2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Tari Kirana : September Update
Thursday, October 27, 2011 posted at 21:51 ♥

September update.

July update is in H E R E . Saya dah tak update satu-satu lagi dah, sebab kalau update satu-satu akan makan banyak masa saya. Cukuplah saya update satu-satu di Facebook Page Tari Kirana. Tapi dalam Sophiesm.Com, tiada yang kekal sangat. Kejap nanti kalau ada mood, updatelah satu-satu dalam blog macam dulu-dulu. Hiks. Event yang Tari Kirana ada terlibat, boleh cek S I N I.

Okey let's get back to business.




KINABALU PINE RESORT, KUNDASANG
14 September 2011




Antara gambar waktu performance di Kinabalu Pine Resort with KMS. Waktu ni 4 orang ni saja yang available untuk buat performance. Performance pertama selepas Ramadhan. Tarian Muzik Gunung (Spirit of Akinabalu) dan Joget Kain Songket.





Full picture album (FB)
Tari Kirana @ Traditional Welcoming 14 September 2011
H E R E


And here's a video, boleh nampak macam-macam jenis sumazau. Bukan penduduk asal Sabah, plus, some of them are from Japan. They're adorable, really. The last part is the funniest part :P








MOUNT KINABALU HERITAGE RESORT & SPA, KUNDASANG (PERKASA HOTEL)
17 September 2011










On 17th of September 2011, Tari Kirana perform lagi di Hotel Perkasa, Kundasang untuk Majlis Sambutan Hari Raya Sime Darby (Table Executive Club). Dua lagu. Tanak Kampung dan Magunatip. Petang tu memang rushing sangat, sebab jam 8 malam dah kena ada dekat Hotel Perkasa. Jam 5.30 petang tu baru stage manager untuk majlis tu contact saya. Ini bukan untuk iring KMS, tapi another bamboo orchestra by teenagers around Tari Kirana girls' ages juga. Named Suara Buluh Perindu. Cuba google or cari dekat youtube, I heard that Suara Buluh Perindu ni pernah masuk Selamat Pagi Malaysia TV1 tu. I guess.

The most horror part was, when they ask us to perform Magunatip dance - a dance that Tari Kirana had never dance before. Sempat latihan around 30 minutes only. Bayangkan. 5.30-6PM saya diberitahu lepas tu terus bawa the girls ke bilik aksesori dan kostum tarian kami, set baju and everything. Jam 6PM latihan Magunatip sekejap. Nasib baik kami memang ada sedia set bamboo untuk tarian Magunatip. But  later on, the bamboos we used on stage was milik penari SBP. By the way, yes, actually they got their own dancers so I was wondering..

Around 6.30PM kami selesai cipta step ala kadar untuk tarian Magunatip, lepas tu let the girls bersiap mandi dan iron kostum dekat rumah and all, around 7PM datang balik. Meanwhile, saya mandi dan siapkan barang mekap. 45-50 minit after 7PM tu saya siap mekapkan diorang rasanya sebab pukul 8 kami baru dalam perjalanan ke Hotel Perkasa. Less than an hour preparing 7 dancers. Bergegar tangan mak nokss tapi yang best tu sebab dah pecah rekod! Hahah.

Nah hamik. 3 perenggan atas tu ihihi saya hihihi recycle ayat di entri I N I hihihi bye.


Full picture album (FB)
Tari Kirana @ Majlis Makan Malam Hari Raya Sime Darby Sept 2011
H E R E


And enjoy this video I've taken for you. Video cubaan ber-magunatip oleh audience yang sporting!







KARNIVAL AIDILFITRI WALAI TOKOU HOMESTAY
24 September 2011



And lastly, for September 2011, Tari Kirana during Karnival Aidilfitri at Walai Tokou Homestay :





My seven dancers with Azharina Azhar. Penyanyi lagu Alergi Sepi tu. Untuk majlis ni, Tari Kirana perform lagu Dia Datang, Cinta Sayang, dan Joget Kain Songket. Time ni berpeluang berkenalan dengan team orkestra bambu dari Luagan Homestay, Keningau :





Full picture album (FB)
Tari Kirana @ Karnival Aidilfitri Homestay Walai Tokou 2011
H E R E




THERE! Dah. Next update untuk bulan Oktober pula. Homestay Mountain Music Festival, sedikit tentang Rhythm of Kinabalu, and Pesta Kubis Sabah 2011. Oktober ada cerita best sikit. Tapi yang tak best tu yang banyak sebenarnya. Tak apa, kita save cerita tu untuk next update tentang Tari Kirana. Tu pun kalau saya masih sudi nak kongsi muahaha.

About next coming event, November, masih rahsia lagi. Time cuti ni, insya-Allah jalan jauh sikit. Lebih jauh berbanding pergi Kudat hari tu, but still, in Sabah. Rezeki bawa Tari Kirana perform luar dari Sabah tu belum ada lagi, next time maybe. Insya-Allah. One thing for sure, saya akan, selalu dan mahu buat yang terbaik untuk Tari Kirana. Because I believe in what I'm doing right now. *smile*

Labels:


1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

chis

07 December, 2011 11:55  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish