2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




25 April 2012 : Wonderful night.
Friday, April 27, 2012 posted at 17:20 ♥

Hai assalamualaikum. Dua hari terperam entri ni (motif bagitau?). Bila nak update, tiba-tiba nak ke toilet. Tiba-tiba nak makan dulu. Tiba-tiba nak tengok handset. Tiba-tiba rasa macam nak bagi anak susu (- -") OH. Memang saya ada anak sekarang ni. Abandoned, so I adopt. Sayalah ibu, sayalah bapa .... but later we talk about it okey. Nanti sampai ke sudah entri ni terperam. Fokus fokus.

OK. Dua orang ini adalah watak utama entri ini kali ini. MEMPERKENALKAN :


Too sexy. Up lagi zip tuh! (- -")


Gambar ni gambar candid but I loikeee :P


So here's where we dined up.


Dreamworld Resort.

Ini kali kedua kami ke sini untuk makan. First, waktu jalan-jalan di Mesilau dan end up buka puasa di sini. A nice and exclusive place. Harga mahal but portion besar. Dua pinggan saja pun dah kenyang. Untuk DUA perut, mind you. Kalau dua pinggan untuk perut saya seorang, over la tu hak hak. Saya sebut dua pinggan pun dah kenyang sebab sebenarnya kami ganti-ganti pinggan bila makan. Biasa kalau saya order mi, dia akan order nasi. Kalau saya order nasi, dia order mi. Sebab boleh rasa dua-dua jenis XD Dan tak ramai orang  yang selalu datang dekat sini pun. Same as the last time. Cuma pekerja kaunter, pelayan, dan kami. As if kami tempah seluruh isi tempat tu. Nothing to brag about but it was cool, actually. Ahahahahaha! *ketawa panjang*




Ya inilah tempat kami duduk. Kali ni kami duduk di meja dalam. Last time pergi, kami pilih tempat duduk di luar. Tapi time tu cuaca okey, sejuk tapi masih boleh tahan lagi. But this time? Brrrrr. Angin kuat. Sejuk sangat-sangat. Padahal dekat Ranau angin biasa saja. Kundasang kuat gila, sampai dengar angin tu hasilkan macam-macam bunyi menakutkan. But Syam relaks saja. Dia cakap itu bunyi biasa bagi orang yang tinggal di Kundasang. Ah really?

BTW. That garlic bread among the best garlic bread I had ever tasted, but mushroom soup? Cair. Oh I could do better ...guna serbuk mushroom soup. :P





Syam brought me to take some pictures outside. Gambar atas ni sebenarnya saya tengah tengok pemandangan cahaya sayup-sayup dari bawah. Kalau waktu siang, boleh nampak satu Kundasang dari sini. Dreamworld Resort ni dekat atas bukit. Jalan masuk belum siap lagi, tar pun belum. Masih berbatu-batu. Nampak signboard Dreamworld saja, bila korang tengok jalan, mesti korang cakap 'elehhh'. Haha. Tapi bila sampai dekat dalam, wah, macam dekat luar negara.

We stood up there, at the balcony, just for a while. Lepas ambil-ambil gambar, kami nampak waiter dah hantar makanan kami. So kami pon masuk. Terutama ai la. Lapar XD



Oh Char Ho Fun yang sampai tadi. Nasi goreng ai lagi yang belum sampai. Lapar. What The F ....un. Ihik!




Stop taking pictures.... *sambil buat muka chomel*




Inilah nasi goreng I. Namanya Dreamworld Fried Rice. Konon nak tangkap gambar before mula menyantap tapi lapar punya pasal, terus melantak. Lupa ambil gambar. Dah habis separuh baru ambil. Oh BTW Sayang, di manakah gambar Char Ho Fun itu? Tidak jumpa. Did you eat the pictures too? :P




>Kami sebenarnya gila. Tiap kali keluar makan sama-sama sebenarnya berlambak pose-pose gambar macam ni. And tiap kali jumpa we always make stupid faces to each other ah gila betul. We are both crazy. And crazy for each other. =)

Lepas habis makan, kami terus beransur ke kereta dan dalam perjalanan ke kereta, saya asyik mengadu terlalu kenyang, terlalu kenyang, terlalu kenyang. Such a brat. Sudahlah makan mahal, lepas tu mengadu terlalu kenyang, tidak fikir pun pasal orang yang tengah kebuluran di sana sini.

So I told him, "Mau pergi toilet.." Dia pun tunjuk terus di mana toilet. Without membebel macam biasa. Biasa kalau cakap nak muntahkan makanan (ops biasa kerrr..) mesti dia bebel suruh jangan buat selalu padahal bukannya buat selalu. Perut saya ni cepat kenyang, dan kalau makan bersulam air, lagi confirm cepat kenyang. Maybe sebab minum air banyak sangat tu yang perut jadi senak semacam. 

So I did. Dia temankan sampai depan pintu masuk ke toilet wanita lagi, lepas tu dia cakap dia ke kereta kejap. Saya pun iya saja. My perut too senak. Bila keluar dari toilet, he's already there, dan kami sama-sama ke kereta. 

Haha. And know what? Dia tolong buka pintu for me. Dah buka tu I siap tengok and laugh at him dan tak perasan langsung apa yang ada dekat seat tu. Then bila nak duduk, barulah I saw this :




I ALWAYS gets excited receiving these little beautiful things. Roses.

Grab and cium haruman dia just to make sure that it's real. Hahaha. Emm.. Memang wangi. Tengah angin bertiup tu, dengan lampu tepi-tepi jalan, just the two of us. Tapi tak tunggu lama, kami terus balik. It's getting late. Dia hantar sampai depan rumah. Balik saja terus tertidur. (- -")

That day. That day genap first year knowing each other. Tidak sedar masa berlalu kan, and now how surprised I am to realize that we are actually planning on our marriage, dengan restu keluarga. Alhamdulillah. Despite all of the crappy things that made me sometimes cranky, I am actually blessed with unconditionally accepting people around me, constant luck, and living a dynamical life I've always wanted. And for secretly having a good humor about life *yeah right* :P


Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi Sayang,
Kan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia
Hati ini bukan milikku lagi
Seribu tahun pun akan ku nantikan kamu
Sayangku,
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu.


Okey bye catch you up in my next entry later ;)

Labels:


1 Comments:

Blogger Lembayung Senja Photography said...

Hi..!! Special Promotion Only for Bride2Be..Click Here http://lembayungsenjaphotography.com/blog/promotion-bride2be-b2b-blogger/

06 June, 2012 01:02  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish