2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Calendar 365 : 12 July 2012
Thursday, July 12, 2012 posted at 15:36 ♥

 سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم



Januari selepas tarikh merisik itulah sebenarnya fasa percintaan kami bermula secara berperingkat. Bermula itulah kami lebih banyak mengenal diri masing-masing. Makin lama makin kenal. Berperang jangan cakaplah. Sangat sering. Kadang benda kecil jadi besar.

For a girl that loved so hard and acted so strong, even the best falls sometimes. I'm not perfect, I have flaws, and if you love someone truly, shouldn't you fight for them till you have no more energy left? Kadang-kadang orang yang kita sayang tu tidak faham. Kadang-kadang keikhlasan kita dipersoalkan. Tapi saya banyak memilih untuk diam sahaja. Bila terlalu sayang, hati mudah berprasangka. Takut terluka di hadapan hari. Begitulah lebih kurang keadaannya.

Tapi sayang, tidak perlu risau. Allah gave you to me, and HE gave me to you. Apa lagi?

*senyum*

Kadang-kadang bila rindu, baca balik apa yang saya pernah tulis dekat sufilara.blogspot.com. Ah I miss Sufilara. I really miss her. A blog that I started long enough until I decided to close it to public. Saya saja yang boleh baca dan jenguk. Nevermind, let her be. Let her dearly holds the memories that I almost don't want to remember. Let her.

I miss my particularity tentang bab integrasi kaum (ya.. weirdly, i was). Sekarang dah kurang sharp dah. I lost it all, I guess. Sorry pada yang masih ternanti-nanti lebih banyak artikel macam tu dari saya. I still do care, but pendekatan saya sekarang dah berbeza. Could that be an excuse? Mungkin pendekatan berbeza, tapi saya masih seorang aktivis. Di luar, dan di dalam.

To Tari Kirana, saya tidak akan lupakan semua kenangan-kenangan kita sejak 2006 - yang pahit mahupun yang manis. Sesungguhnya yang manis itu paling banyak. Bukan mudah untuk polish kamu tapi berkat tunjuk ajar serta kerjasama dari semua, semua itu tidak mustahil. Saya ambil kesempatan ini, secara virtual, untuk meminta maaf andai sepanjang sesi latihan dan persembahan, saya ada mengguris hati dan perasaan korang tapi itu tanda saya sayang kamu semua. Sayang dengan apa yang kita ada. Sayang dengan Tari Kirana. Saya ucapkan bebanyak terima kasih juga kepada kamu yang telah bertungkus-lumus berlatihan tanpa jemu tanpa merungut. Segala masalah dari orang luar yang telah berlaku itu, anggaplah sebagai dugaan dari Tuhan.

Saya banyak entry simpanan dalam draft, tapi langsung tak buat auto-publish sebab nak publish apa kalau entri ditaip tidak pernah selesai.... kan? Rindu sangat menulis, mempublish entri setiap hari macam waktu dahulu kala tapi saya sedar. Kita semua sedar yang diri semakin tua. Banyak yang perlu dikejar. Kadang-kadang tidak terkejar tetapi tetap bersyukur - sekurang-kurangnya masih di sini.

Dan masih mengupdate di blog walaupun banyak cerita hidup tidak lagi tertumpah di sini.

Dari Januari hingga titik ini, banyak lagi yang telah berlaku. Kalau nak cerita, buat semak kepala orang saja. Simpan sendiri-sendiri lagi bagus *gelak*

Okeylah. Jumpa lagi okey. ;)

Labels:


2 Comments:

Blogger fifi aswana said...

kita ni merisik pon sama kan. :)

12 July, 2012 17:55  
Blogger Fina Sophie said...

fifi aswana,
tunang pun sama :)

31 August, 2012 20:45  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish