2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Too random, I pening cari title.
Sunday, April 29, 2012 posted at 23:33 ♥

Hari ni on-leave ihik ihik ihiiiiiik *seronok habis nampak* well I have so much thing to laugh at but let us not talk about it okey? Some things are better left unsaid :D

Well I am having a lame day today gara-gara malam semalam tengok cerita Doraemon bertajuk "Hari Malas!" *nada suara Doraemon*. Sungguh-sungguh tak produktif langsung hari ni. Bajet nak blame cerita Doraemon la ni. Sebab kasi jangkit I kemalasan tuh. And plus, my home sememangnya sebuah rumah besar yang sentiasa sunyi (besar kerww?). Nak cakap bosan tu, tidaklah. Tapi I rasa I will have much fun outside home I think... And funny, a lot more fun working than being alone at home. (- -")

My kids now suka poo-poo merata-rata since I dah tak letak diorang dalam cage. Kalau dalam cage, poo-poo pun dalam cage juga kan. Okey ya CAGE. The 'kids' I adopted are actually kittens. Three kittens but satu dah mati tinggallah dua. Dua budak hitam main tepi longkang.. err. BTW, I have no pictures of them so far. Bila dah besar sikit, I'll post some pictures. But no la, anak-anak I tu tak cute langsung. Tapi shhhweet sebab everytime my body is close to them, breath diorang jadi macam krok krok gitu I dunno how to explain but 'that' kind of breath yang telling us dia selesa dan rasa selamat dengan kita. Sweet huh? :D

It's already 10.50PM and this entry have been started since ....afternoon? Too much benda dibuat waktu menaip, macam tu la. Entri saya banyak yang random saja sekarang ni, sorrylah if you are waiting for Tari Kirana updates, or my wedding or even engagement preparation updates ke, or me talking craps (hence, this entry), or my love notes or tips whatsoever (tips? XD), ah biasalah blog ni kan blog random.

So if any of you guys expecting that specific kind of entry, apology, belum ada masa lagi. But to update you about Tari Kirana lah kan... Tari Kirana bukan senyap terus. We do have offers, but if tidak sesuai dengan jadual the dancers, like it or not, kena redha melepaskan. Bukan tengok masa diorang saja, hati ibu bapa diorang pun saya kena jaga juga. We do have bookings, and Tari Kirana is now associated with Kirasa Cafe & Catering, which if ada kenduri kahwin yang ambil catering dari Kirasa, Tari Kirana termasuk dalam pakej. AND. Give me one or two year, Tari Kirana MAYBE will have it's own musicians. Kenapa lagi setahun dua? Sebab kalau tengok tahap kesibukkan saya sekarang, saya belum berani janji untuk dua tiga bulan akan datang sebab perkara yang saya mahu fokus sekarang ni adalah tentang karier dan perkahwinan dan kehidupan berkeluarga, barulah saya alihkan sedikit fokus saya ke arah tu. Bukannya stop, just slow down but still accepting suitable offers. Tari Kirana kira macam tengah slow down tahun ni, as ramai ambil SPM. We are currently sending one of our dancer to ASWARA. Moga interview dia besok pagi lepas dan diterima masuk ke ASWARA dan balik sini bawa ilmu untuk memajukan Tari Kirana. Amin.

BTW Kirasa Cafe & Catering genap sebulan beroperasi. Alhamdulillah semua baik-baik saja :)

Brief updates about engagement preparation is ....sibuk mencari duit. That's it. Hahaha!

And about tips.. Em. Basically. Don't talk to strangers? :P

Bye!



Labels: ,


2 Comments:

Blogger Adreynie Elisya said...

esh esh.. org bakal betunang ni sibuk... :)

01 May, 2012 14:35  
Blogger Fina Sophie said...

Adreynie Elisya,
haha.. wanie, waiting good news from u too ;)

31 August, 2012 16:06  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish