya saja tapi Syam cakap tidak apa, dia pun nak beli baju yang sama warna dengan baju saya tu. Automatik jadilah baju tunang.. Tapi entahlah. Hope sangat semua okey.
Nota : Okey dah boleh senyum :)



Tunang Veil
Akan pakai selendang nikah my mother 27 tahun yang lepas. *senyum sampai ke telinga*
Nota : Wear it as it is or tambah beadings?



Tunang Tudung
Chiffon with white patch lace.
Nota : Pending lagi sebab kena tunggu baju sampai dulu



Baju Melayu / Kemeja
Confirmed.
Nota : Baju melayu



MUA
Tinggal tunggu naturactor sampai. Sebenarnya dah sampai pun tapi atas sebab yang menyakitkan hati, sampai sekarang belum lagi sampai ke tangan saya.
Nota : Kira settle la



Guests Doorgift
Mesti ada yang fikir "eh perlukah doorgift untuk tunang?" Tapi saya mahu juga. Tidak apa-apa pun, benda simple saja :)
  1. Doily paper - not yet
  2. Mineral water (cup) - not yet
  3. Extra sweets? - tengok dulu cukup atau tidak.
  4. Sticker - not yet tapi dah survey.
  5. Benang kasar (yarn) - done

Nota : Masuk dalam to-buy list



Hantaran Decoration
Baru-baru ini ke Kota Kinabalu - dah beli apa yang patut untuk hiasan hantaran. Lega.
Nota :  Settle



Barang Hantaran Tunang
For him : Dompet dan tali pinggang, set wangian, kain baju melayu dan butang baju, kasut, buah-buahan (ada orang nak sponsor ehem.. :P), kain sampin songket, nasi pulut kuning.
For her : Cincin tunang, coklat (orang yang sama nak sponsor juga.. alhamdulillah :P), kain baju kurung with brooch, kasut, beg, set wangian.
Kami cek Kaison, dulang yang sama macam yang kami beli untuk hantaran dah sold out. Kami tak mahu beli dekat kedai lain, as diorang jual lebih mahal. Syam cadangkan guna saja dulang lain but I refuse. Tak suka caca marba macam tu. Mungkin kami akan tetap teruskan dengan 5 balas 7 sahaja. Selesa sikit, tak rasa crowded. Sorry mak. Hehe.. Gadget macam yang saya sebut previous entry tu nanti pandai-pandailah kami sumbat dekat dulang mana satu. Haha..
Nota : Tinggal satu lagi tulisan warna merah. Tu memang tak boleh sedia awal sangatlah :P



PA System
Audio ada. 2-3 instrumental music will do.
Nota : Belum lagi XD Dahulukan benda yang lebih penting dulu



Juadah
Mother cakap nak buat masakan ala kampung. Saya tidak kisah, mana-mana sajaaa..
Nota : Kena bincang lagi terperinci




*******************************

Adalah juga kurang sikit tulisan merah kan. 16 perkara semua. Tinggal 7 perkara lagi. Alhamdulillah... Lepas selesai, boleh risaukan hal lain pula hehehe. After tunang, persiapan untuk majlis perkahwinan pula. Orang dah tanya, dah kursus kahwin ke belum. Eh belumlaa.. Daftar pun belum (- -") Tidak apa, lepas tunang, marathon hal kahwin pula.

Aduh betulkah saya dah nak kahwin ni..

Labels:


2 Comments:

Blogger fifi aswana said...

kan-kan-kan.
kita marathon sama-sama.

02 August, 2012 09:53  
Blogger Fina Sophie said...

fifi aswana,
jom fifi! :)

31 August, 2012 20:52  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish