2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Tak payah baca.
Sunday, November 06, 2011 posted at 16:51 ♥

Tadi parents suruh pergi rumah cousin, ada rumah terbuka di sana sempena Raya Haji. By the way, Happy Aidil Adha you ollls. Yang sambut ke tak sambut ke, kita kan Satu Malaysia ececeh. Okey.

Sebenarnya pergi sorang saja, siblings yang lain prefer duduk diam rumah menghadap komputer, menghadap TV dan saya sebenarnya nak menghadap selimut, boleh? Okey ayah kata tak boleh. Kena dengar cakap ibu bapa tau adik-adik? Nanti adik-adik nak kahwin karang siapa nak tolong? Gitew. Tapi jangan kahwin dulu laaa. Tunggu I lepas dulu tau. Kakak Fina belum kahwin lagi korang dah gatal nak kahwin. Bammbuuuu karang. Hiks. Tak adalah. Tak ada sampai bambu-bambu. Kasi orkestra bambu boleh la.

Tadi pun duduk berbincang perihal anak-anak dengan cousin. Bajet dah ada baby satu lah tu. Sabar saja lah I tengok baby-baby tu. Tahun ni pun 4 orang baby keluar dalam family sebelah ayah. Sure jadi kawan baik nanti. Bilalah nak ada baby sendiri ni. How cute. Erk. Tak pernah-pernah nak adore babies, nak ajak baby main cak cak pun tak reti. Tiba-tiba akhir-akhir ni, sifat keibuan macam hape tu tiba-tiba ada. Seru dah nak sampai kah?? Hahaha *gelak tak paham*

My Aunt ada sekali time tu. Aku ni kira bertuahlah kot. Belum lagi diasak dengan pertanyaan 'bila nak kahwin' walaupun dah umur 25. Sebaliknya :

"Nana, nanti tolong ajar budak-budak saya menari tau. 10 orang. Pertandingan tahun depan tapi boleh start sudah. Kami bajet pergi wakil negeri!"

Itu dia. Untuk pengetahuan, semua 10 orang tu budak-budak tadika, umur range 5-6 tahun. Umur macam ni? Masak I nak ajar menari. Memang patut nak mula awal. Tapi confirm ke tak, itu not sure. Cuti sekolah ni plan nak koreograf tarian baru untuk Tari Kirana, juga pelapis baru Tari Kirana versi budak-budak sekolah rendah (which I belum cari lagi). 6 girls, at least. Penari utama Tari Kirana juga masih banyak perlu dibaiki sebenarnya. Tahun depan they are planning to take part in traditional dance competition. Kalau dikenang, diorang menari ja just as performer. Pernah ikut pertandingan tarian di sekolah, they got first place. Entah dari berapa kumpulan tarian. Not sure.

Pungpangpuangpang, my mother ask me to drive her to pekan. Nak beli barang keperluan dapur. Then.. balik rumah, I got one message from somebody. Mesej dekat inbox Facebook.

Talk later.

Labels:


2 Comments:

Blogger penagih kasih said...

untongla tak ditanya
"bila nak kawen?"

soalan cliche yg terpaksa senyum sipu-sipu je ah utk menghentikan soklan.
lalalala~
:p

07 November, 2011 19:09  
Blogger Fina Sophie said...

penagih kasih,
yala jawap lebih2 kang ada yag sentap kan hikhik :P

24 February, 2012 10:30  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish