2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Checklist hantaran dan tunang 2012 (updated 14 July 2012)
Saturday, July 14, 2012 posted at 16:07 ♥

Dari SINI.

 سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Date
Insya-Allah
 Perkembangan : Sudah ada tarikh cadangan alhamdulillah :)



Time
Insya-Allah
Perkembangan : Masih dalam perbincangan



Venue
Done
Perkembangan : Confirm



Photographer
Done
Perkembangan : Confirm



Videographer
Done
Perkembangan : Confirm



Mini Pelamin
Dah bincang, and yeay we're going to have our own mini pelamin on our engagement day hikhik. Warna tak sure lagi, but warna warnilah tu sebab hantaran pun ada variation juga. Rasanya warna warni pun tidak apa sebab itu majlis pertunangan, should be something sweet.

Mini pelamin adalah DIY.
Perkembangan : On-going



Tunang Dress
Sangat-sangat buntu. Should I just go for kurung moden? Sebab macam tiba-tiba TAK terasa nak pakai kebaya la pula......
Perkembangan : Belum hantar kain ke tukang jahit T_T



Tunang Veil
Samada real veil, or selendang nikah my mother. Very classical ow.. :)
Perkembangan : Maybe akan pakai selendang nikah mother. Kena bleach, sebab ada lusuh sikit.



Tunang Tudung
Chiffon with patch lace. Will DIY.
Perkembangan : Bahan semua dah ada, cuma masih pending lagi



Baju Melayu / Kemeja
Me and Sham still sort that out :(
Perkembangan : Belum confirm



MUA
Confirm
Perkembangan : Barang-barang mekap belum kumpul habis lagi



Guests Doorgift
Simple sangatttttt.. Jangan expect lebih XD
Perkembangan : Bolehlah beli dan start DIY, boleh?



Hantaran Decoration
Untuk dulang, dah lengkap dah. 5 balas 7. Sebenarnya 7 balas 9 tapi decide buat 5 balas 7 sahaja TAPI baru-baru ni Syam tiba-tiba cadangkan untuk buat 7 balas 9 sebab kami actually tiba-tiba ada pertambahan part hantaran. Ceh tiba-tiba tau. HAHAHA. Dulang dah settle untuk 5 balas 7, tapi if betul-betul nak tambah so kena beli lagi 4.

Itu untuk dulang. Untuk hiasan pula, mula-mula nak guna bunga hidup. Tapi bila fikir balik, tak jadi sebab takut time tu tengah busy nanti terkejar-kejar. Dahlah orang lain sibuk beraya, kami pula sibuk nak tunang... heheh..

Hiasan hantaran will 100% DIY. And sangat minimalist. Korang don't expect lebih-lebih tau.. Memang minimalis saja. Setakat yang termampu :)

Perkembangan : Hiasan hantaran dah beli. Artificial flower. Both sides sama, cuma warna saja beza. Belum dapat lagi bayangan sebenar nak yang macamana. Masih dalam proses



Barang Hantaran Tunang
For him : Dompet & tali pinggang, set wangian, kain baju melayu dan butang baju, kasut, buah-buahan, kain sampin songket, nasi pulut.
For her :  Cincin tunang & coklat, kain baju kurung with brooch, kasut, beg, set wangian.

Perkembangan : Yang warna merah tu belum beli/buat lagi



PA System
2-3 instrumental music will do.
Perkembangan : Belum pilih lagi duhh



Juadah
Sekali dengan juadah raya letteww.. :D
Tugas : Discuss with mother



*****************


Ya Allah. Banyak belum settle kan? Tekanan makin terasa :(

Labels:


2 Comments:

Blogger Coffee Girl said...

Wah Fina, lama aku tak jenguk sini. Chek, kawan sudah mau tunang! Tahniah! jgn lupa jemput! :p looks like it's all going real well, girl, proud of u. But, what is MUA?

14 July, 2012 19:48  
Blogger Fina Sophie said...

Coffee Girl,
sorry for my late rply :(

MUA tu Make-Up Artist kononnya haha.. ada juga MUAH. dkt hujung tu tmbhn untu hairdresser if x silap. hehe

31 August, 2012 20:48  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish