2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Kad kahwin lace pilihan Lisa Surihani dan Yusry
Wednesday, February 15, 2012 posted at 11:28 ♥

Hambik. Main SEO kejap. Lama tak letak title entri yang berciri keyword macam ni :P

Lace wedding invitation card. I've been keeping eye on this kind of card since mula survey-survey hari tu. Kad undangan perkahwinan antara benda yang paling awal saya survey sebenarnya. Dan baru-baru ni saya ternampak dekat wall update salah seorang pelakon dan pengacara tanah air kita, Awal Ashaari :


That's Awal Ashaari's shoe.


Bawah ni pula dapat dari google.









Siapa yang cakap kad ni simple, ya memang sangat simple dan nice. Tapi siapa yang cakap murah? Hehe mari sini saya cakap sikit. Cover kad itu adalah hardcover ya. Siap balut dengan kain lace, ada ribbon, lepastu ada hotstamping lagi. A bit pricy sebenarnya. For them maybe biasa-biasa saja, biasalah artis. Alhamdulillah ada kemampuan lebih. Orang kata, tidak perlu berbelanja mahal untuk kad undangan perkahwinan pun, sebab paling lama setahun dah masuk tong sampah. Silap-silap sehari lepas majlis, orang dah buang kan. What to expect, there's where it meant to be btw. Hukhuk. Apa akan jadi dekat my wedding invitation card ya? Baru plan nak DIY. Kad tu kalau bagi kat kawan-kawan pastu kena buang, agak sedih sikit di situ. Sikit je la. Selebihnya redha :P

Err tapi rasanya kad kahwin Lisa dan Yusry, kalau saya dapat undangan kad ini, confirm simpan buat kenangan! Hahah.
 
Kalau Lisa dan Yusry jenis teliti dalam pemilihan kad kahwin, kita akan lihat dari kad kahwin yang mereka edarkan tu saja kita dah tahu tentang warna dan tema majlis mereka nanti. Sama-sama kita nantikan. Entah kenapa macam teruja pula. It's not that I minat dekat diorang. Lisa or even Yusry. Not because I find she's actually cute dengan pelat R dia (my sister pun istimewa macam dia, pelat sebut R haha) tapi, akhir-akhir ni suka tengok wedding orang sebab entah. God knows why. Mungkin sebab tengok kad kahwin mereka guna LACE!

Mari kita lihat beberapa contoh kad kahwin yang berinspirasikan kain lace.




Black lace with rhinestone putih dekat tengah-tengah. Elegance!


White lace :)




kadkahwin-pino.blogspot.com tapi ni bukan kain lace yang real tau. Just printed pattern je. Tu sebab harga dia murah berbanding kalau letak real lace ;)


My dream card. Lace memang sangat sinonim dengan wedding kan. Suka kad ni. Cerah dan bersih ;)


Yang ini untuk bahagian dalam. Lace printed.


Erk, macam sama dengan kad kahwin Lisa dan Yusry kan. Inspired kot? But this one nampak lebih mewah hikhik :P


Cantik kan? Rasa-rasa macam nak buat kad lace untuk my majlis. Serious, drooling!

Entah ada ka tiada B2B baca post ni. Rasa macam bebel sorang-sorang pun ada jugak. Blogwalk tapi malas nak komen. Bengap di situ. Tidak apalah. Macamlah tak biasa bebel sorang-sorang kan. I know I have few loyal reader here. It's okey kalau jarang singgah pun, yang penting ingat dekat saya, cukup. :P

BTW, kad undangan perkahwinan jenis macam ni masuk dalam list cadangan I. Tapi mesti ingat motto kita okey? BIAR MURAH ASAL BERGAYA * ceh tiba-tiba ada motto*

Labels:


6 Comments:

Blogger Coffee Girl said...

Cantek! tapi mahal kan? kad kawin kakak i hari tu i yg design. simple je, hahaha sebab kakak cakap, mesti cantik tapi murah sebab nanti org letak kat tepi je.

15 February, 2012 12:40  
Blogger Fina Sophie said...

Coffee Girl,
ya.. kalo guna kain lace utk tiap kad tu, agak makan kos juga.. blhla buat bbrapa sj utk jmptn tetamu vip kan. tapi we've decided utk x beza2kan vip or tak vip. bagi sama je smua. hehe..

betul tu. agree with your kakak. msti yg cntik tp murah. tambah dgn keikhlasan. penting tu ;P

24 February, 2012 09:49  
Blogger Adreynie Elisya said...

lawa bah naaaaa..
simple jg bah..
tp nda la bah kan smua mo belace,
matai nnt kos hnya utk kad..
hihi..
skali kna buang jg...

10 March, 2012 13:39  
Blogger Fina Sophie said...

Adreynie Elisya,
iya. pembaziran tu. yg penting kita ikhlas mau bagi, n sesuai sama citarasa kita tp jgn lebih2 blnja utk bnd2 ni kan. yg pnting ada jmputan tu.. huhu ;)

18 March, 2012 00:03  
Blogger fifi aswana said...

Awak, kite pon tunang tahun ni, nikah tahun depan, risik bulan jan hari tu. Yeay. We have things in common. Boleh kongsi cerita nanti. Blog kite ade tapi masih x publish. Nanti kite bagi add ye.

21 March, 2012 19:17  
Blogger Fina Sophie said...

fifi aswana,
u mean, your blog utk preparation bagai eh? how about the 'Fiona Asmara'? nice blog it is. love the contents ;)

sy pun excited juga ni, finally jmpa org yg ada prsamaan berkaitan bnda ni. rasa mcm sorang2 sblm ni hahah. sure blh kongsi apa2 n share our findings but segan cuz my wedding would be super simple :P

22 March, 2012 07:43  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish