2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Persiapan Tunang : Family & Preparation
Sunday, August 19, 2012 posted at 11:40 ♥

 سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Baru tadi. Baru sebentar tadi. Saya dan ibu bapa, untuk pertama kali dan terakhir kali mungkin sebelum majlis pertunangan bermula, duduk berbincang di ruang tamu tentang majlis tu. Sama macam mama hari tu, ayah cakap dia sendiri tidak ada idea apa-apa tentang majlis kami yang bakal berlangsung padahal majlis dah tak lama lagi.

Ya, he was angry..

My tears bertakung dah dekat mata. Yang selebihnya dah meleleh-leleh di pipi. Haha. Memang padan dengan muka belum mandi I.

Mama cakap jangan buat sendiri-sendiri. Minta pertolongan cousins. Saya cakap, tidak apa. Kalau setakat hantaran dan all the decoration, untuk tunang I can do it all alone. But I guess she's right. I don't have to do it alone right.. Never mind, just untuk majlis tunang. Saya kurang rapat dengan cousins, so segan sikit. Segan banyak-banyak sebenarnya.

Mama juga cakap, berkenaan barang-barang hantaran, sepatutnya bincang juga dengan ibu bapa. Ha'ah kan, manatau ada yang sebenarnya diorang nak sponsor. Hahah. Tapi sebab merasa macam anak terbuang maka semuanya saya buat sendiri. Sebabnya cuma satu. Tidak mahu menyusahkan orang. Saya tidak mahu, plus, saya segan biar orang lain perah-perah otak just for me. For my own majlis. Saya dah cukup menyusahkan ibu bapa maka saya memilih untuk buat semua sendiri saja. Secara diam-diam.

Diam-diam berisi. Tapi kecoh dekat blog haha. Well, alhamdulillah banyak perkara settle. Ada tinggal sikit lagi untuk finalization but secara keseluruhan, I am proud that, semua saya dan Syam sediakan sendiri. Cuma untuk minggu-minggu terakhir ni mungkin kami perlu bantuan tenaga sedikit dari ahli keluarga.

Ayah pula cakap kalau mama ada barang tu, tidak perlu lagi beli. Mother ada set pengantin sebenarnya but saya rasa saya tidak guna semua. Mungkin ada guna sikit. All in all ayah agak geram mungkin sebab I forgot to update him about the event's progression.. Ayah tanya, sebelum ni kalau ada apa-apa saya akan bagi juga tentatif tapi dah berapa lama dia tunggu sampai sekarang belum ada lagi tentatif tu.

Terkedu I.

Maybe sebab fokus update dekat blog saja, saya lupa nak serah awal-awal tentatif dan persediaan bertulis dekat ayah dan mama. Actually bukan tidak mahu bagi. Awal-awal lagi memang ada niat nak bagi, tapi mungkin kali ni terlewat sikit. Lagipun saya jenis kalau dah settle semua baru saya tunjuk dekat orang. Supaya orang pun cepat faham dengan apa yang saya mahu. Itu saja. I was waiting my own preparation siap baru inform.. I guess tidak boleh praktik cara ni untuk majlis macam ni kan. Haha..

Glad to inform you that rumah terbuka hari raya keluarga saya juga akan berlangsung bersama-sama dengan my majlis pertunangan. Kami bincang tadi dekat ruang tamu. Jemput datang tau *grinnn* So work dah jadi triple dah. Bakal ke depan, ke belakang dan ke atas berulang alik. Rumah bukannya besar sangat but cukup la buat mengah ulang alik macam tu (- -") Mood raya tu ada tapi macam yang saya pernah cakap sebelum ni, orang sibuk beraya. Tapi ada orang tu sibuk nak tunang haha.. So that's why, tahun ni raya lain macam. Haha. Tahun depan raya lagi lain macam. Sebab insya-Allah by that time, saya dah selamat beberapa bulan memegang tittle isteri. Tidak mustahil juga kalau time tu dah pregnant. Eh, jauh sangat mengelamun. Haha..

I have all the support I need from my siblings and parents. Walaupun mulut masing-masing macam hampeh sikit haha but nevermind la deep inside I know we love each other. Bukanlah kami ni keluarga yang tidak bahagia. Macam sesetengah keluarga lain juga, ada juga cacat cela. When it comes to mengutuk, memang masing-masing nombor satu. But none of us really take it to our heart. Anggap gurauan saja. Gurauan kasar kuangkuang. And, I have Allah to make sure majlis berjalan seperti yang dirancang, insya-Allah. Debaran tu sungguh-sungguh terasa sekarang ni. Risau tidak jadi macam yang saya rancang. But, if ever benda jadi macam tu, saya terima saja. At least we know we have tried our best.

Okey, I really need to go. Excuse me ;)


Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish