2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Persiapan Tunang : Update 3/7/2012
Tuesday, July 03, 2012 posted at 06:54 ♥

Buat masa ini sedang memerah otak dan tenaga untuk persiapan pertunangan yang belum tentu lagi tarikhnya hahaha. Memang lambat sangat proses penentuan tarikh. Semua orang tengah sibuk sekarang ni termasuk family. Memang tak menyempat untuk duduk berbincang lama-lama. Tapi for sure tarikh cadangan dah ada. Alhamdulillah.. Moga dipermudahkan semua urusan. Kena deal lagi dengan perubahan-perubahan saat akhir sebelum membeli barang, almaklumlah bukan orang kaya. Bukan juga anak orang kaya. Silap beli tak boleh beli yang baru. Nanti membazir. Kalau silap, silaplah. Gunalah apa yang ada. Lagi hal lain, perubahan saat akhir bilamana barang yang dicari tidak dapat dijumpai.

*hampa*

Itu yang paling hampa. Ada yang dicari tidak jumpa. Iklan kejap. Nak minta tolong tengok-tengokkan KAMDAR dekat kawasan anda if ada jual kain bulu-bulu beli ikut meter tu. Dekat KAMDAR 1Borneo Kota Kinabalu, kain bulu-bulu warna putih already sold out. Frust, tinggal tak tertonggeng lagi. So if dekat tempat korang ada, please do PM me here. Itu baru satu. Ada beberapa benda lain lagi but I'll continue looking. Cuma satu ini sahaja. Kain bulu-bulu itu. Not carpet ya. Beli karpet adalah mahal. Dekat KAMDAR RM315 after discount. Too expensive for my budget.

Ada barang yang saya cari selama ni malah sudah ditempah tapi kedai yang confirmkan book kami dah terjual pada orang lain. Sedih dan marah sikit. Nasib baik si jantung hati ada untuk menenangkan. Sabar itu memang banyak hikmah. Gara-gara clash booking, kami yang jadi mangsa akhirnya dapat diskaun. Tanda maaf kata tauke cina tu. So okey. Hopefully, lepas ni dapat on hand lah. Kalau ada masalah lagi, kami berdua adalah sangat kecewa. Sangat.

Barang yang digunakan untuk hantaran pertunangan dah hampir cukup. Kami dah dapat tema warna untuk both side. Hopefully . I feel so lucky that Syam pun turut ingin bersusah payah ke hulu ke hilir melengkapkan persiapan majlis bersama-sama saya. Few more items to buy for his side, few more items to have for the pelamin tunang. Then we're ready to get ready. Insya-Allah.

Sorry no pictures. Belum bersedia. Yang penting, semua masih under control lagi.

Til we meet again :)

Labels:


4 Comments:

Blogger fifi aswana said...

u. i pon semua diy.
ni pon pening2 dengan kerja dan persiapan. do update me later k. nak tahu sangat.

03 July, 2012 18:25  
Blogger deDetz said...

hai kakak :)
hehe dedet singgah kembali...
ahh gudluck untuk persiapan majlis kakak...

hehe sabahan pula kakak ni :DD

05 July, 2012 16:18  
Blogger Fina Sophie said...

fifi aswana,
khwin pun diy dear.. insya-Allah. tgok apa kata fmly juga ;)

31 August, 2012 19:45  
Blogger Fina Sophie said...

deDetz,
thanks dear.. suda lepas pun, i mean mjls tunang.. lepas ni mjlis kahwin pula. yaaa haii sabahan hereee.. :P

31 August, 2012 19:49  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish