2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Hiatus : I'm back in action!
Sunday, October 02, 2011 posted at 17:30 ♥

Rupanya dah hampir sebulan tak update apa-apa di sini. Jenguk pun jarang. Well, I'm having a good life here. I am doing what I always want to do, and I do enjoy every second of it.

Mendung the whole day today. Dan saya memilih untuk berada di rumah saja hari ini. Bersin teruk hari ni, teringat dalam seminggu atau dua minggu lepas saya jatuh sakit semata-mata sebab terlalu sibuk dan fikir pun terlalu banyak.  (- -")

Don't you miss Tari Kirana's pictures? Tari Kirana masih aktif membuat persembahan. It was funny because everytime we're going for a performance, I couldn't even makeup myself properly as I usually giving really full concentrate to prepare my dancers. Well doesn't care how I look like, I am not the one who taking part in the performance pun. Hehehe.




Ini waktu hujung bulan Julai lepas, di Tanak Nabalu Homestay Kota Belud. Waktu ni first time perform tarian Muzik Gunung. A song entitled Spirit of Mount Kinabalu, composed especially for Tari Kirana. Eceh.. Padahal lagu medley je pon hahaha. Spent one night there with bamboo orchestra Kinabalu Merdu Sound (KMS). We're officially KMS's dancers now. Walai Tokou Homestay artistes. Ini persembahan terakhir sebelum masuk Ramadhan.




Antara gambar waktu performance di Kinabalu Pine Resort with KMS. Waktu ni 4 orang ni saja yang available untuk buat performance. 14 September 2011.

Di bawah ini gambar saya dengan Hannah, a new friend from London. Tinggal dua malam dekat Walai Tokou Homestay and that that we met was her first night. Just arrived. Umur sama dengan I. 25 years YOUNG ok NOT OLD. Hahaha. Not officially 25, but I'm going to turn 25 this year. And I'm single like Kraft's single slices, and individually plastic-wrapped. *sangat tiba-tiba*




Obviously saya ambil dari FB page Tari Kirana. Me looking sooo pale. But I would say that this is the best make-up I had ever put on my face everytime we're going to have a show. Can you believe it? Best make-upppp?? THISSS??? Ha-ha. By the way, nice meeting you Hannah! Lovely she is. 2 weeks spent in Malaysia, she's such a brave girl - travel sorang-sorang.

On 17th of September 2011, Tari Kirana perform lagi di Hotel Perkasa, Kundasang untuk Majlis Sambutan Hari Raya Sime Darby (Table Executive Club). Dua lagu. Tanak Kampung dan Magunatip. Petang tu memang rushing sangat, sebab jam 8 malam dah kena ada dekat Hotel Perkasa. Jam 5.30 petang tu baru stage manager untuk majlis tu contact saya. Ini bukan untuk iring KMS, tapi another bamboo orchestra by teenagers around Tari Kirana girls' ages juga. Named Suara Buluh Perindu. Cuba google or cari dekat youtube, I heard that Suara Buluh Perindu ni pernah masuk Selamat Pagi Malaysia TV1 tu. I guess.

The most horror part was, when they ask us to perform Magunatip dance - a dance that Tari Kirana had never dance before. Sempat latihan around 30 minutes only. Bayangkan. 5.30-6PM saya diberitahu lepas tu terus bawa the girls ke bilik aksesori dan kostum tarian kami, set baju and everything. Jam 6PM latihan Magunatip sekejap. Nasib baik kami memang ada sedia set bamboo untuk tarian Magunatip. But the bamboos we used on stage was SBP's. By the way, actually, they got their own dancers so I wonder, pergi mana penari-penari SBP tu? *cough* Never mind. Rezeki jangan ditolak.

Around 6.30PM kami selesai cipta step ala kadar untuk tarian Magunatip, lepas tu let the girls bersiap mandi dan iron kostum dekat rumah and all, around 7PM datang balik. Meanwhile, saya mandi dan siapkan barang mekap. 45-50 minit after 7PM tu saya siap mekapkan diorang rasanya sebab pukul 8 kami baru dalam perjalanan ke Hotel Perkasa. Less than an hour preparing 7 dancers. Bergegar tangan mak nokss tapi yang best tu sebab dah pecah rekod! Hahah.




Awkward moment, but we made it! Semua menuju ke arah profesionalism, sebab cover nervous baik punya waktu atas stage hahaha. Like I always said to them - SENYUM! dan BUAT MUKA YAKIN! Ngahaha.




On the stage : Tari Kirana with some of Suara Buluh Perindu........ and their instrument made of bamboos. And last but not least, Tari Kirana during Karnival Aidilfitri at Walai Tokou Homestay :





My seven dancers with Azharina Azhar. Penyanyi lagu Alergi Sepi tu. Yang paling hujung pakai kebaya merah tu tak join menari kali ni, saya wakilkan dia join pertandingan Ratu Gunung untuk Tari Kirana group since dia ni memang cantik orangnya plus, warga KMS ramai beriya suruh saya masukkan nama dia ni dalam senarai. Saya sengaja tak mekap dia tebal sangat untuk saringan, nanti basi hiks.

Anyway, dia terpilih top 10 dan akan ke pertandingan Ratu Gunung tu by Jumaat ni. Wish us luck guys! By the way, her name is Shalizah. We call her Jija. Kemenangan Jija might be satu lagi cara untuk promosi lagi group kami yang tidak seberapa ni.. Hee.

Buat masa ni, berkenaan Tari Kirana, ini saja yang saya sempat nak kongsi. Kalau ikutkan banyak benda nak dikongsi berkenaan Tari Kirana. Something happened, which saya tak nak besarkan. Yang tahu cerita tu, mesti faham susahnya jadi manager untuk group independent macam ni. All that bling-bling, enjoy-enjoy, dapat jalan-jalan, meriah-meriah, colourful, smile and laughter etc, I paid something for it. Tak tahulah sampai bila, but there's always a price for everything. Including tears. It took so much since 5 years ago managing Tari Kirana. Tapi, memandang ke hadapan, itu saja yang saya nak buat sekarang ni. Lagipun, it was all mosquitoes.. kan.. Boleh susahkan diri tepuk-tepuk nyamuk ni dekat udara, atau  walk away and let them be. Kalau I, bila sampai dia dah hinggap atas kulit I, I bagi penampar baek punya. Sekali saja dah cukop :)

I was busy, but not only for Tari Kirana, but my other businesses ..and lazy to blog too *clearing throat* and busy playing The Sims Social on Facebook, my favourite game ever now on Facebook game ADD ME ADD ME ADD ME on FB! *cough* Sorry terover plerk.

Actually, ada ke yang rindu I tulis dalam blog trep semenanjung-kadang-kadang-tapi-sebenarnya-sabahan ni? Sweetnya dia. Thank you.

:D

2 Comments:

Blogger Coffee Girl said...

My baby once said, a naturally beautiful woman doesnt need makeup. :-) So neither do you Fina. memang dah cantek.

05 October, 2011 12:56  
Blogger Fina Sophie said...

Coffee Girl,
your baby really loves you.. ;)

setuju, mana2 perempuan tak perlu mekap tebal pun sebenarnya. nti rosak keaslian yang Tuhan bagi tu. alhamdulillah amin.

18 October, 2011 19:44  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish