2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




22 April 2012
Sunday, April 22, 2012 posted at 10:19 ♥

Pada yang suka baca bebelan saya yang tiada-tiada, so here's specially for you XD

Bullshit it is. I'm not sure how to detach this blog dari Facebook. Ah biarlah. Moody balik. At least depan saya sekarang ni my cousins yang sama-sama dekat workplace sekarang ni tengah main gitar lagu best. Mula-mula lagu Thousand Years, lepas tu Price Tag, lepas tu lagu si Taylor Swift. Not sure tajuk lagu dia. Ah well at least terhibur kan. I have some plans for them later.. Something about catering and its packaging. Wait and see. Maybe dalam tahun depan. Insya-Allah.

Yang lawak, wearing apron playing the guitars. (- -")

Mencurigakan


Oh teringat hari tu, saya nampak kereta yang familiar sangat tengah parking berhadapan dengan restoran tapi agak tersembunyi sikit kedudukan. Itupun orang lain yang tunjuk. Mencurigakan. Stalking ka apa. Well saya kenal sangat dia tu. Very tricky dan semua pun tahu. Restoran baru dibuka, biasanya sekejap saja dah ramai yang tahu so entahlah prasangka prasangka. Whatever it is, better be careful. We will never know. Hati lain-lain.


Family


Semalam kononnya birthday party untuk Pipie, my adik. Kek dah beli, makanan dah disediakan. Kononnya untuk kawan-kawan Pipie sekali. Tapi sedihnya, bila batang hidung orang yang diraikan tidak kunjung tiba. Sampai malam. Sampai tengah malam. Sampai pagi buta. Sampai subuh. Sampai pagi dan matahari naik. Tidak balik-balik pulang rumah. Semalam, kami sekeluarga sekali dengan Syam makan kami-kami sajalah. Mama dan ayah macam tu juga, sedih tapi tidak tunjuk. Optimis bila mood baik. Bila mood buruk, mesti lain kejadian.

Jauh di sudut hati saya, cukup sedih sebenarnya. Tapi saya sudah letih untuk benar-benar peduli.

Kek


BTW, kek malam tadi adalah sedap. Kek cheese dengan topping jem blueberry. Dah lama nak makan, tapi sebab saya tetapkan yang kita ('kita' tuh, sebab tidak mau jadi mangsa sorang-sorang :P) tidak boleh makan kek selalu, maka makan kek sekali dalam 3 bulan pun kita harus bersyukur. Kek untuk orang yang diraikan tapi batang hidung pun tiada (motif ulang dua kali?)

Genap 3 bulan sejak 22 Januari 2012. Dan beberapa hari lagi genap setahun perkenalan kami. Aiseh, dah setahun. Atau perlukah saya cakap, baru setahun? :P

Okey nanti lagi. I have to go. Bye.

Labels:


2 Comments:

Blogger Coffee Girl said...

wow a year already? time moves so fast, before u know it ur married! :-)

23 April, 2012 15:58  
Blogger Fina Sophie said...

Coffee Girl,
mcm sekelip mata sj, bukan kita sedar kan? ;)

31 August, 2012 16:08  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish