2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Tarikh-tarikh hot dan cantik 2012 / 2013
Friday, February 10, 2012 posted at 19:02 ♥

My sister, Dana (lama tidak sebut nama budak ni dalam blog) drop by dekat my kedai hari ni. Suddenly this cute schoolboy datang buat magic trick on me and my sister. Ahaa.. How sweet. Dia guna daun terup. Sorry tak ada pictures. Tak sempat nak snap. One thing I notice about para lelaki yang rajin buat magic trick kan, biarpun kurang handsome tapi sebenarnya boleh kumpul banyak peminat. Sebab berjaya buat para wanita amazed sana sini dengan magic trick diorang. Gentleman lagi. By the way, he's form 4, from SMK Kundasang Ranau. Me and my sister tidak sempat tanya nama.

Since saya fikir memang dia randomly choose people to show his magic trick (even Dana pun ada tanya if he's asking for tips sebab manatau buat show berbayar kan haha), I asked him, WHY? He told me, inilah kerja saya. Yeah right. Pakai baju sekolah?? Then I tanya lagi, SO INI KERJA SEKOLAH? In case he's doing some survey or anything.. But he didn't really answer me. Bengong betul. Buat lawak memanjang. But we did really enjoy his show.

Okey sorry. Lari dari perbincangan asal. About tarikh, right?

Pertunangan would be around end of this year. Kami belum officially bertunang lagi but bolehlah kalau nak panggil dia as my tunang. Kami dah bertunang dalam hati. Ahaha. So to Cik Pia yang ada bertanya tu, hehe, tarikh-tarikh semua belum confirm lagi, but bulan kejadian rasanya takkan tukar lagi dah, lainlah kalau family minta tukar ke...

Senarai tarikh-tarikh pertunangan cantik tahun 2012 yang jatuh pada hari Jumaat, Sabtu, Ahad (bermula Oktober 2012)
  • Oktober : 121012, 201012, 211012
  • November : 021112, 101112, 111112
  • Disember : 011212, 011212, 211212, 221212
Tarikh yang ada elemen nombor 0, 1, dan 2 saja yang saya pandang. Hiks..

Dan senarai tarikh-tarikh perkahwinan cantik tahun 2012 yang jatuh pada hari Jumaat, Sabtu, Ahad (berakhir Mac 2013)
  • Januari : 110113, 120113, 130113, 200113
  • Februari : 010213, 020213, 030213, 100213, 220213, 230213
  • Mac : 010313, 020313, 030313, 100313, 220313, 230313, 300313, 310313
Yang ini pula tarikh yang ada elemen nombor 0, 1, 2, 3 sahaja.

Dan majlis pernikahan sekali dengan majlis resepsi sebelah perempuan adalah pada insya-Allah awal 2013. Majlis bertandang sebelah lelaki juga insya-Allah pada bulan yang sama. Bergantung juga dengan perbincangan sesama family.

Bulan atau tarikh kejadian adalah antara tarikh-tarikh yang saya senaraikan di atas. Tarikh sebenar buat masa ni akan dirahsiakan.

Dengan ini ingin saya mewar-warkan pada rakan-rakan blog yang kebanyakkannya ada di Semenanjung Malaysia, cuti sekitar awal tahun 2013 mari bercuti di Sabah! Jom gi tempat ai. Musim sejuk waktu awal tahun, sesuai you nak honeymoon. Hahhhhh.

Gunung Kinabalu : View from Mesilau Kundasang. Well worth a climb or even just a visit [google picture]

Marilah.. Marilah..

Labels: ,


4 Comments:

Blogger nur.sa said...

err... i nak honeymoon dengan sapa ye? hahaha.. honey dew boleh la.. :P

awal tahun depan eh? nak repeat ke sabah kah sa ni..? *fikir2*

:P

10 February, 2012 19:32  
Blogger cikpia said...

wow!! dah pilih tarikh yer......?? jangan lupa hantar kad....berserta tiket kapal terbang sekali. he he.....

11 February, 2012 00:34  
Blogger Fina Sophie said...

nur.sa,
jodoh kita tak tahu sa. mybe jodoh sa dtg bulan 10 terus jadi kan?? ekekek kmgkinan tu ada. always pray for your happiness :)

blm naik gng kinabalu kannnn...... :P :P :P

24 February, 2012 09:52  
Blogger Fina Sophie said...

cikpia,
blm pilih exact date, tapi dah ada timing2 tu la kott.. hehe. erk tiket? haha. tiket bas boleh? hihii

24 February, 2012 09:53  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish