2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




At room with love.
Monday, February 06, 2012 posted at 08:18 ♥

Since awal Januari, I was contacted by two different guru kebudayaan dari sekolah berbeza. Di Ranau ni juga. Dua-dua untuk pertandingan tarian kebudayaan, tapi yang satu tu tarian rampaian melayu. Satu lagi tarian etnik kreatif sabah. Maybe dua pertandingan berbeza.

Sekarang ni masih dalam proses perbincangan. Belum confirm lagi. Cuma yang paling banyak follow up dan serious nak hire saya, yang tarian etnik kreatif tu. Saya just perlu sediakan paperwork sekarang ni, more to quotation. Quotation untuk kelas tarian, sewa pakaian and aksesori, khidmat mekap penari, khidmat reka dan jahit baju penari, dan pengurusan waktu hari kejadian pun masuk sekali.

Sebenarnya dah bagi dah hari tu dekat cikgu tu untuk dia usulkan dekat guru besar sekolah untuk dipertimbangkan. I guess diorang okey dengan my price range so they asked for my proper quotation. Cikgu tu, first time I know here when she commented somewhere in Tari Kirana FB page, and then she inboxed me through the page. Lepas tu add jadi friends.

Bila fikir balik, rasa macam wow, I am really making this as a business now. Sebelum ni buat as hobi saja. Kalau ada, alhamdulillah. Still, for me, kalau tiada aktiviti apa-apa berkenaan dance-dance ni pun, tidak apa. Dance and performing are still my life. I admit that I miss Tari Kirana, but just for one year (sebenarnya tidak sampai pun) I have to let them to be on their own, preparing for PMR and SPM.






Okey I have to go now. Prepare lunch.


Labels: ,


5 Comments:

Blogger cikpia said...

rezeki mencurah2.......??? rezeki kawen, i guess? he he....

06 February, 2012 21:54  
Blogger Coffee Girl said...

tahniah fina sophie! bah, makin femes, apa lagi. boleh pakai belanja kawin nanti kan? :-) I saw ur fb page, very nice!

08 February, 2012 16:09  
Blogger Fina Sophie said...

cikpia,
mgkinla. alhamdulillah. mcm cikpia laa.. rezeki kawen kan. join contest itu ini asyik menang :P

24 February, 2012 09:55  
Blogger Fina Sophie said...

Coffee Girl,
yeay pina sopi nak kawen dah hahhaha.

fb page, which one. tari kirana er? hehe.. don't miss the albums. :P

24 February, 2012 09:56  
Blogger Coffee Girl said...

Ya ya... yg tari kirana. nanti saya nge-like. :-)

24 February, 2012 10:13  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish