2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Calendar 365 : Done-List
Wednesday, February 29, 2012 posted at 09:30 ♥

Ya ampun lamanya tak update.Tapi alhamdulillah banyak benda dah selesai yeay! To-do list di entry INI.


Things to do by this week :
  • Buat final touch-up untuk step tarian etnik kreatif Sazau Papar for SRJK(C) Pai Wen
  • Start contest dekat page Tari Kirana (been planning it for almost a week)
  • Baiki DSLR. Ada rosak sobsobs.
  • Renovate kedai dan the decoration?
  • Mulakan jadual senam yang lebih ketat.
  • Dah boleh tak saya minta adik saya untuk compose lagu yang Tari Kirana bakal tarikan di majlis saya nanti? Haha. Adik saya ada seorang buat lagu as his part time. Tapi biasanya lagu-lagu dia buat yang macam style linkin park. Not sure if he can produce lagu tarian, but hari tu ada tanya, he said okey.


Paperwork & Quotation

Finalization dah siap, paperwork pun dah submit dekat cikgu kebudayaan sekolah tu. Soalan pertama yang keluar dari mulut cikgu tu lepas selak sekeping dari 13 keping paperwork tu, cikgu tu tanya - Mana dapat format kertas kerja ni? Atau you buat sendiri?

Hikhik.. Paperwork begitulah yang buat tidur I tak lena mandi tak basah selama setahun lebih pegang jawatan JPMDPP di kolej dulu. Hari-hari fikir paperwork. Paperwork sana paperwork sini. Ejaan silap pun reject. Anggaran perbelanjaan tidak ngam, reject. Alignment salah, reject. Numbering salah, reject. Apa-apa saja yang tidak kena, pasti reject. Bukan mudah paperwork tu sampai ke Dekan. Nak lulus lagilah tak mudah. Haha. Semua tu tinggal kenangan. Tapi kesan masih sampai sekarang. Nak buat paperwork sikit kena perfect. Kalau tidak, tidak puas hati. :P

Syam did read my paperwork. Lepas tu dia cakap, nak upah his bakal fiance ni buat paperwork for his business plan. LOL. Upah tu.


Tari Kirana contest

I was so busy but yes contest tu sedang berjalan di page Tari Kirana, cuma belum ada sambutan lagi. Ala relaxlah. Kalau tiada sambutan, tidak apa. Memang padanlah sebab tidak buat promosi. So busy buat benda lain. Ni pun sampai seminggu lebih lepas ni pun saya masih sibuk dengan hal lain. Banyak sangat benda yang saya tidak mention dekat sini. Since mother gerak ke Mekah untuk menunaikan Umrah, saya take charge to take care of  things she asked me to do or tengok-tengok. Sampailah pulang around 19th March nanti. I am still busy to do another things, tak dapat nak fokus untuk contest tu.

DSLR

Gambar-gambar yang saya ambil sekarang ni kebanyakkannya dari DSLR Canon 1000D je pon. Haha. Kamera untuk beginner. Tak tahu sangat guna pun, pandai tekan saja. Tapi maybe sebab tak tahu, tu yang tak reti nak jaga elok-elok. Ada sot sikit sekarang ni. Still boleh guna, but kena set like this and like that. Hmpph. I guess, DSLR dah macam telefon dah. Sangat penting. Kamera compact pun tak pandang dah. It helped me a lot in taking high-pixeled pictures of Tari Kirana..

Renovate kedai and the decoration??

Yezza. Dalam masa seminggu okey bermula 18 Februari. Renovate sikit saja. Ada tambah ruang sikit. Alih semua barang-barang dalam masa sehari *semput* dan cat *makin semput* Cari cat banyak tempat, akhirnya jumpa yang kena di hati. DUSTY PINK! Haha. Akhirnya I have something in dusty pink *berangan-angan pakai warna dusty pink with merah warna lembut background warna putih untuk majlis tunang*. Cat ambil masa dua hari juga. Nasib baik Syam ada tolong sepanjang proses tu. Lepas dua hari cat, esoknya keluar pula cari tikar getah *tikar getah je mampu* dan kami berdua sangat suka dengan pilihan saya. Ahaha. Sangat naik dengan warna dinding dusty pink tu. Itu ambil masa dua hari untuk siap cover seluruh lantai since ada benda lain saya nak buat. Next day, mula angkat barang. Kali ni ayah ada datang tolong. Kerja mengangkat barang sajalah untuk hari tu. Next day, Syam datang rumah untuk tolong angkat pula barang yang nak bawa dari rumah ke kedai. My decoration dekat bilik pun saya angkat semua. Dan hasilnya hari ini, selalu perasan orang stop depan kedai, mata melilau sekeliling tengok kedai. Hehe. Syam pun puji. Cantik. Ewah. Tapi sebenarnya ambil hati ja tu. Bukanlah cantik sangat pun. Very girly la that shop. Hahah.

Jadual senam

Next.

Compose lagu

Oh belum lagi. Mungkin sibuk sangat fikir benda lain, until I forget. My brother tu sudah balik politeknik. Tidak apa, dia selalu pulang cuti.




Bulan Tiga dan seterusnya

March is going to be a busy month for me. End of this week Tari Kirana ada performance. Nak elak tak dapat.. Hm it's okey ambil offer yang penting-penting saja. Ni pun not sure if dapat confirm since they requested four ethnic dances.. Eheh. Mati I. Any Sabahan here? Ada group tarian yang memang buat tarian etnik Sabah? NTV7 nak shoot korang. Shooting tu. Don't worry, berbayar. :P

11th march pula I have to submit another paper.. Tengah prepare. Ehem, wish me luck!

13-14th ada bengkel tarian dari Tugu Budaya.

19th mama balik insya-Allah.

And something-something til end of April.

And May! Time to finalize what Syam and I want for our wedding. So far, ada juga sikit yang berubah dari plan asal, sekejap tarikh ni, sekejap tarikh tu. Until Mei, kena senyap dulu, ambil masa untuk fikir betul-betul. Awal Mei dalam first week, kami masing-masing cakap dekat family, macamana kalau macam ni, macamana kalau macam tu. Cuba cari kata sepakat. Then hujung bulan Mei, we have to make sure that everything is already finalized! June dah kena start for the preparation kalau tiada perubahan besar.



Okey dears. I have to go. Masak untuk lunch.

Labels: , ,


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish