2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Smile!
Sunday, February 12, 2012 posted at 23:07 ♥

*amaran. ada gambar hantu jadian*

I can't sleep early last night. Biasa pukul sepuluh mata dah berat. Letak kepala atas kepala sekejap saja pun dah lena tak ingat apa-apa lagi dah. Whole day staying at kedai is much more tiring than helping mother untuk prepare majlis baca doa rupanya. Ya kami ada majlis baca doa sikit di rumah malam tadi. Baca Yasin. As one of us (my family) will left Malaysia for several weeks to perform Umrah.

Stumbled upon a page, newly created. Sungguh kesian. My life as budak-budak tidak pernah terdedah dengan acara dengki mendengki, jatuh menjatuhkan dan sebagainya. Exposed too much dalam dunia hiburan, bila kena puji melambung, kalau tidak cukup bimbingan, kalau tidak difahamkan sedalam-dalamnya tentang istilah merendah diri, boleh jadi besar kepala. Budak-budak bukan boleh! Terutama budak-budak perempuan. Bak kata Cici, ada kekacauan sistem. Tidak cukup iman di dada, jangan masuk dunia hiburan (tengok lah contoh akak laser kak Azwana Alia. dulu-dulu mula jadi pengacara, jauh bezanya dengan sekarang lol). Tidak cukup iman, jangan masuk politik. *tiba-tiba*

Okey seluruh perenggan kedua memang bercirikan TIBA-TIBA.

Tahukah anda kenapa? Sebab saya stress. Sebenarnya ini entri stress. Sebab, makin banyak bincang tentang majlis, makin banyak benda yang tidak pasti. Yang ini mau dibuat atau tidak. Yang itu perlu atau tidak. Makin diperincikan, makin kabur.

Dan yang paling stress adalah, cukupkan bajet. Nak kahwin. Yey suka suka (aiseh gatal!) tapi stress lah jugak sikit. Ceh tipu. Bukan sikit. Banyak. Tapi insya-Allah. Semuanya akan baik-baik saja.

Okey Fina, do you know when you smile you'll look 10 years younger? So smile. HAHA. Fakta : You're getting married. Can't you see?


Emm..

.
.
.

It's a good thing!


Hoh!


And it's amazing because you're getting married to the most loving guy ever existed in this world. Haha ops okey over pula, but it's true. Penyayang dan ikhlas orangnya. One of the quality I seek the most in a guy. Full of love and honesty. Alhamdulillah.. It worth every tears I cried. The one I really needed.

*smile*

Hoping that tonight I could sleep earlier.


Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish