2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Persiapan Tunang : Update 14/8/2012
Tuesday, August 14, 2012 posted at 20:30 ♥

 سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Dari SINI.


Date
CONFIRMED!
 Nota : Insya-Allah



Time
CONFIRMED!
 Nota : Insya-Allah



Venue
CONFIRMED!
 Nota : Insya-Allah



Photographer
CONFIRMED!
 Nota : Insya-Allah



Videographer
Confirmed..... (tak berapa yakin) haha rileks, rileks.
 Nota : Insya-Allah



Mini Pelamin 
  1. Bangku?
  2. Latar? - SETTLE. Haha. Settle cara koboi.
  3. Extra artificial flower dan hiasan lain?? - Ya I might add some.
Nota : Will be settled by this week





Tunang Dress
Received my tunang dress .. err actually bukan dress sangat. Asasnya, baju kurung. Nampak saja macam dress. Cantik! Cuma warnanya dan saiznya adalah merisaukan kepala otak. WARNA - susah cari yang matching dengan mana-mana kedai yang jual baju melayu siap. Dan SAIZ. Nampak saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaangat gemuk. Rasa downnnnnn sangat.. Tapi buat macam tiada apa-apa. Muka macam sardin, perangai pun macam sardin juga. Suka buat tak tahu. This is why Sham hates me sometimes. Hehe..


Buat tak tahu, but I do care. Sometimes I am just too tired to show that I do.
Nota : Mood sardin!



Tunang Veil
Akan pakai selendang nikah my mother 27 tahun yang lepas. I will wear it as it is. No beadings. But I can't trust myself that much (- -") so saya ada alternatif sebagai Plan B. Kalau tiba-tiba rasa nak beading atas kepala, saya dah sediakan bahan-bahan dia hahaha
Nota : Settle



Tunang Tudung
Menghadapi masalah memadankan warna baju dengan tudung dan patch lace dan selendang mama.. Waktu di Kota Kinabalu, kena tetapkan betul-betul. Nafsu orang nak bermajlis memang macam ni eh? Semua dia nak (- -")
Nota : Will be settled by this week



Baju Melayu / Kemeja
Baju melayu. TELUK BELANGA. Kena cari juga sampai jumpa. Walaupun memang dah hampir pengsan mencari warna baju melayu yang matching hari tu (- -")
Nota : Will be settled by this week


MUA
Settle
Nota : Done



Guests Doorgift
Mesti ada yang fikir "eh perlukah doorgift untuk tunang?" Tapi saya mahu juga. Tidak apa-apa pun, benda simple saja. Majlis hanya dihadiri keluarga terdekat. 100-150 altogether cukupkah ya..
  1. Doily paper - not yet
  2. Mineral water (cup) - not yet
  3. Extra sweets? - tengok dulu cukup atau tidak.
  4. Sticker - not yet tapi dah survey.
  5. Benang kasar (yarn) - done

Nota : Will be settled by this week



Hantaran Decoration
Baru-baru ini ke Kota Kinabalu - dah beli apa yang patut untuk hiasan hantaran. Lega.
Nota :  Settle



Barang Hantaran Tunang
Dah buat perincian satu-satu. Maybe akan ada perubahan saat akhir.. Btw, sebahagian besar dari barang-barang hantaran untuk saya; Syam dah bawa pulang rumah dia. Baru saja tadi. At least dah kurang crowd sikit dalam bilik ni. Cara hiasan pun kami dah bincang but secara keseluruhan, her mother and sister akan bantu dia.
Nota : Sedang bermula



PA System
Audio ada. 2-3 instrumental music will do.
Nota : Will be settled by this week



Juadah
Done.
Nota : Settle




*******************************

2-3 days before raya akan ke Kota Kinabalu lagi untuk yang paling akhir sebelum majlis pertunangan. With the siblings and bakal tunang. Lepas tu more likely tak turun KK lagi. At least bagi lepas dulu majlis.

5 perkara untuk diselesaikan minggu ini (tulisan merah), mostly, waktu di Kota Kinabalu nanti. Selain 5 perkara itu, ada banyak perkara lain untuk di-finalize-kan sebelum boleh tarik nafas lega. Semua akan berjalan dengan lancar. Insya-Allah, Insya-Allah, Insya-Allah.

Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish