2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Persiapan Tunang : Dulang Hantaran
Tuesday, May 15, 2012 posted at 19:47 ♥

Bulan berganti bulan. Sekarang ni dah tepat pertengahan bulan 5. Bulan puasa semua barang untuk pertunangan sepatutnya dah ada, SYAM YANG KATA. Agak tidak setuju di situ sebab waktu puasalah mungkin banyak sale kan? Tapi kena ikut cakap bakal tunang. Ewah. Sebab bakal tunang tak sanggup turun cari barang waktu puasa. HAHA. Kita tengoklah nanti :P

Tadi tengok list untuk majlis tunang saya di sini. Banyak yang masih terbengkalai, tapi alhamdulillah ada yang dah saya dah boleh tarik nafas lega :D Bukannya sengaja biar yang terbengkalai tu, tapi buat masa ni belum berkesempatan. Sibuk sangat. Sibuk membanting tulang yang beberapa kerat saja ni untuk mencari barang sesuap nasi. Lagipun saya masih boleh relax bah. Lama lagiiii... agaknyalah.

Okeylah okeylah. Sebenarnya adalah beberapa yang settle. Paling utama, DULANG HANTARAN. Kami on the spot nampak dan bersetuju untuk beli dulang-dulang tu. Mula-mula cari yang segi empat macam yang saya nampak hari tu tapi sayangnya stok yang itu dah habis. Ingatkan nak dulang tu sebab jauh dari bajet asal kami, so agak happy la jumpa kan. Haha. Tapi, well ada hikmahnya juga. Jumpa dulang hantaran yang lebih besar dan lebih menarik. Walaupun lebih mahal RM10 dari plan asal, tapi sebab dulang tu dah cukup cantik, so dengan hiasan yang minimized pun dah perfect dah.

Warna putih. Just as what I've imagined. I prefer dulang bentuk segi empat, but dapat yang bulat saja. Ah it's okey. We both fell in love with our own dulang hantaran. Tapi dapat tengok sekejap saja. pekerja kedai tu angkat terus masukkan dalam kotak. Belum buka sampai sekarang. Barang-barang setakat ni semua simpan di rumah saya.

Beli. Nanti boleh sewakan :P

Cuma, heh, part warna hantaran dari saya untuk dia, agak berselisih sikit. Saya suka yang warna ala-ala vintage, dia suka warna terang. Orang tua-tua mana suka warna-warna lusuh katanya. Hmm.. Kena ikut selera orang tua. Nanti hati orang tua tidak sedap.. Itu yang saya fahamlah :(

Insya-Allah semua berjalan lancar. Cuma part diet ni. T___T. Bagaimanakah untuk bermula? *tanya diri sendiri*

Gambar dulang hantaran tiada. Lepas hari kejadian baru post dekat entri, boleh? :P

Labels:


2 Comments:

Blogger chil&zam said...

salam dear..

salam perkenalan dari saya..

i enjoy reading your preparation.. we pon isnyallah coming soon..

im newbie here,so sharing those info and experience realy teach us.. :)

26 May, 2012 11:34  
Blogger Fina Sophie said...

chil&zam,
wassalam.. salam kenal! ;)

31 August, 2012 16:54  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish