2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Engagement Day : Your viewing pleasure. Pictures of engagement.
Tuesday, August 28, 2012 posted at 20:54 ♥

 سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Gambar banyak sangat-sangat so hopefully sabarlah tunggu semua gambar habis load :P

Fakta :
  1. Tarikh tunang : 25 Ogos 2012. Masa : Bermula sebelum jam 2 petang. Tempat : Rumah I.
  2. Gambar semua yang di bawah diambil oleh Suliman (OP). Yang lain saya review dekat entry khas OP nanti.
  3. Gambar-gambar ini untuk tatapan rakan-rakan blogger tersayang samada kenal atau tidak kenal, kenal sikit atau kenal banyak. Untuk kawan-kawan dan family yang follow blog ni juga. Thanks sebab mendoakan dari jauh dan follow persiapan saya untuk majlis tunang ni. Banyak comments saya belum ada masa moderate. Hopefully dalam masa terdekat ni. :)
  4. Alhamdulillah telah selamat bergelar tunangan orang. Happy dengan outcome majlis ni walaupun saat-saat akhir berhadapan dengan banyak sangat dugaan.
  5. Selamat hari raya maaf zahir batin. Taklah lambat sangat kan. Masih di bulan Raya lagi :P

Here we go.



Hantaran 7 balas 9, tidak termasuk sirih junjung dari pihak lelaki. So semuanya 17 dulang. Phew. Jauh juga dari plan asal 12 dulang.





Hai cik abang, pasrah nampak? :P





Tengah-tengah tu ayah saya yang comel.. :P





Tetamu sebelah Syam yang hadir. Dari Kundasang dan Kinarut. 2 kereta 3 bas mini.





Family in-laws




Jeling sikit hantaran tu waktu kena panggil keluar :P




Yea itulah baju I. Simple habis macam nak gi beraya rumah jiran. Btw, I kurus kan? *in denial*




Jangan salah sangka. Dekat tangan tu tisu. Bukan hanset XD




Mama Gisam (Syam) ambil cincin tunang dari dulang :)





Alhamdulillah sempat juga OP ambil moment ni.. :')




Bakal mak mentua I sporting tau! ;)





Entahlah kenapa tapi ini salah satu shoot kegemaran saya :)





Ehh.. Time aku senyum dekat kamera, OP fokus muka mamat tu pula. Btw, cool kan tunang I :P




Mekap sendiri. Natural saja. Shading pun tidak terang sangat. Okeylah kan at least saya takda rasa nak panggil diri sendiri macam pontianak.





Sesi bertukar hantaran antara mother dengan mother in-law (eh belum lagi in-law :P) sebagai simbolik penyerahan.





Sakit lutut mak-mak kita, nasib baik ayah hulur tangan tolong :P




Bila tengok ni terus terfikir, tidak sempat pun bergambar dengan parents time ni padahal OP still around lagi.. Nasib baik insya-Allah ada majlis lagi satu. :(
















Tari Kirana pun ada. What if I hire them to be my bridesmaid time kahwin nanti (insya-Allah)? Diorang lagi cantik dari I nanti. Teruklah :P

















Kan.. Biasa-biasa saja kan. Sediakan apa yang mampu saja.. Yang ada bunga-bunga merah tu dari saya untuk dia. Yang ada bunga purple tu hantaran dari dia untuk saya. Dulang bunga merah 100% saya buat sendiri okey. Siap dalam masa 24 jam termasuk mini-pelamin. Lagi mudah buat mini-pelamin (dah memang design mini-pelamin kau simple jadi memanglah cepat ceh). Tapi tidak apa, about mini-pelamin, hantaran etc, saya bebel dekat review nanti.

Jumpa lagi di lain entri! ;)

DONE. Next review tentang :

Fast Review
Full Pictures
Date
Time
Venue
Photographer
Videographer
Mini Pelamin
Tunang Dress
Tunang Veil
Tunang Tudung
Baju Melayu tunang tersayang
Make-up
Guests Doorgift
Hantaran Decoration
Barang Hantaran Tunang (For her)
Barang Hantaran Tunang (For him)
PA System
Juadah
Etc.

Labels:


6 Comments:

Blogger fara said...

Fina, Congrats on ur Engagement!
Love ur mini dais dear.
Nmpk sweet je korang taw! :)

28 August, 2012 22:12  
Blogger LiNda said...

hai dear..selamat menjadi tunangan org.
btw, linda pun bertunang trikh yg same
salam kenal dri linda..;)

30 August, 2012 10:31  
Blogger chil&zam said...

congratulation dear fina !!

i love ur baju..simple+nice..

alhmdulillah selesai sudah awk kan.. i love to read about ur preparation..can't wait..sharing2..hehhe

aniway..SELAMAT HARI RAYA adn selamat menjadi tunangan orang !

30 August, 2012 10:52  
Blogger Fina Sophie said...

fara,
ALHAMDULILLAH THANKS FARA! ^^

i love it too walaupun super simple haha.. thanks k.. ;)

31 August, 2012 12:34  
Blogger Fina Sophie said...

LiNDa,
hi dear linda. :)

sama eh? we're in the same boat. slmt bertunang juga buat linda. moga kekal hingga ke jinjang pelamin dan strusnya hingga ke akhir hayat.

rasa mcm nak buat bloglist utk b2b pula supaya sng nak keep update hehee.

31 August, 2012 12:37  
Blogger Fina Sophie said...

chil&zam,
hai chil!

thanks dear. ya alhamdulillah semua ok. dah selamat jadi tunang org. sampai raya pun x terasa sgt sbb sibuk bnda lain haha.

dubdab for u for this 1st september. tp u cool je dear, insya-Allah everything will be great cuz u took ur time buat preparation semua kan.. ;)

31 August, 2012 12:44  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish