Pages

Persiapan Tunang : Update 19/8/2012

Sunday, August 19, 2012

 سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Dari SINI.


Date
Done.
 Nota : Insya-Allah



Time
Done.
 Nota : Insya-Allah



Venue
Done.
 Nota : Insya-Allah



Photographer
Done.
 Nota : Insya-Allah



Videographer
Considered done.
 Nota : Insya-Allah



Mini Pelamin
Done.
Nota : It's time for DIY





Tunang Dress
Ada mahu diubah sikit. Sikit saja.
Nota : It's time for DIY



Tunang Veil
Done.
Nota : Settle



Tunang Tudung
DIY akan bermula sebentar saja lagi
Nota : It's time for DIY



Baju Melayu / Kemeja
Jumpa! Warna tidak matching.. :(
Nota : Done



MUA
Settle
Nota : Done



Guests Doorgift
Done
Nota : It's time for DIY



Hantaran Decoration
Done
Nota :  Settle



Barang Hantaran Tunang
Done
Nota : It's time for DIY



PA System
Audio ada. 2-3 instrumental music will do.
Nota : Settle



Juadah
Done with the discussion.
Nota : Settle




*******************************

Akhirnya..

Done.. Banyak done. Phew. Tapi DIY pula baru nak mula. Ini checklist terakhir untuk persiapan pertunangan.. Next checklist will be my wedding preparation pula which will be starting around 1 month after the engagement. It's getting closer.

Kalau ikut hati, saya mahu sekali harung saja. Lagi mudah risik lepas tu next majlis terus nikah. Tunang tidak perlu, but orang tua tidak setuju macam tu. Dan saya tidak berdaya untuk melawan. Beginilah kalau anak banyak buat dosa dekat orang tua agaknya. Ada masa-masa tu terpaksa biar orang tua yang decide.. Duh.

Next update tentang preparation tunang pula would be all my DIYs and maybe some pictures? Tapi itupun kalau saya rajin. Majlis tidak lama lagi. Sibuk DIY bila masa pula nak tulis blog kan. Kami berdua - Saya dan Syam setakat ni handle semua benda sendiri ; hantaran, pelamin, doorgift, cari barang, etc, sebab kami sedar ini majlis kami. Tidak mahu menyusahkan orang lain. Kalau boleh, biar sendiri-sendiri yang susah. Orang lain tinggal datang dan raikan majlis kami bersama-sama kami.

Please jangan fikir majlis kami would be something yang cantik sangat-sangat sebab kami buat biasa sangat-sangat. I tak sanggup compare my majlis dengan majlis orang lain sebab I know this would be very simple. Apa yang kami sediakan itu setakat apa yang kami mampu. Setakat apa yang ada. Paling utama saya mahu majlis tu diberkati Allah SWT dan semua orang balik dari majlis kami dengan perasaan gembira.

Gosh saya tak beraya aidilfitri rupanya. Mood mula rasa getaran dan debaran. Mungkin ada yang tertanya-tanya bila tarikh sebenar tunang ni?

ENTAH.. :P

Happy Eid all!

No comments:

Post a Comment

Thanks for simply being here! *love*

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS