Thursday, January 12, 2012

Ucapan selamat tahun baru yang terlewat dari saya. Dan motivasi sikit-sikit.

Hai eberybadeh! Dah 11 January dah but I still wanna wish you guys - Selamat tahun baru 2012 semuanya. SEMUANYA! How's your 2012 so far? Everything's okey? 2011 mungkin antara tahun yang pahit untuk kebanyakkan kita, but it brings happiness on 2012 so worry not. Like they say, believe in happy ending. Peribahasa inggeris cakap, pasti ada cahaya di hujung terowong itu (there's always light at the end of the tunnel).  Heh.

Most of things yang ada dalam wishlist saya selama ni, alhamdulillah beberapanya akan termakbul tahun ini. Yang tidak ada dalam wishlist pun, termasuk juga. Ada yang di luar jangkaan saya, dan ada yang alhamdulillah datang lebih awal dari yang saya rancang. 2012. I always love twelve! Both stands for my birthday number. 01/12. My dearest number one and two, please be my forever lucky number.

Tahun lepas sememangnya tidak ada set apa-apa azam. After years of percubaan konon-konon nak kotakan azam tiap tahun, nothing really worked out the way I want. Nothing. So untuk kebelakangan tahun ni, saya dah tak buat azam baru tahunan. I started doing what I wanted to do, without any delay. Tanpa tunggu apa-apa special occasion. It works for me. I guess you really have to be sure of who you are, what you want and who you want to be -- then only you could push the best out of you. As for me, to be the best Hasnie Falina as I can be. Still improving.. :)

Only you, YOURSELF, know who you are. Only you, YOURSELF, know things you are capable of (sometimes you don't. well, that time, I don't. my mistake). Only you, YOURSELF, know your secret failures. I've been there. The kind of circumstance I was forced to face - reduced me into shadows. Somehow, I am still here, writing my blog entry. In one piece. Importantly, ALIVE. :P

Praise be upon HIM. I would not get through those phase if not because of HIM. Alhamdulillah.

Next entry would be my update for December, sebab sebelum ni dah buat review dari Januari 2011 hingga November 2011 right? Tidak adil lah pula kalau December ditinggal-tinggalkan - lagi pula my favorite month ever. Bukan sebab itu my birthday month, tapi sebab banyak saya jumpa budak-budak mengkesiankan, yang mulut ya ampun macam tidak cukup didikan tapi marah bila kena tegur. Nak tengok tua nanti perangai setan gred mana. Ahak ahak ahak!

Okey cukop. Sekian. Wabillahi taufik wal hidayah, Assalamualakum Warahmatullahi Wabarakatuh.
Share:

2 comments:

  1. Selamat Tahun Baru Fina! :-) start afresh, lagi best!

    ReplyDelete
  2. Coffee Girl,
    haha.. happy post-new year to you too. sorry lmbt ;P

    ReplyDelete

Thanks for simply being here! *love*