2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




The toughest and most stubborn girl I had ever met.
Monday, October 17, 2011 posted at 00:05 ♥

Ini hari keempat sebenarnya saya menjalani detik-detik yang agak menyengsarakan. Selesema, batuk dan takpayahlahtahu eceh. Emo tak pasal-pasal. Tapi sekarang ni memang musim emo tak pasal-pasal. Tadi tertengok - eh ada ke TERtengok. Dah memang kau sendiri tercongok depan televisyen kan. Tercongok pulak. Orang kita memang suka guna perkataan TER neh padahal bukannya TER sangat pon. Hiks.

Baeklah. Tadi ter-emo bila mencongokkan diri tengok ending Konsert Hore Hore Aznil selepas satu persatu ahli keluarga beliau naik atas pentas. Pastu main pula lagu Kenangan Terindah lepas tu abang Long Pak Nil yang duduk atas kerusi rosa tu macam tahu-tahu je, dia tepuk-tepuk paha sendiri guna tapak tangan beliau sebelah kanan. Isteri abang Long tu berdiri dekat belakang tepuk-tepuk bahu suami dia ikut rentak lagu Kenangan Terindah tu. Korang tak rasa sayu ke.. Aku je kot yang emo terlebih T___T Meleleh air mata, nasib baik sorang-sorang. Padahal siaran ulangan program berbulan-bulan lepas! Ni second time tengok. First time tengok dulu haram nak meleleh. Haha. Habislah. Sama ada kerana tengah kurang sihat maka emosi mudah terganggu atau sebab bulan bintang nak datang kejap lagi. 

Tak apa. Tinggalkan kisah emo yang tu.

Masuk dapur, tengah cari kertas untuk lapik bawang goreng, tiba-tiba ternampak ini atas meja di corok-corok.





Colourful card. Mula-mula tak perasan pun this is actually for me!



(i)



Ohh. My eyes widened when I realize my name is written on the card (- -") Very unexpected. Hari tu memanglah Niza ada minta alamat, katanya nak kirim kad raya. Before raya lagi sebenarnya. Ingatkan dia dah lupa. Rupanya kad yang lambat sampai. Seratus peratus sure sebenarnya memang dah lama sampai, tapi ada kot yang tolong pegang sekejappp. Kad raya dari kawan Blogger, Sakinah aka Sa pun macam tu kejadiannya. Duit raya habis kena kebas. Kalau fikir balik, memang sakit hati lah dengan yang buat tu. Saya tak tuduh siapa-siapa tau.

Jawapan :
  • Selamat menyambut raya haji nanti.. Lambat sangat nak greet hari raya puasa ni :P
  • I pelahap. Dah habes. Hikhikhik.
  • Tuhan je yang tahu bagaimana terujanya I nak belanja-belanja awak ni haha! Okey serious, nak sangat, tapi tunggulah bila free masa huhu.
  • Tak kira-tak kira, mesti jugak! Especially time saya kahwin tau.. :P
  • I miss you damn much too. Rindu hang out like hell. Rindu hari-hari waktu kita tiap hari boleh jumpa sampai muak. Sobs.
  • Thanks so much Niza, that means a lot :)


(ii)



Funny. I feel the same way too. I always think she's the toughest and most stubborn girl I had ever met. And I always wanted to be like her. Niza ni satu otak dengan I, termasuklah Fiza and Wancu. Kami berempat sebenarnya. Otak crazy-crazy. We've done lots of crazy things together. Lot's of laughter, and tears, too. Bukan sepanjang masa kami agree with each other, in fact, ada saja yang bercanggah sebab masing-masing dengan cara masing-masing. But the best part is, walau dalam susah atau senang, diorang inilah yang sentiasa akan menerima. Rasa persahabatan kami macam even kau buat kesilapan paling bodoh dan tak boleh diterima pun, diorang tetap ada di samping dan buat kau rasa benda yang kau buat itu benda paling betul di dunia. Diorang takkan selalu agree dengan kau, tapi diorang ADA. Itu yang penting. Our friendship have been going on since 2006 until today on 2011 and still counting, through thick and thin. Sebab tu kalau bercakap pasal kawan-kawan tersayang ni memang takkan habis.

Niza, my partner in crime, jarak tidak akan pernah memisahkan. That is for sure.




Waktu zaman kampus. Taken on 2008 rasanya. I miss you guys!



Saya dekat bilik adik bongsu sekarang ni. Dia tidur tempat lain. Saya tumpang bilik dia dekat downstairs malam ni sebab saya dah tak larat nak panjat tangga naik bilik sendiri. Hoping to feed this blog more frequently soon. Time for tubbie bye bye.




0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish