Pages

Baca dengan tenang.

Tuesday, November 29, 2011

Sebolehnya saya cuba untuk tidak berblog waktu saat-saat sibuk terutama waktu fikiran adalah terfokus pada benda lain. Easily distracted person I am. Termasuk juga bila berada dalam mood raging ni. Boleh tergoncang dunia bila saya mula bersuara, but I choose not to. I don't know why, maybe I choose to not being a drama queen dah even though I have the right to act like one. Dalam bahasa, ada hak untuk meroyan. Paham? Wakaka.

Thanks for those who are still following this blog, I promise I would still blog, and this blog would remain in public, tapi nak update selalu tu somehow agak sukar. Saya tak sure sejak bila, but inilah yang berlaku sekarang. Ewah.

Eh boleh kot nak rage sikit-sikit?

First, I nak cakap sikit. Ini semua pendapat peribadi sahaja. Do not use my words, my blog and my perspective to fight against me. MIND YOURSELF.

Dalam seminggu lepas, saya berada dalam dua situasi.

Situasi satu. Putar belit. PUTAR BELIT, guys. One of the thing I hate the most. Depan cakap lain, belakang cakap lain. Dengan si A cakap lain, dengan si B cakap lain, dengan si C cakap lain. And more drama behind the scene yang buat saya rasa macam nak koyakkan kulit kepala orang. Saya rasa saja. Kalau nak buat tu, saya masih ada berganda kali kesabaran.

Situasi dua. Ditipu hidup-hidup selama ni. Very tricky old man. Buat orang termakan budi lepas tu gunakan budi tu untuk kepentingan diri sendiri. Sebenarnya banyak lagi. Saya takkan geram sampai macam ni kalau tak terkumpul semua belang-belang yang selama ni saya tak nampak. Kalau saya cakap sekarang apa sebenarnya yang berlaku, bulat kot mata korang nak baca. *senyum*

Bila saya tahu saya deserve something better, why I have to stick with YOU? No black & white (contract) and just because of your so-called 'budi' so you think you can conquer us? Think twice. Funneh. Segala penat lelah saya sendiri yang tumpah tapi apa yang berlaku sekarang. Saya berjalan dan berjuang di sebalik bayang-bayang orang lain. Hak tidak dihormati.

Being me, the most important issue is truth and honesty. So now you know (or maybe dah lama tahu) kenapa saya benci sangat bila terpaksa berhadapan dengan orang atau benda yang opposite dengan dua benda tu.

And baaaaaaanyak lagi boleh dicakapkan but let me save it for tomorrow.

I could say everything I am about to say right to his face. Sangat-sangat mahu. But I was advised not to. What's the point winning over kids and if I win over an old man, so what? LOL. Just jangan berani tegur sajalah kalau jumpa, bimbang gunung berapi ni meletus pula kan. Kalau soal melawan in order to defend myself, boleh bagi dekat saya. Of course not something that I should be proud of, but that would be a good weapon, if ever being silent is not a wise choice of weapon anymore.

Get it? Thank you.

Mood : Relax

Tak payah baca.

Sunday, November 06, 2011

Tadi parents suruh pergi rumah cousin, ada rumah terbuka di sana sempena Raya Haji. By the way, Happy Aidil Adha you ollls. Yang sambut ke tak sambut ke, kita kan Satu Malaysia ececeh. Okey.

Sebenarnya pergi sorang saja, siblings yang lain prefer duduk diam rumah menghadap komputer, menghadap TV dan saya sebenarnya nak menghadap selimut, boleh? Okey ayah kata tak boleh. Kena dengar cakap ibu bapa tau adik-adik? Nanti adik-adik nak kahwin karang siapa nak tolong? Gitew. Tapi jangan kahwin dulu laaa. Tunggu I lepas dulu tau. Kakak Fina belum kahwin lagi korang dah gatal nak kahwin. Bammbuuuu karang. Hiks. Tak adalah. Tak ada sampai bambu-bambu. Kasi orkestra bambu boleh la.

Tadi pun duduk berbincang perihal anak-anak dengan cousin. Bajet dah ada baby satu lah tu. Sabar saja lah I tengok baby-baby tu. Tahun ni pun 4 orang baby keluar dalam family sebelah ayah. Sure jadi kawan baik nanti. Bilalah nak ada baby sendiri ni. How cute. Erk. Tak pernah-pernah nak adore babies, nak ajak baby main cak cak pun tak reti. Tiba-tiba akhir-akhir ni, sifat keibuan macam hape tu tiba-tiba ada. Seru dah nak sampai kah?? Hahaha *gelak tak paham*

My Aunt ada sekali time tu. Aku ni kira bertuahlah kot. Belum lagi diasak dengan pertanyaan 'bila nak kahwin' walaupun dah umur 25. Sebaliknya :

"Nana, nanti tolong ajar budak-budak saya menari tau. 10 orang. Pertandingan tahun depan tapi boleh start sudah. Kami bajet pergi wakil negeri!"

Itu dia. Untuk pengetahuan, semua 10 orang tu budak-budak tadika, umur range 5-6 tahun. Umur macam ni? Masak I nak ajar menari. Memang patut nak mula awal. Tapi confirm ke tak, itu not sure. Cuti sekolah ni plan nak koreograf tarian baru untuk Tari Kirana, juga pelapis baru Tari Kirana versi budak-budak sekolah rendah (which I belum cari lagi). 6 girls, at least. Penari utama Tari Kirana juga masih banyak perlu dibaiki sebenarnya. Tahun depan they are planning to take part in traditional dance competition. Kalau dikenang, diorang menari ja just as performer. Pernah ikut pertandingan tarian di sekolah, they got first place. Entah dari berapa kumpulan tarian. Not sure.

Pungpangpuangpang, my mother ask me to drive her to pekan. Nak beli barang keperluan dapur. Then.. balik rumah, I got one message from somebody. Mesej dekat inbox Facebook.

Talk later.
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS