2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




And I didn't have the heart to find anymore.
Friday, April 13, 2012 posted at 17:57 ♥

13 April 2012. Dalam dua bulan lagi untuk make sure tentang apa yang kami mahu untuk majlis kami, lepas tu barulah proceed dengan persediaan pertunangan maybe? I'm getting engaged dan seterusnya bakal memegang title isteri beberapa bulan selepas pertunangan. Gementar! Dan dalam masa yang sama gementar. Dua kali gementar okey, perasan tak? Perasaan bahagia tu of course ada, cuma my decision untuk settle up with this one sebenarnya banyak benda yang dikorbankan. Banyak sangat. Kadang-kadang takut dengan apa yang ada di hadapan saya nanti. Takut dengan kemungkinan-kemungkinan yang bakal terjadi. What to do, I have a traumatic soul inside.

Will anyone ever forget any first-times? *senyum pahit*


Apa bisa ku cinta kamu sepertimana
aku dicinta kamu, aku dijaga kamu
Atau kamu terlalu indah buat diriku
Beza dari diriku
Aku pun tak menahu


Kalaulah rupa paras, kebendaan dan keseronokkan duniawi dan kesempurnaan dari segala segi itu yang dipandang, memang kita tidak akan pernah jumpa. Jika kita mengharap cinta yang sempurna, kita tidak akan pernah menemukannya di dalam cinta manusia. Kalau ditanya jiwa tamak ini, memanglah mahu semua yang indah-indah saja. Tapi dalam realiti, lain ceritanya.

Kisah cinta mana yang tidak pernah teruji. Kisah cinta mana yang tidak pernah lepas dari air mata. I've been in a real painful relationship. And I've been in a real happy relationship too. Both are not working. Terlalu banyak airmata terang-terang menyeksakan. Terlalu banyak tawa pula buat kita di awang-awangan. Terlalu terbang, bila jatuh, sakit sangat. But hold on, this is just my crappy experience. Masing-masing dengan pengalaman masing-masing.

I am happy with this one. This is what I want to settle for. Don't ask why, you'll have my answer sooner or later. *smile*

I believe that we're going to have a good life. We're going to have children with their father's nose, lips, chin or his wide eyes. And my fair skin, or my sepet eyes, or my brows and my mayang black hair. They'll have a loving father and a ........ I don't know what kind of mother I will be. Cannot imagine. Dalam fikiran terbayang seorang wanita bertubuh badan ibu-ibu. Erk. Okey craps. Yang pasti, suka sangat tengok baby sekarang ni. Entahlah kenapa. Mungkin naluri keibuan tu dah mula datang. Sebelum ni I'd never really adore babies, toddlers or even children. Bukanlah benci ka apa, tapi selalu tak sure macamana nak layan diorang.. Selalu fikir, should I do the baby talk ala tomei-tomei mucuk-mucuk masham noti noti? Haha. Sounds not like me, and if I do, I'll sound like a fake. Tak bolehlah, mesti dari hati kalau layan budak-budak. Nanti kalau buat-buat mesra, anda akan dapat awkward kind of stare from them. Haha. Kids have a very good sense actually. Tiada dinding macam orang dewasa. If saya bercakap dengan budak-budak pun, I can't help from treating them like how I treat adults. Macam pergaulan biasa. That same serious tone of voice. LOL. Please lah :P

Okey dears. I have to go. Bye :)

Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish