2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Tari Kirana : July Update
Tuesday, October 18, 2011 posted at 22:57 ♥

Sebenarnya saya dah banyak berhutang entry. Terakhir saya update tentang aktiviti persembahan Tari Kirana adalah waktu program pada bulan Julai untuk Traditional Welcoming Walai Tokou Homestay 15 Julai 2011 (aka Malam Kebudayaan) untuk rombongan penginap homestay. Dem. Dah bulan berapa ni? *pura-pura tanya*





KUDAT
16-17 Julai 2011






Malam selepas persembahan traditional welcoming tu, saya dan penari-penari menginap di homestay sebab esok paginya kami akan gerak ke Kudat. Tempat kami adalah di Misompuru Homestay. Thanks Cobra for the layanan baek siap bawa jalan-jalan ke beach lagi. 1 malam sahaja kami di sana tapi rasa macam lama pula, maybe sebab gerak awal pagi Sabtu lagi then balik hampir tengah malam hari Ahad. Best gila drive time balik. My penari semua dah terbongkang tidur kepenatan, termasuk Uncle Mahanis yang tolong drive dari Kudat sampai Pekan Kota Belud. Dia suruh ganti sebab nak tidur. Kesian, semua orang pun penat. Uncle Mahanis pun penatlah sebab dia KMS, terlibat dengan program di sana. Yang I dan Tari Kirana ni enjoy-enjoy saja time dekat sana. Penat pun, penat jalan-jalan. Penat main ombak, penat bergambar, penat tengok beach ewah tengok beach pun penat? Ke nak show off dapat pergi tengok beach lawa gila? Beginilah kalau jarang dapat tengok beach kan? Balik-balik tengok Gunung Kinabalu. Gunung Kinabalu kalau ada perasaan pun dah bosan tengok orang-orang Ranau. Huh.


Full picture album (FB)
Tari Kirana on Vacation @ Festival Muzik Julai 2011
H E R E , H E R E & H E R E


I am so generous tonight so here's one of the short video I've taken during the last night we're there. See the stage? Belakang tu terbentang luas lautan, subhanallah sangat cantik, tapi sebab malam, dapat dengar bunyi laut sajalah. Termasuk sorakan-sorakan my penari-penari once the KMS main muzik semakin rancak. If you ask me, yes, hihi diorang memang macam tu hihi.







TANAK NABALU HOMESTAY, KOTA BELUD
29-30 Julai 2011






Bulan yang sama (Julai), persembahan pula di Kg Lobong-Lobong untuk majlis perasmian Kg Lobong-Lobong masuk di bawah Tanak Nabalu Homestay, Kota Belud. Kg Lobong-Lobong ni terletak jauuuuh ke dalam. Kalau Gunung Kinabalu yang korang nampak dari Kundasang & Ranau adalah front view, Kg Lobong-Lobong ni pula back view Gunung Kinabalu. Dengar-dengar, dulu ada track naik gunung dari back area ni, tapi dah kena tutup.

Sebenarnya kami lambat sampai time tu sebab lambat sikit gerak dari rumah. Yang lain (KMS) ada yang dah sampai tapi kami baru nak gerak. I drift laju sebab Uncle Koch dah tunggu dekat simpang Tanak Nabalu Homestay, which jauh sikit after Pekan Nabalu (dari Ranau). Uncle tunggu sebab dah malam (first time pergi) dan memang nak cepat sebab tak mau sampai just after majlis dah start. Kalau korang dari Ranau-Kota Kinabalu confirm lalu simpang ni. Ada signboard Tanak Nabalu Homestay. Zupzapzupzap sekejap saja dah sampai simpang tu, mau tak terkejut beruk Uncle sebab baru tadi dia telefon tanya dah kat mana, saya jawap baru lepas Pekan Kundasang padahal belum lepas pun sebenarnya. Ceh bangga konon. Alhamdulillah tak terjadi kejadian yang tidak diingini. Dan tak adalah lambat sangat kami sampai pun theehehe..

Tinggal satu malam di sana. Waktu ni lah first time bawa lagu medley Spirit of Akinabalu. Banyak lagi kelemahan dari kami waktu ni (- -") Thanks so so so much uncle and aunty yang jaga makan minum dan tempat tinggal kami time ni, best gila layanan.


Full picture album (FB)
Tari Kirana @ Mountain Festival Julai 2011
H E R E, H E R E & H E R E


We don't upload our actual dance performance recordings because we don't want you lose the thrill to experience us in live performance. Here's the video I took especially for the FB page of Tari Kirana. Tari Kirana and followed by Tanak Nabalu Homestay's dancer with live music by Kinabalu Merdu Sound. Enjoy!







Elok nak siap entry ni, makin sakit pula senggugut. Mood makin hilang. Dengar orang bercakap dekat luar bilik pun dah rasa terlalu annoyed. Sobs. Tandanya I kena stop sekarang. Baru tadi bulan bintang datang. Akhir kata, ini update untuk bulan Julai sahaja. September dan Oktober will follow up. Ogos tak ada persembahan. Ramadhan al-Mubarak. Bye darlings.

Labels:


4 Comments:

Blogger nur.sa said...

Tari Kirana ada perform tak hari ni dekat event Rhythms of Kinabalu kat kinabalu park? kalau ya, wah. korang besttt!

:)

21 October, 2011 21:47  
Blogger Fina Sophie said...

nur.sa,
huhu. supposed X(

21 October, 2011 23:00  
Blogger tiefazatie said...

wah..nice la sis..moga terus sukses yaa..hee

btw..hope sis sihat jak ah..

n tq sbb perasan blog ifa dh tukar layout nie..hehe..comel kan..=)

24 October, 2011 05:10  
Blogger Fina Sophie said...

tiefazatie,
thanks for such being a caring sweetheart ;)

24 February, 2012 10:39  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish